Αυτή, κ. Μπουτάρη, είναι η αλήθεια της Γενοκτονίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην «Ελευθεροτυπία» και στον Άρη Χατζηγεωργίου. Πρόκειται αναμφίβολα για μεγάλη επιτυχία του συναδέλφου.
Παραβλέπω την υποτιμητική και αλαζονική χρήση των ονομάτων συνανθρώπων του (Ψωμιάδηδες, Παπαγεωργόπουλοι).
Παραβλέπω την μαγκιά του τύπου «παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου», όταν μιλά για τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος έχει δικαίωμα ως Έλλην πολίτης να λέει την γνώμη του.
Παραβλέπω την άγνοιά του σε θέματα ορκωμοσίας, καθώς αυτά είναι λυμένα – οι χριστιανοί δίνουν τον χριστιανικό όρκο, οι μουσουλμάνοι τον μουσουλμανικό, οι εβραίοι τον εβραϊκό – από το ίδιο το Σύνταγμα, που κατοχυρώνει τις αναγνωρισμένες θρησκείες.
Παραβλέπω τις αγοραίες εκφράσεις του τύπου «χώνουμε τα ωραία μας λεφτά» και «φάε τον Παπαγεωργόπουλο στην μάπα».
Αυτά αφορούν τον ίδιο, την αγωγή του και τους ψηφοφόρους του.
Δεν μπορώ, όμως, να παραβλέψω την σαφή πρόθεσή του να διαγράψει την Ιστορία και να προσβάλει την μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας. Στη συνέντευξή του ο κ. Μπουτάρης υποστηρίζει ότι σκοπεύει να τοποθετήσει μνημείο για την «Επανάσταση των Νεοτούρκων» στην Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης! 

Κατηγορεί μάλιστα όλους τους υπολοίπους ότι δεν διαβάζουν Ιστορία! Μάλλον ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Ιστορία. Ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι Νεότουρκοί του υπήρξαν οι σφαγείς του ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού.
Καμία σχέση δεν έχει το γεγονός ότι «αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ» και καλό είναι «να έρχονται να προσκυνάνε τα πατρογονικά τους και να μας τα χώνουν».
Δεν πρόκειται – να το βάλει καλά στο μυαλό του ο κ. Μπουτάρης – να δεχθούμε ξεπούλημα του αίματος των προγόνων μας. Να βρει άλλους τρόπους «να του τα χώνουν».
Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή την υπόθεση του βιβλίου της έκτης Δημοτικού, είχα γράψει το ακόλουθο άρθρο. Το αφιερώνω σε όσους με ελαφρότητα αντιμετωπίζουν όσα λέει σήμερα ο κ. Μπουτάρης – και σε όσους τον βοήθησαν και τον έφεραν στη θέση να τα λέει:
Η ιστορία της γιαγιάς από τον Πόντο
Αν είναι να στοιχειώσει το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, καλύτερα να στοιχειώσουν οι – αληθινές – ιστορίες της γιαγιάς μου. Ήταν κάποτε μια αρχοντοπούλα του Πόντου. Σαν έβγαινε βόλτα στα παρχάρια πάνω στο άσπρο της άλογο, το κεφάλι της βάραινε από τα χρυσά φλουριά που φορούσε στεφάνι. Παντρεύτηκε, γέννησε τέσσερα παιδιά, έζησε λίγα ευτυχισμένα χρόνια. Μετά ήλθε η καταστροφή. Ο πρώτος της άντρας σκοτώθηκε στο μέτωπο. Πέταξε τα φλουριά από το κεφάλι, μπήκε μπροστά για να σώσει ό,τι της απέμεινε.
Δεν τα κατάφερε. Είδε να εκτελούνται μπροστά στα μάτια της τα τρία της αδέλφια. Σπάραξε, αλλά προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της. Και πάλι δεν τα κατάφερε. Τα έχανε ένα- ένα στην μακριά πορεία ως το λιμάνι του «συνωστισμού» – ελάτε τώρα μια λέξη είναι, τόσο πολύ σας πείραξε; Το πιο μικρό δάγκωσε το βυζί της και άφησε την τελευταία του πνοή. Το πιο μεγάλο, ένα κοριτσάκι δώδεκα χρονών, κατόρθωσε να μπει μαζί της στο καράβι της σωτηρίας. Το τύλιξε με το πανωφόρι της σε μια γωνιά του πλοίου και πήγε να βρει λίγη σούπα από το συσσίτιο. Όταν γύρισε, ούρλιαξε. Ψέκαζαν για πανούκλα, δεν το είδαν το παιδί έτσι όπως ήταν κουκουλωμένο και ζαρωμένο. Το κοριτσάκι πέθανε από ασφυξία. Η θάλασσα έγινε ο υγρός του τάφος.
ρέθηκε ολομόναχη στον Πειραιά. Ταξίδεψε ως την Κέρκυρα για να βρει την αδελφή της. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε – έναν πρόσφυγα, παλιό εργάτη στα κτήματά της. Έφερε στον κόσμο δυο κόρες, τις ανάστησε σε μια παράγκα στο Κερατσίνι. Δούλεψαν όλοι μαζί σκληρά, άντεξαν στις κακουχίες της Κατοχής, αποταμίευσαν, απέκτησαν ένα οικόπεδο και έχτισαν ένα σπίτι στα σύνορα Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου.
Άντεξαν, γιατί έμειναν ενωμένοι. Άντεξαν επειδή δεν ξέχασαν. Η οικογένεια μεγάλωσε με τις ιστορίες του παππού και τις προσευχές της γιαγιάς. Είχε το δικό της δωμάτιο με τους τοίχους γεμάτους εικόνες. Δεν ξανάφαγε κρέας από το 1922. Ήταν το τάμα της, μια από τις πολλές δοκιμασίες που επέβαλε στο ταλαιπωρημένο σαρκίο της για να ξορκίσει την καταστροφή.
Αυτή ήταν η γιαγιά μου η Σοφία. Αυτήν την Ιστορία δίδαξε στις κόρες και στα εγγόνια της. Αυτήν διδάξαμε αργότερα κι’ εμείς στα δισέγγονά της. Προχωράμε μπροστά, αλλά δεν ξεχνάμε. Μας κρατά ενωμένους η αλήθεια της Γενοκτονίας.

