Συνένοχοι…


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Η απλή στρατηγική των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν η απεγνωσμένη προσπάθεια τους να σώσουν το ένα το άλλο στην εκλογική διαδικασία…Αφ’ ενός στο πρώτο γύρο ετέθη το δίλλημα της σταθερότητας που ανήγαγε τις εκλογές σε επίπεδο Εθνικών Εκλογών αλλά θα διέσωζε τη Νέα Δημοκρατία και ο δεύτερος γύρος ο πλέον αυτοδιοιικητικός θα διέσωζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο πρώτος γύρος έκανε τη Ν.Δ. να δείχνει ότι….. ανέκαμψε και ότι εξασφαλίζει τη πολιτική της επιβίωση και ο δεύτερος με την επιλογή των στελεγχών που έκανε η Ν.Δ. να «βγάζει» ένα χάρτη που να νοιμοποιεί τη Κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της…
Βλέπουμε δύο πολύ καλούς συνενόχους που μέσα από την αντιπαλότητα και τη λειτουργία των ισχυρών κομματικών μηχανισμών να αλληλοβοηθιούνται για να κρατηθούν στην δυναμική της εξουσίας…
Όμως τα αποτελέσματα όπως και να ερμηνεύτηκαν και αυτή τη φορά δείχνουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό της τάξης του 64% που είτε δια της αποχής είτε δια του Λευκού και Άκυρου ψηφοδελτίου να απαξιώνει όχι τη Δημοκρατία αλλά τη κομματοκρατία που εγκαθιδρύθηκε εντέχνως τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Αυτό το 64% καταδικάζει και τις πολιτικές και τους πολιτικούς….Οπότε είναι οξύμωρο να μιλάει ο Πρωθυπουργός για ενότητα εκτός αν απευθύνεται στο κομματικό του ακροατήριο…Από την άλλη ο κ. Σαμαράς θα συναινέσει όπως διαφαίνεται στη σκληρή πολιτική της που θα επιβάλλει η Τρόικα αν η εξεταστική για την Οικονομία είναι χαλαρή με τη Ν.Δ…Βλέπουμε πλέον τυχοδιώκτες και καιροσκόπους, ψηφοθήρες και λαικιστές να διαλαλούν την υπευθυνότητα τους….
Από την άλλη τα μικρότερα κόμματα προσπάθησαν να καρπωθούν κι αυτά κάτι από τη πίτα αλλά η λαική δυσσαρέσκεια είναι πλέον διάχυτη για το σύνολο του πολιτικού κόσμου…..Είμαι βέβαιος ότι αν δεν αλλάξει αυτό, που δε πρόκειται να αλλάξει γιατί πολύ απλά δεν μεταμελήθηκε κανένας τους η δυσφορία θα περάσει από τη κάλπη στο δρόμο…Ήταν το πρώτο ηχηρό μήνυμα του λαού και κανείς πολιτικός δε το αφουγκράστηκε….

Υ.Γ. Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στο Κίνημα του Λευκού με οποιοδήποτε τρόπο….

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.