Πρ. Μουσουλμάνων: «Τι να μας κάνει ένα τζαμί; Θέλουμε δέκα» (video)


Απορρίπτουν τα περί πολιτιστικού κέντρου οι μουσουλμάνοι και ζητούν…

Όχι ένα, αλλά τουλάχιστον… δέκα τζαμιά στην ευρύτερη Αττική επιθυμούν να αποκτήσουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, παρουσιάστηκαν 23 προτάσεις, που αφορούν στο σύνολό της τη μεταναστευτική πολιτική, με σκοπό τα ζητήματα αυτά να τεθούν υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωβουλής, υπουργείών και κομμάτων, ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικά για το ζήτημα του τζαμιού, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας – Πακιστάν, ο κ. Syed Mohammad Jamil, είπε ότι παλεύουν χρόνια για να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα. Ήδη, από το κράτος έχει δοθεί και χώρος (στο Βοτανικό) και λεφτά. Οι νόμιμοι μετανάστες θα συμβάλουν οικονομικά στην προσπάθεια να χτιστεί το τζαμί, ενώ θα οριστεί και μια 12μελής επιτροπή, η οποία θα ελέγχει τη λειτουργία του τζαμιού. Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδος ωστόσο ζητάει από το ελληνικό κράτος να επιτρέψει, αν όχι στην Αθήνα, τουλάχιστον στην Αττική, να δημιουργηθούν και να λειτουργούν τουλάχιστον δέκα τζαμιά…

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η Φιλότητα», ο κ. Μεχμέτ Ιμάμ. Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο κ. Μεχμέτ είπε ότι ασχολείται με το θέμα του τζαμιού εδώ και 20 χρόνια. «Με τον υπάρχοντα νόμο δεν πρόκειται να γίνει τζαμί. Ο νόμος λέει για πολιτιστικό κέντρο και όχι για τζαμί. Εμείς θέλουμε τζαμί, όχι πολιτιστικό κέντρο. Δεν μας νοιάζει ούτε τι λέει ο Καραμανλής ούτε τι λέει ο Παπανδρέου. Για το τζαμί έχουν μαζέψει λεφτά οι μουσουλμάνοι. Από τις πρεσβείες δεν θέλουμε τίποτα. Δεν θέλουμε τα λεφτά τους. Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει, καλώς. Αν δεν θέλει… Ή θα γίνει όπως θέλουμε εμείς ή δεν θα γίνει τίποτε».

Οι 23 προτάσεις που παρουσιάστηκαν, συμπεριλαμβάνουν τα κυριότερα προβλήματα των μεταναστών -ασφαλιστικός  νόμος, οικογενειακή συνένωση, εκμάθηση μητρικής γλώσσας και εκπαίδευση, εργασία και επιχειρηματικότητα, εγκληματικότητα, θρησκεία και τζαμί, σύστημα υγείας και πολιτικό άσυλο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, τόνισε ότι, γνωρίζοντας την ευαισθησία, την κατανόηση και την καλή θέληση απ’ όλες τις αρμόδιες αρχές, αλλά και από την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, για την καλύτερη διεκπεραίωση όλων των μεταναστευτικών προβλημάτων, ελπίζει ότι θα βρεθούν και θα δοθούν θετικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα.

Το «θερμόμετρο» ωστόσο ανέβηκε επικίνδυνα, όταν τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με το τζαμί και την ένταση μεταξύ των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα και των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με επιστολή που έχουν στείλει οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα σε Βουλή, κόμματα, αρχηγούς και βουλευτές, το συνολικό εκτιμώμενο ποσοστό για τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή, μεγαλώνει θεαματικά και αγγίζει (ίσως και να ξεπερνά) το 85%. Μεγάλος αριθμός μεταναστών, με τραγικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία…