Αναγνώστης είπε :

Αγαπητέ κ. Μπουτάρη, δήμαρχε των +329 παραπάνω ψηφοδελτίων και του 21% των ψηφοφόρων…
Αναφέρατε ότι θα κάνετε μνημείο για τον Κεμάλ, για να έρθουνε 300.000 τουρίστες να το δούνε.
-Λάθος!
Οι τουρίστες προσελκύονται από τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ μνημεία, δεν επισκέπτονται σύγχρονα.
Οι Έλληνες επισκέπτονται το ναό Της Του Θεού Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη & “αφήνουνε τα ωραία τους λεφτά”, όπως δηλώσατε, για να δούνε ένα όμως ΙΣΤΟΡΙΚΟ μνημείο, όπως και οι χιλιάδες άλλοι τουρίστες, διαφορετικής εθνικότητος.
…Βλέπεται οι τούρκοι δεν εχουνε κάτι αξιόλογο να δείξουνε πέραν των καταπατημένων μνημείων άλλων λαών.
Μιας & είστε τόσο Δημοκράτης και θέλετε να φτιάξετε μνημείο για τον Κεμάλ, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να δημιουργήσετε ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ των Θεσσαλονικέων για το αν το επιθυμούν.
Για να μην κουράζω τους αναγνώστες, ορίστε και η πρότασή μου ως πολίτης για την ανάδειξη μνημείων στην Θεσσαλονίκη και την προσέλευση τουριστών:
AΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ.
Δώστε τους για αντάλλαγμα τα καταπληκτικά κρασιά σας. Θα τα εκτιμήσουνε θεωρώ δεόντως.
-Αν το καταφέρετε εν τέλει να επιστραφούν, θα πίνει η Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπη Ελλάδα στην υγειά σας για πολλά χρόνια…

Ευοί Ευάν

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Αυτή, κ. Μπουτάρη, είναι η αλήθεια της Γενοκτονίας

 1. Ὁ/ἡ Greekx γράφει:

  Για όσους δεν ξέρουν να επισημάνουμε ότι ο κυρ Γιάννης δεν έχει καμία σχέση με τα κρασιά Μπουτάρη που ξέρουμε μιας και από το 1997 ο αδερφός του τον έδιωξε λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του και των εθισμών του (δηλ του έπινε τα κρασιά με αποτέλεσμα η εταιρία να κινδυνέψει να φουντάρει κάποια εποχή) και ο μπάρμπα Γιάννης έφτιαξε δικιά του εταιρία η οποία λέγεται «κυρ Γιάννη» εξ ου και τον αποκαλούμε και κυρ Γιάννη χωρίς να θέλουμε να τον υποτιμήσουμε ). Το εντυπωσιακότερο βέβαια, που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος, είναι ποιο είναι το καλύτερο κρασί του κυρ Γιάννη:

  http://news-gr.com/?p=12703

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ γράφει:

  ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Συλλογή από ΠΡΟΔΟΤΕΣ . Προδοσίες Ελλήνων και “προδοτικών ” κυβερνήσεων, πολιτικές κόμματα κλπ. κουλκουτιαραίους ΚΑΙ ΨΩΡΑΛΕΟΥΣ.
  1) Ο κ. Μπουτάρης, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς του νεοκλασικού που φέρεται να έζησε για ένα διάστημα ο φασίστας-σφαγέας του Ελληνισμού από το ελληνικό στο τουρκικό δημόσιο και της αλλαγής του ονόματος της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ.
  «ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ» Ο κ. Μπουτάρης, που πέρασε στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, πρόσφατα είχε δηλώσει σε ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα: «Είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Εγώ θα πρότεινα να ονομασθούν τα Σκόπια “Νέα Μακεδονία”» ! 06/07/2010 Voria.gr
  2) «Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης», είπε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος
  3) Γιατί να μην είχε γεννηθεί και Μπι Λαντεν στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε και αυτόν άγαλμα.! !Λογική για κότες….
  Σημεία των καιρών (προδοτών) η υποτέλεια, η άρνηση πραγματικότητας από τα φαντασιόπληκτα ανθρωπάκια.
  Διάγομε μια περίοδο υποτέλειας προδοσίας και υποταγής, και σερνόμαστε σαν σκουλήκια επί της γης.
  Από κάτι κουλκουτιαραίους, αμόρφωτους και ψωραλέους, και υποπροϊόντα υποτιμημένο πέους. Τι περισσότερο μπορεί να κάνη ένας “προδότης” από το να πουλήσει την Ελλάδα στους ξένους;;; -Απλά να υποστηρίζει τους γείτονες τους, ενώ αυτοί συνεχώς θέλουν να σε φάνε το σπίτι το οικόπεδο και εσένα.….
  Όταν δεν έχουν κοινή γραμμή τα κόμματα σε εθνικά θέματα, πατρίδα κράτος έθνος κλπ. ένας από του δύο ή όλοι είναι
  σχεδόν προδότης.
  Ήμαστε Έθνος περιτριγυρισμένο από “πιράνχας”, κλεπτών εδαφών. Όλοι οι γείτονες επιβουλεύονται να φάνε κανένα κομμάτι, εκτός από εκείνα που έχουν “φάει” κλπ.
  Είμαστε περιτριγυρισμένοι από σωβινιστές και εθνικιστές Τούρκους Βουλγάρους Σκοπιανούς Αλβανούς κλπ.
  Και από αρκετούς Έλληνας ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! Μια κλίκα των προδοτών, που θάβουν ξεφτιλίζουν τους γνήσιους Έλληνες.
  Όλοι ονειρεύονται μια ΜΕΓΑΛΗ Τουρκία Βουλγαρία Αλβανία κλπ.
  Αυτοί πρέπει να διεκδικούνε ΞΕΝΑ εδάφη (ή έχουν στην κατοχή τους) και εμείς όχι;
  Αυτοί δεν είναι εθνικιστές σωβινιστές; Ρε Μ-βλάκες κουρκουτιάρηδες;; Γιατί να μην “είμαστε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ”;;
  Ο μεγαλοϊδεατισμός των αγαθών: Μεγάλη Αλβανία, μεγάλη Βουλγαρία, μεγάλη Τουρκία, κάθε ψώνιο ονειρεύεται με ανοιχτά μάτια τη νύχτα, μια μεγάλη Μ……..
  Όλες οι κυβερνήσεις ενεργούν για το ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ γιατί είναι ξένα όργανα. Και ο λαός παγιδευμένος να ψηφίζει τους *Μ.
  Η Ελλάς πρέπει να σβήσει από τον χάρτη, είναι υποτιμητικών για τους ΞΕΝΟΥΣ να υπάρχει…….
  Και από αρκετούς Έλληνας ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!! Μια κλίκα των προδοτών, που θάβουν ξεφτιλίζουν τους γνήσιους Έλληνες.
  =Έχουμε την ποιο ηλίθια κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.
  Ηγέτης ικέτης και επαίτης.
