Πανηγυρίζει το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ…ΛΕΡΙΝ!

Για την εκλογή του ηγετικού στελέχους του Παναγιώτη Αναστασιάδη – Pande Ashlakov ως Προέδρου του Κοινοτικού Διαμερίσματος Μελίτης πανηγυρίζει με χθεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του το «Ουράνιο Τόξο». Αν και δεν έλαβε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το «Ουράνιο Τόξο» υποστηρίζει ότι η εκλογή αρκετών «συμπαθούντων» σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας αποτελεί επιβράβευσή του από τους πολίτες.

Χωρίς να παραλείπουν να προσθέτουν το σλαβικό όνομα πλάι στα ονόματα των ελληνικών πόλεων (η χρήση άλλου ονόματος από το επίσημα αναγνωρισμένο αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο), αναφέρουν ότι η «Μελίτη-Voshtarani» είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αμέσως μετά τις πόλεις «Φλώρινα-Lerin», «Αμύνταιο Sorovich» του νομού «Φλώρινας-Lerin»! 

Και αυτό, όπως λένε, «δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει  ενεργά το Τόξο στα πολιτικά πράγματα στην περιοχή», επωφελούμενο, όπως προκύπτει από το κείμενο, από την μεγάλη αποχή. Δίνουν μάλιστα την δική τους εξήγηση για την αποχή – διαφορετική από όλες τις άλλες που έχουν δοθεί ως τώρα – αποδίδοντάς την στην «αδυναμία ενεργής συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα μεγάλου τμήματος των πολιτών της χώρας».

Υποστηρίζουν δηλαδή πως ειδικά στην περιοχή του νομού Φλώρινας η αποχή οφείλεται στην… ύπαρξη ισχυρού μειονοτικού στοιχείου και στην απουσία «εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, με ανεξάρτητες λίστες υποψηφίων μακριά από τα κοινοβουλευτικά κόμματα» και στο γεγονός ότι στις εκλογές εμφανίστηκαν «λίστες υποψηφίων καθεστωτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων».

Ειδική αναφορά γίνεται και στην εκλογή των κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη, που την θεωρούν εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα:

«Συνήθως οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα και για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι στους δύο μεγάλους Δήμους της χώρας, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, «επιβραβεύθηκαν» οι υποψήφιοι Γ. Καμίνης και Ι. Μπουτάρης που εξέπεμπαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από την μία περισσότερο ανεξάρτητες λογικές-θέσεις από τα καθεστωτικά κοινοβουλευτικά κόμματα και από την άλλη κυρίως λόγου της θετικής πολιτικής σκέψης και πρακτικής των δύο υποψηφίων τα προηγούμενα χρόνια».

Ειδική αναφορά γίνεται και στον ιδιότυπο τρόπο συμμετοχής της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές:

«Η Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο δεν συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κόμμα με δικές του λίστες, αλλά προσπάθησε στα πλαίσια που περιγράφονται στην προεκλογική πολιτική ανακοίνωση στις 26.10.2010* να καλέσει τα μέλη και τους συμπαθούντες του κόμματος να «…ψηφίζουν άτομα-προσωπικότητες που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε λίστα υποψηφίων με βάση τα κριτήρια που καθορίζει η πολιτική ιδεολογία-στάση του Τόξου όλα αυτά τα χρόνια… Υπό αυτά τα πλαίσια από την μία είναι σημαντική η ηθική ακεραιότητα οποιουδήποτε υποψηφίου για να ψηφισθεί και να συμμετέχει στα κοινά. Από την άλλη δε βασική προϋπόθεση για να ψηφισθεί υποψήφιος είναι η ιδεολογική δημόσια τοποθέτηση υποψηφίου για τα δικαιώματα των εθνικά Μακεδόνων σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα».

Και καταλήγουν με το πιο εύγλωττο απόσπασμα της ανακοίνωσης του Οκτωβρίου:

«…γενικά θεωρούμε ότι η εθνική χειραφέτηση των πολιτών με μακεδονική εθνική συνείδηση δίνει την δυνατότητα για ακόμη καλύτερη-χρήσιμη συμμετοχή οποιουδήποτε πολίτη στα κοινά σε αυτοδιοικητικές πολιτικές».*

elzoni

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.