Την περασμένη Παρασκευή, οι εκπρόσωποι της ΕΜΕ συναντήθηκαν με κατοίκους από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά από δίωρη συζήτηση, οι εκπρόσωποι της ΕΜΕ έκαναν μια προφορική συμφωνία με τους κατοίκους της περιοχής, η οποία προβλέπει ότι θα φτιάξουν μια επιτροπή, από δικούς τους ανθρώπους, η οποία θα κάνει έλεγχο κάθε 15 μέρες στα μαγαζιά της περιοχής -να λειτουργούν με το ωράριο των καταστημάτων και όχι όλη τη νύχτα, να μην μαζεύονται ομάδες ανδρών (15-20 άτομα) μπροστά στα μαγαζιά χωρίς λόγο και να γίνεται έλεγχος στα συμβόλαια των διαμερισμάτων, για να μην μαζεύονται 40 ή 50 άτομα μέσα σε ένα σπίτι.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν πει ότι με τους νόμιμους, φιλήσυχους και ανθρώπινα συμπεριφερόμενους μετανάστες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, τους συμπαραστέκονται στις δυσκολίες τους. Πόσους όμως μετανάστες μπορεί να αντέξει η περιοχή αυτή;

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

19 ἀπαντήσεις στὸ Πρ. Μουσουλμάνων: «Τι να μας κάνει ένα τζαμί; Θέλουμε δέκα» (video)

 1. Ὁ/ἡ Μεχμετ Ιμαμ γράφει:

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
  Αριθμ. Εγκρ. : 6354/997
  Αριθμ. Πρωτ.: 6ΠΣ201/201506
  Αθήνα : 11 Noεμβρίου 2006

  «ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟ» Η «ΑΥΡΙΑΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ»

