Χωρίς οικογενειακούς γιατρούς το ΙΚΑ Ηρακλείου


Ηράκλειο, 16 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς οικογενειακούς γιατρούς το ΙΚΑ Ηρακλείου

Την άμεση ανάγκη προσλήψεων επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τα σοβαρά προβλήματα στο ΙΚΑ Ηρακλείου με τις μεγάλες αναμονές για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων, αλλά και το χάος που επικρατεί με τις συνταγογραφήσεις επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Λ. Κατσέλη, ζητώντας της να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση πρόσληψη ιατρών παθολόγων.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «στο ΙΚΑ Ηρακλείου παρατηρούνται πολύ σημαντικά προβλήματα με τις εξετάσεις ασθενών, αλλά και με τις συνταγογραφήσεις, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη οικογενειακών ιατρών μετά και τη λήξη τον τελευταίο μήνα των συμβάσεων επτά οικογενειακών γιατρών» και τονίζει ότι «καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι τσακωμοί μεταξύ των ασφαλισμένων που έχουν κλείσει ή δεν έχουν κλείσει ραντεβού, αλλά και μεταξύ των ελάχιστων εναπομεινάντων γιατρών και ασφαλισμένων».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ ο Σύλλογος Γιατρών του ΙΚΑ προχωρεί το επόμενο δεκαπενθήμερο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν εξομαλυνθούν τα πράγματα με άμεση πρόσληψη οικογενειακών γιατρών-παθολόγων», ενώ αναφέρει ότι «ζητούν και την άμεση επανατοποθέτηση γιατρών του ΙΚΑ από τον αερολιμένα Ηρακλείου στη νομαρχιακή μονάδα Ηρακλείου». Ακόμη, επισημαίνει ότι «για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η Διοίκηση του Ιδρύματος από το Σύλλογο Γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου, ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία θετική εξέλιξη».

Σημειώνει δε ότι «τον τελευταίο μήνα έχει λήξει η σύμβαση επτά γιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν μονοετείς συμβάσεις έργου» και πως «ως εκ τούτου, για ένα ραντεβού σε κάποιες ειδικότητες, όπως σε παθολόγους, νευρολόγους, ψυχιάτρους και καρδιολόγους, ακόμη και στο μικροβιολογικό,  η αναμονή περνά τον ένα μήνα, ακόμα και για να γίνουν κάποιες εξετάσεις αιμοληψίας». Με δεδομένο ότι «τα τελευταία χρόνια οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ συνεχώς αυξάνονται, με τους γιατρούς να μειώνονται», επισημαίνει ότι «οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχουν σήμερα περίπου 160 χιλιάδες ασφαλισμένοι» και ότι «για το θέμα έχει υπάρξει και παρέμβαση και από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, που επισημαίνει το πρόβλημα».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά την αρμόδια Υπουργό «ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση πρόσληψη οικογενειακών ιατρών στο ΙΚΑ Ηρακλείου», ενώ ζητά διευκρινήσεις σχετικά με τις «προθέσεις και θέσεις του Υπουργείου σχετικά με την επανατοποθέτηση γιατρών του ΙΚΑ από τον αερολιμένα Ηρακλείου στη νομαρχιακή μονάδα Ηρακλείου». Τέλος, ερωτά εάν «εξετάζει το Υπουργείο τη λήψη ρύθμισης προκειμένου η συνταγογράφηση να γίνεται και από τους γιατρούς που απασχολούνται στα ΚΑΠΗ και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ώστε να διευκολύνονται οι μεγάλης ηλικίας ασφαλισμένοι».

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.