Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απέριψε εισήγηση για φόρους σε πισίνες και σκάφη


Newpost: Οι εισηγήσεις που δεν δέχθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Οι εισηγήσεις που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός οικονομικών που στόχο είχαν να μην θίξουν οικονομικά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, φέρνει στη δημοσιότητα το «NP», δείχνοντας έτσι με ποιον τρόπο λαμβάνονται στο οικονομικό επιτελείο οι αποφάσεις.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν δέχθηκε να φορολογηθούν

α) οι κάτοχοι πισινών,

β) οι επιχειρήσεις που δεν εμφανίζουν κέρδη και

γ) οι κάτοχοι σκαφών.

Στο υπουργείο οικονομικών κατά τη συζήτηση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα αυτή, ώστε να μην «χαρατσωθούν» εκ νέου οι κοινωνικά αδύνατοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Διαβάστε πως: στην πρώτη κατηγορία οι κάτοχοι που πισινών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι περίπου 50 χιλιάδες. Επί 40τμ βγαίνει σύνολο 2 εκατομμύρια τμ. Με 100 ευρώ φόρο θα κέρδιζε το κράτος περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημίες. Μέχρι τώρα φορολογεί το κράτος τις επιχειρήσεις εκείνες που  παρουσιάζουν κέρδη. Αν φορολογούσε και τις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιά με ένα μικρό φόρο επί του τζίρου 1 προς 1000, τότε θα είχε και από εκεί εισροή χρημάτων. Άλλωστε όλοι οι άλλοι που φορολογούνται ζημία δεν παρουσιάζουν , μόνο κέρδη έχουν; Και στην Τρίτη περίπτωση στα σκάφη αναψυχής, είχε γίνει εισήγηση στον κ. Παπακωνσταντίνου να υπάρξει περαίωση και στα σκάφη σε όσους θέλουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με ΦΠΑ και αλλά το κράτος θα κέρδιζε άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς.
Αντί αυτών όλων βέβαια, το υπουργείο οικονομικών προτίμησε να περάσει κατ’ ευθείαν στο επιπλέον φορολόγηση και φυσικών προσώπων για να καλύψει το παραπάνω έλλειμμα.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.