Διακόπτουν τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών του Εξωτερικού – Μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό και το αποτεφρωτήριο του Μπουτάρη παραμένουν…


Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να προχωρήσει σε διακοπή απόσπασης ή μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μέσα στις επόμενες βδομάδες, με αιτιολογία, τον «περιορισμό σπατάλης πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών», αλλά και την τοποθέτηση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης σε «νέα υγιή βάση».Όπως αναφέρει, στόχος του Υπουργείου, είναι «η διατήρηση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού, πάντα στο πλαίσιο μιας υγιούς και ριζικής αναθεώρησης του υπάρχοντος εκπαιδευτικού μοντέλου στα σχολεία της ομογένειας», κι όπως φαίνεται, αυτό θα το πετύχει με τη ‘διαρθρωτική μεταρρύθμιση’ της μείωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων!

Ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Κωστής Μουσουρούλης υποστηρίζει ότι: «Το Υπουργείο λαμβάνει τις αποφάσεις του με μικροπολιτικά κριτήρια, ή άλλου είδους πολιτικές, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση των αναγκών των μαθητών του εξωτερικού, ως ένα ακόμη κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό που πρέπει, αδιακρίτως, να περικοπεί .Η χρηματοδότηση της Παιδείας δεν αποτελεί δαπάνη, αλλά καθαρή επένδυση και μάλιστα από τις πλέον παραγωγικές».Υπενθυμίζουμε, ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» παρουσιάζει απορρόφηση πόρων 4,09% (διαθέσιμα στοιχεία Οκτ. 2010).

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.