«Τη καλλίστη» (Ντόρα)


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

«ΕΝ αρχή ην ο Κώστας Μητσοτάκης». Ικανό στέλεχος του «Γέρου», πριν η Αποστασία γίνει συνώνυμή του, φορτωθεί τα «Ιουλιανά» και κατευθύνει απ’ το παρασκήνιο τους «κατεψυγμένους» πρωθυπουργούς του. Κι ύστερα; Χρειάστηκε μεγάλη πολιτική διαδρομή, αλλά όχι και μεγάλη σκέψη για να καταλήξει αρχηγός της δεξιάς. Αφού πέρασε ο τόπος από μεγάλες περιπέτειες, για να χάσει η πολιτική και την τελευταία σταγόνα της ηθικής, χωρίς οι πολιτικοί να εισπράξουν το μερδικό της ευθύνης τους.

ΑΝ η Ντόρα είναι φυσικό καρπός του κ. Μητσοτάκη, είναι και η συνέχεια. Του ονόματος που εναλλάσσεται με το «Μπακογιάννη» κατά βούληση, της πολιτικής τους διαδρομής και των φιλοδοξιών του(ς) χωρίς όρια. Καλά οργανωμένη η «Οικογένεια», αλλά βρέθηκε μπροστά τους το εμπόδιο Σαμαράς. Τους φρέναρε τα όνειρα, αλλά η δεξιά ποτέ δεν πεθαίνει και η τριώροφη «πολυκατοικία» (με τα τρία πατώματα, τη σοφίτα και το…πανωσήκωμα) χωράει πολλούς ενοίκους. Προσωρινά και ξανά προς τη δόξα. Με τη «δημοκρατική παράταξη» διχασμένη κι αυτή όσο γουστάρει η ακαμψία του ΚΚΕ και οι συνιστώσες του ΣΥΝ. Δεν είναι η «ενιαία» και πειθαρχημένη δεξιά του ’50 υπό το (αυστηρό) βλέμμα του αείμνηστου Κ. Καραμανλή. Έχουν φωνή τα σημερινά παιδιά της, έχουν συμφέροντα, τρέφουν προσωπικές φιλοδοξίες τα στελέχη της, τρέφουν και την κρυφή(;) πολιτική τους αντιπάθεια οι (δυο) αρχηγοί της.

ΔΕΝ τα βρήκαν «εντός» και η Ντόρα «εκτός», αρχηγός και κομματάρχης. Φρέσκο το…Κίνημα, πρωτάκουστη (και καθόλου πρωτότυπη) η «Πολιτική Συμμαχία», πανάρχαιη η ελιά και…ενωτική η ανάμιξη του γαλάζιου με το πορτοκαλί, αλλά η μάχη θα εξελιχτεί σε διαμάχη των «δυο» και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά. Με τους Άκηδες στο απυρόβλητο, με τους Μαντέλληδες ατιμώρητους και με τα μέτρα στις πλάτες μερίδας…μαζοχιστών της πλειοψηφίας. Και, βέβαια, ο έλληνας (που δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει-άρα και ο νεοδημοκράτης) δεν ανέχτηκε την τριχοτόμηση της παράταξής του. Κράτησε την «ιδεολογία» του προσαρμοσμένη στους καιρούς μας κι έβγαλε το…ΠΑΣΟΚ.

Η κα Μπακογιάννη έχει μέλλον πολιτικό και το πιστεύουμε. Είναι το «αύριο» της παράταξης κι ας μην το θέλουν σήμερα οι πολλοί. Η «Οικογένεια» θα ομονοήσει σβήνοντας την τεχνητή (και πρόσκαιρη) τριπλή της έκφραση, τα κανάλια θα συρρεύσουν και η «πολυκατοικία» θα γίνει «ισόγειο», μπροστά στον κίνδυνο της ισοπέδωσης. Και, βέβαια, το…μήλο θα προσφερθεί «τη καλλίστη». Από εσωτερικές και…εξωτερικές δυνάμεις.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.