ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ


Και γιατί θα γίνει αυτό; Εκτός από το άρθρο που ακολουθεί και τεκμηριώνει κάποια πράγματα, υπάρχει και ο μεγάλος πολιτικός παράγοντας που ακούσει στο όνομα: έλεγχος του ΠΑΣΟΚ απο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά στην κυβέρνηση από αυτά που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Υπάρχουν τρομακτικές αντιδράσεις απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική του Μνημονίου, που αν έβγαιναν στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση δεν θα άντεχε ούτε …λεπτό!

Έτσι λοιπόν, ο κύριος πρωθυπουργός θέλοντας να ελέγχει απόλυτα την κοινοβουλευτική του ομάδα για να μπορεί να διαπραγματευθεί χωρίς …βαρίδια, θα διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Κατάρρευση εσόδων, μαζικές απολύσεις και δ’ δόση δανείου φέρνουν εκλογές την άνοιξη…

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα δημοσιονομικά και ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες, μόλις, μέρες στον προϋπολογισμό για το κλείσιμο της χρονιάς, είναι σχεδόν βέβαιο οτι δεν θα  επαληθευθούν! Το οικονομικό χάος και η αποδόμηση του κρατικού μηχανισμού με απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από συμβασιούχους μέχρι ΔΕΚΟ, η κατάρρευση της κατανάλωσης και των εσόδων, μάλλον φέρνει εκλογές την άνοιξη, πριν ή μετά την δ’ δόση του δανείου. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία  εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 17.334 εκατ. ευρώ από 24.833 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2009 σημειώνοντας μείωση 30,2% έναντι στόχου μείωσης κατά 33,2% με βάση το σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου 2010.

Για το τέλος της χρονιάς, ο αναθεωρημένος στόχος του προϋπολογισμού που είχε “τρομάξει” τις αγορές – έλλειμμα 9,4% – είναι στα 21,9 δισεκατομμύρια και αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός μείωσης, πολύ απλά θα μας λείψουν άλλα 3,5 δισεκατομμύρια περίπου!
Το υπουργείο Οικονομικών, βεβαίως, προβλέπει σημαντική αύξηση των εσόδων κατά τους τελευταίους δύο μήνες του έτους κυρίως ως αποτέλεσμα της απόδοσης μέτρων όπως η εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών, η είσπραξη φόρων ακίνητης περιουσίας που εκκρεμούν και η είσπραξη τελών κυκλοφορίας για το 2011. Πρακτικά άλλα έσοδα δεν πρόκειται να βρεθούν. Οι εφορίες και το ΣΔΟΕ έχουν “κλατάρει” από τις υπερωρίες, γενικά ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι στο όριό του. Θα απολύσουν περίπου 30.000 συμβασιούχους, αλλά θα εξοικονομήσουν μόνο ένα δισ. ευρώ ετησίως.
Θα απολύουν απ’όπου μπορούν, αλλά η κατανάλωση θα καταρρέει και μαζί της τα έσοδα. Μέχρι τον Μάρτιο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες μη εξαιρουμένων και των εθνικών εκλογών…

defencenet

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.