  Φίλες, φίλοι και μέλη της Κοινότητας Μουσουλμάνων,

  Ως Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδας «Η Φιλότητα» σήμερα θα σας ενημερώσουμε για τα θετικά και τα αρνητικά του σχεδίου-νόμου που ψηφίστηκε στις 7 Νοεμβρίου 2006 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και αφορά το Τζαμί της Αθήνας.
  Ως Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι ως φορέας εδώ και δέκα χρόνια κάνουμε ένα αγώνα καθόλα νόμιμο, ώστε ως συμπολίτες των Ελλήνων Χριστιανών συμπολιτών μας να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε από κοινού τα κοινωνικά αγαθά. Όμως, παρόλες τις έρευνές μας, τις μελέτες μας, τις προτάσεις μας, τις παρεμβάσεις μας και ένα «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Δράσης για τους Ημεδαπούς και Αλλοδαπούς Μουσουλμάνους» που ζούν στην Ελλάδα, η Ελληνική Πολιτεία αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μας… Φυσικά, εδώ καταπατώνται τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  Σήμερα ως φορέας θέλουμε να σας διαφωτίσουμε για το σχέδιο-νόμου για το Τζαμί της Αθήνας που απασχολεί τη Μουσουλμανική Κοινότητα εδώ και έναν αιώνα περίπου και αφορά γύρω στο μισό εκατομμύριο Μουσουλμάνους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Φιλότητας» από το 2001, διότι η τελευταία καταγραφή-απογράφη εκ μέρους μας έγινε το 2001 σε συνεργασία με το ερευνητικό-μελετητικό κέντρο «SIGMA» και αφορούσε το στοιχείο μας σε σχέση με την ίδρυση του Τεμένους της Αθήνας. Το οποίο η προμελέτη-σχέδιο χρηματοδοτήθηκε επί το συνόλω εκ μέρους μας.
  Ας σημειωθεί πως αυτή τη προμελέτη-σχέδιο την είχαμε προσκομίσει ως Σύνδεσμος προς την Ελληνική Πολιτεία και τις Μουσουλμανικές Πρεσβείες. Όμως, όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε την έρευνα και μελέτη ήταν το 1999 και λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων κράτησε δύο χρόνια. Ως φορέας είχαμε ζητήσει πόρους από την πολιτεία, όπως και από τις πρεσβείες των Ισλαμικών κρατών, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Φυσικά η Ελλάδα λειτούργησε παραπλανητικά την περίοδο εκείνη και πέρασε νόμο ότι θα φτιάξει το Τζαμί για την Ολυμπιάδα του 2004 στην Παιανία . Το οποίο το είχαν πιστέψει οι δικοί μας. Σ’ αυτό το παιχνίδι πήραν θέση συνεργάτες του συστήματος ή οι ρουφιάνοι μας. Το οποίο σήμερα τους εμφανίζουν στα Μ.Μ.Ε. και παραπλανούν των κόσμο. Κατά τις επισκέψεις μας στις πρεσβείες μας διαπιστώσαμε τόσα ψέματα εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας προς τους εκπροσώπους των Ισλαμικών Χωρών, που ήταν αδύνατο να το πιστέψουμε γι’ αυτά που ακούγαμε και γινόμασταν μάρτυρες. Επίσης, καταλάβαμε ότι οι πρέσβεις μας δεν είχαν ιδέα από το περιβάλλον τους και ήταν αποκομμένοι. Για τους λόγους αυτούς αναγκαστήκαμε ως φορέας να αλλάξουμε τη μέθοδο λειτουργίας μας και «κάλιο αργά παρά ποτέ» που λέει και η παροιμία την υιοθετήσαμε.
  Ως Σύνδεσμος εάν είχαμε τα λεφτά θα είχαμε φτιάξει Τζαμιά και ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ. Όμως, ως φορέας το τσεκάρισμα που κάναμε τότε όλο το ποσό που μπορούσαμε να μαζέψουμε δεν ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ και το οικόπεδο που ήταν γύρω στα 8 (οκτώ) στρέμματα, πέντε λεπτά από την Ομόνοια με αυτοκίνητο, δίπλα στη στάση του μετρο και κόστιζε γύρω στα 2.300.000 ευρώ μαζί με τους φόρους. Επίσης, χρειαζόντουσαν λεφτά για την ανέγερση του. Το ποσό που μπορούσαμε να μαζέψουμε εκείνη την περίοδο ως Κοινότητα Μουσουλμάνων Ελλάδας από το τσεκάρισμα που είχαμε κάνει, ήταν γύρο στο 1.000.000 Ευρώ και η υπόσχεση του Μουφτή Ξάνθης ήταν γύρω στα 300.000 χιλιάδες Ευρώ.
  Η επίσημη στήριξη εκ μέρους των επίσημων αρχών και των Ισλαμικών πρεσβειών μας ήταν ποιος θα έχει τον έλεγχο του Ναού και όχι να γίνει το βήμα για την αποκατάστασή μας. Όμως και ποιες πινακίδες θα δοθούν στο ΤΖΑΜΙ και όχι το Τζαμί πως θα πρέπει να αποτελεί θρησκευτικό «χώρο» για το σύνολό μας. Φυσικά, οι πρεσβείες περίμεναν και ειδικά οι Αραβικές χώρες να έχουν τον έλεγχο και παρακάμπτοντας τους ντόπιους Μουσουλμάνους ή τους Μουσουλμάνους από τις φτωχές Ισλαμικές χώρες. Κάτι τέτοιες τριβές μεταξύ μας ως Σύνδεσμος Μουσουλμάνων δεν το θέλαμε καθόλου, αλλά ούτε μπορούσαμε να το επιτρέψουμε. Γι’ αυτό το λόγο τον νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ για την Παιανία έμεινε στα χαρτιά και δεν υλοποιήθηκε για την Ολυμπιάδα του 2004. Παρόλο, που το είχαν όλοι στο πιάτο και σίγουρο ακόμα, και η ίδια κυβέρνηση διαψεύστηκε.