  Ποιοι Μ-βλάκες Έλληνες θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ;; -Οι “Προδότες”
  Έξω πάμε “καλά”…. ΑΛΛΑ από μέσα θα φάμε ( φάγαμε )το κεφάλι μας *Μ….
  Ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας τόνισε, ότι “Η Ελλάδα θα είναι “πρωταθλήτρια” αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας” Δηλαδή κάνει σαφές και σε όσους δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι η επιστολή μιλάει για «διαπραγμάτευση εφ’ όλης της αντί-ύλης» και όχι μόνο για την (κουφαλοτριπιδα) Λάθος, ήθελα να πω υφαλοκρηπίδα…
  =Ρε-“πούστη”… τι θα γίνει με το βιβλίο τις έκτης δημοτικού; Λες…Made in USA..κλπ. ΣΙΑ ΜΙΑ και ΜΑΦΙΑ γιατί όπια πέτρα και αν σηκώσεις σε όλον τον κόσμο θα βρεις Αμερικάνους από κάτω! Σε όλον τον κόσμο: Βάσεις και επεμβάσεις, τι ν’ αφήσεις και να πιάσεις, ποιο να χλευάσεις τι θαυμάσεις, ή ποιόν θεών τους να εκθειάσεις;
  Ρεπούση Γιαννάκου μας σκάψανε τον λάκκο, και η ιστορία που γράφτηκε με ΑΙΜΑ, την ξανάγραψαν με τα πόδια, και εγώ ας βόσκω βόδια, να πληρώνω τις βλακείας στα διόδια, στα βουνά και με τα πόδια.
  =Όχι και να ζητείται άδεια από τους Τούρκους για την συγγραφή σχολικών βιβλίων στην ψωρακώστηνα;
  =ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ: Θα ήσουν υπερήφανος αν έφτιανες κουμπάρο την Πάσαρη;
  =Θα ψήφιζες ένα κόμμα που παραποιεί την ιστορία από την κ. Ρεπούση;;;; -Όχι ρε πούστη!
  =Στην εξωτερική-πολιτική πρέπει να ισχύει το, οφθαλμοί αντί οφθαλμού, ίσον δικαιοσύνη.-Αλλιώς θεωρείσαι Μ-βλάκας……..
  =Με τα όσα γίνονται στην πολιτική και πρωτίστως στην εξωτερική, δεν μπορεί παρά να γίνονται από μαλάκες για να μην πω από προδότες, ή τι περισσότερο θα έφτιανε ένας προδότης; Με την ενδοτική πολιτική της υποτέλειας.
  =Δραγώνα η βλακεία του αιώνα.
  =Μπας και είναι τελειόφοιτη 4ης δημοτικού;;;
  =Δραγώνα. Ελληνικό ρομπότ. Made in USA. “Συγχαρητήρια” κ. Παπανδρέου για τις εκλογή σας.
  =Αν μπορούσε η Δραγώνα, θα πουλούσε Παρθενώνα! (Στους εγκληματίες του εικοστού αιώνα…. Τούρκους)
  Περισσότερα στη σελίδα: http://www.tzinis.com http://www.tzinis.blogspot.com/ http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr ]]]
  ================================================
  =17/12/00 ΣΙΝΕΜΑ: ΣΗΜΕΡΑ. ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΩΝ::
  1) “ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ” Νέα ταινία Ελληνικής παραγωγής γυρισμένη σε μπορντελοσκόπ.
  2) “Συνωστισμός στα αποχωρητήρια” Ελληνική ταινία Τουρκικής προελεύσεως
  Γιαπωνέζικης κατασκευής Γαλλική ομιλούσα Αμερικανικής παραγωγής ΜΑDΕ ΙΝ
  ΤΑΙWΑΝ σε πρώτη προβολή, γυρισμένη σε χαϊβάνοσκοπ (σινεμασκόπ). Κατάλληλο για ανη-λύκους.
  =ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ανίκανοι. Νησιά υπέδαφος ορυκτά πετρέλαια και τη ακρόπολη. Για να μας σώσετε από το δημόσιο χρέος. 250 εκατομμύρια ευρώ η αναξιοποίητη περιούσια του δημόσιου ευκαιρία να την “αξιοποιήσετε” όπως αξιοποιήσετε τα τους κλέφτες του απατεώνες τα λαμόγια.
  =(Έμαθα ότι θα πουληθεί το κτίριο της βουλής ενδιαφέρομε για να το τσιμεντάρω για 100 χρόνια).
  =Αν μπορούσε η Δραγώνα, θα πουλούσε Παρθενώνα! (Στους εγκληματίες του εικοστού αιώνα…. Τούρκους)
  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.