Η πλειοψηφία πρέπει να κυβερνάει στις δημοκρατίες


Με αποχή που κυμάνθηκε γύρω στο 60 % (σε πολλές περιπτώσεις και πάνω από 70%) εκλέχτηκαν οι περισσότερες αυτοδιοικητικές ηγεσίες κατά τον χθεσινό δεύτερο γύρο των εκλογών του Καλλικράτη.

Η κυβέρνηση ήδη αντιλαμβανόμενη την μη νομιμοποίησή της, με τη χθεσινή δήλωση του ΓΑΠ, εμμέσως πλην σαφώς, προσανατολίζεται στην συγκρότηση σχήματος οικουμενικής διακυβέρνησης (μίλησε για συνεργασίες, για πολιτικές δυνάμεις που θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους).

Φλερτάρει πλέον  η κυβέρνηση με  πολιτικές δυνάμεις που είτε βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετη θέση (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλης)  είτε αν και έχουν ταυτόσημη στην ουσία πολιτική, αντιμετωπίζουν ανοιχτά (ψευτο)ζητήματα που πρέπει να διευθετήσουν, όπως το κλείσιμο των εξεταστικών επιτροπών (ΝΔ).

Κι αυτό γιατί επιδίωξη του ΓΑΠ είναι να  φροντίσει με κάθε τρόπο να κρατηθεί στη ζωή το κομματικό καθεστώς που ήδη πνέει τα λοίσθια.

Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να συμβεί αυτό. Θα πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα. Και όχι απλά με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής αλλά και την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος με αιχμή το πλήρες γκρέμισμα του ξεδιάντροπου (δια)κομματικού κατεστημένου.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των  πολιτών γύρισε την πλάτη στο δικομματισμό, αλλά ήδη διαπιστώνεται μια τεράστια αδυναμία στην έκφραση και εκπροσώπηση του.

Η πλειονότητα των πολιτών συμφωνούν βεβαιώνοντας  την κατάρρευση του συστήματος αλλά αμέσως  ακολουθεί το ερώτημα. Ποιός όμως θα αναλάβει τώρα;

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.

Δυστυχώς η κατακερματισμένη αριστερά είναι ανέτοιμη να διεκδικήσει την πρωτοπορία του κινήματος αποτίναξης του ζυγού (χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι δια της σιωπής ή και της συνενοχής, μέρος της αποτέλεσε τμήμα και άλλοθι του κατεστημένου συστήματος).

Σ’ αυτή τη φάση είναι που θα πρέπει  να εμφανιστούν οι τολμηρές προσωπικότητες (όχι κατ’ ανάγκην και ούτε μόνον αριστερές) που και  συμμετοχή στο κομματικό πλιάτσικο δεν είχαν, και τη θέση τους διαχώρισαν απ’ αυτό, αλλά και δεν θα διστάσουν να “εκτεθούν” μπαίνοντας μπροστάρηδες.

Χωρίς καμιά χρονοτριβή. Το σύστημα είναι έτοιμο να “θάψει” τα αμαρτήματά του, χρησιμοποιώντας – δελεάζοντας νέους ντονμέδες  με τη μορφή συνεργασιών και βρόμικων συναλλαγών, και δημιουργώντας θνησιγενή κυβερνητικά σχήματα και για άλλη μια φορά να παραπλανήσει το λαό, εξυπηρετώντας τα διεθνή και ντόπια οικονομικά κέντρα.

Μ’ αυτές τις σκέψεις προσβλέπουμε στην κίνηση του Μίκη (Μίκης Θεοδωράκης – “Ιδρύω κίνημα ανεξάρτητων πολιτών”). Μια κίνηση που μπορεί να απελευθερώσει υγιείς δυνάμεις προσωπικοτήτων που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν την δημιουργία εκατοντάδων, χιλιάδων  κινήσεων ενεργών πολιτών πανελλαδικά. Και με τη διασύνδεση και ταχύτητα που μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο να χτίσει μια μεγάλη εκδήλωση που θα είναι αρκετή για να αποθαρρύνει αρχικά και να εκδιώξει αμέσως μετά τους ντόπιους λακέδες. Για να κυβερνηθεί η χώρα από την πλειοψηφία των πολιτών. Που θα εκδιώξει το ΔΝΤ και θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας και κυρίως της επανάκτηση της απωλεσθείσας εθνικής κυριαρχίας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.