  Όμως, για να αγοραστεί και να οικοδομηθεί το πρώτο Τζαμί μετέπειτα λεφτά βρέθηκαν εκ μέρους ιδιωτών. Όμως, οι προτάσεις τους ήταν συμβεβλημένες με των πρεσβειών μας, όπως και της Ελληνικής πολιτείας και χειρότερες μπορούμε να πούμε. Διότι σκοπός τους ήταν να εκμεταλλευτούν τους Μουσουλμάνους της Αθήνας. Αυτό που με πείραξε πιο πολύ ήταν, ο’τι οι κύριοι αυτοί που ήθελαν να παίξουν με το πιστεύω μας το Ισλάμ. Γι’ αυτό το σκοπό έγιναν πολλές συζητήσεις-συνεδριάσεις και τελευταία απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συνδέσμου. Διότι κανείς μας δεν ήθελε το πιστεύω μας και η Κοινότητά μας να είναι όμηρος για το ποσό των 9.000.000 $ που κόστιζε το Τζαμί στο σύνολο, και πέραν αυτό μια τέτοια κίνηση μελλοντικά κουβαλούσε πολλούς κινδύνους για το σύνολό μας. Έτσι, δόθηκε τέλος στο θέμα του Τζαμιού εκ μέρους μας και οδηγήσαμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο για την παραβίαση του Συντάγματος της χώρας, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και την υπόθαλψη της θρησκευτικής ελευθερίας.
  Ως Σύνδεσμος το 2004 παραμονές της Ολυμπιάδας οδηγηθήκαμε να καλέσουμε τις Ισλαμικές χώρες να μη συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Φυσικά, η Ελλάδα μας οδήγησε σ’ αυτήν την ακραία απόφαση. Διότι, η Κοινότητά μας κυνηγήθηκε από όλες τις πλευρές στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων αλλά και οι καινούργιοι καταυλισμοί που δεν ήταν καλύτεροι από του Χίτλερ ήταν γεμάτοι από Μουσουλμάνους. Με λίγα λόγια, γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο Μουσουλμάνοι απελάθηκαν από την Ελλάδα μετά το 2001. Η Κοινότητά μας ήταν και είναι αποκλεισμένοι από όλα τα κοινωνικά αγαθά σ’ αυτόν τον τόπο. Όσοι ζήτησαν δικαιώματα με άλφα ή βήτα τρόπο απελάθηκαν και δεν έχει σημασία, εάν είχαν παραμονή στην Ελλάδα. Συνολικά στελέχη που ήταν τίμιοι και δεν ήταν ρουφιάνοι, μουνάφικ και συνεργάτες του συστήματος διώχτηκαν από τη χώρα μας ή διώκονται και σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους αλλοδαπούς. Για τους ντόπιους Μουσουλμάνους η κατάσταση αλλάζει μόνο που δεν μπορούν να τους απελάσουν. Όμως, σε όλα τα άλλα συν-πλην είναι τα ίδια. Όσοι υπέγραψαν το 2001 για το Τζαμί της Αθήνας απελάθηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από μόνοι τους.
  Σήμερα είμαστε πάλι ενώπιον του καθήκοντός μας και καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Διότι η συμφωνία μας και η αποδοχή μας να γίνει οποιοδήποτε Τζαμί στην Αθήνα ή Ελλάδα το εκμεταλλεύεται πλήρως σε βάρος μας. Φυσικά το θέμα του Τζαμιού μας βρίσκει όλους ενωμένους, όπως και τις πρεσβείες των Ισλαμικών χωρών. Όμως, καμιά πρεσβεία μας και κανείς φορέας εκτός του Συνδέσμου μας δεν ασχολείται με την ουσία του “σχεδίου-νόμου” για το Τζαμί. Παρόλο, ως φορέας έχουμε κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες. Κανονικά θα έπρεπε να τους απασχολεί το θέμα και θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη το θέμα της ανάμιξης στα εσωτερικά της άλλης χώρας. Διότι εδώ δεν είναι εσωτερικό θέμα της Ελλάδας, αλλά είναι διεθνές και καθαρή παρέμβαση στα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Είναι θέμα προάσπισης-υπεραςπισεις τα δικαιώματα των πολιτών τους που ζουν στην Ελλάδα και τίποτε άλλο.
  Η χώρα μου λίγο πολύ σ’ όλες τις χώρες των Ισλαμικών χωρών έχει εκκλησίες. Εάν οι χώρες μας παραβιάζανε ή υιοθετούσανε τέτοιο νόμο τι θα έκαναν; Να είστε σίγουροι ότι θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο π.χ. όπως κάνει με τον Πατριάρχη της Ίνσταμπουλ και των Ιεροσολύμων και όπου αλλού χρειαστεί.
  Ως Σύνδεσμος γνωρίζοντας τα μειονοτικά ζητήματα του σχεδίου-νόμου, ο οποίος δεν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο της Κοινότητας των Μουσουλμάνων της Ελλάδας, καλούμε τους πάντες σ’ αυτόν τον τόπο να καταδικάσουν την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα σε βάρος μας. Διότι αυτό το σχέδιο-νόμου είναι μεθοδευμένο και δεν έχει να κάνει με τη θρησκευτική ελευθερία, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Δε βρίσκει μόνο εμάς αντίθετους, αλλά και το σύνταγμα της ίδιας της χώρας.

  Οι πρώτες παρατηρήσεις μας για το σχέδιο-νόμο είναι οι εξής:

  1. Τα άρθρα 1 και 2 που αφορούν το χώρο και το οικονομικό ζήτημα, η Μουσουλμανική Κοινότητα είναι διατεθειμένη να το χρηματοδοτήσει για την ανέγερση του. Επομένως με τον τρόπο αυτό θα ανήκει ο χώρος και το Τζαμί στους Μουσουλμάνους και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο. Η Μουσουλμανική Κοινότητά μας θα έχει το δικαίωμα επιλογής της στους θρησκευτικούς λειτουργούς. Το «εγώ πληρώνω και κάνω ό,τι θέλω» και να παρεμβαίνουν στο εσωτερικό μας, ποιοι είναι αυτοί; Είναι δικαίωμά μας να λειτουργούμε και να έχουμε τους χώρους μας. Η χώρα μας παραβιάζει κάθε δικαίωμά μας και οφείλει να λογοδοτήσει.
  2. Το σχέδιο-νόμου για το Τζαμί παραβιάζει το άρθρο 4 του συντάγματος που έχει να κάνει με την ισονομία και ισότητα σ’ αυτόν τον τόπο και μας επιβάλλει το άρθρο 3 του Συντάγματος. Στην Ελλάδα η Ισλαμική θρησκεία είναι αναγνωρισμένη από το Σύνταγμα της χώρας και όμως αυτή η επιβολή και αναίρεση , γιατί;
  3. Παραβιάζει το άρθρο 13 του Συντάγματος που προβλέπει τη λειτουργία των θεσμών και της ελεύθερης έκφρασης, την επιλογή εκπροσώπων και θρησκευτικών λειτουργιών. Επίσης το σχέδιο-νόμου μπλοκάρει στην κυριολεξία τη Μουσουλμανική Κοινότητα που αύριο-μεθαύριο να μην μπορεί να φτιάξουν άλλο χώρο εάν δεν υπάρχει απόφαση της Βουλής ή της άρχουσας τάξης. Ενώ αναιρέθηκε από τον εκάστοτε Μητροπολίτη το δικαίωμα αυτό που ήταν ένας σήμερα θέλει να έχουμε την πλειοψηφία της Βουλής, ώστε για το επόμενο Τζαμί να πάρουμε άδεια, εάν χρειασθεί. Αναιρεί κάθε δικαίωμα εκπαίδευσης-επιμόρφωσης των Μουσουλμανοπαίδων σ’ αυτόν τον τόπο σε ό,τι έχει να κάνει με το πιστεύω του Ισλάμ. Σύμφωνα με το σχέδιο-νόμου αυτό τα ιστορικά «Mescıd» που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να κλείσουν, διότι θα θεωρηθούν παράνομα και δίνει το δικαίωμα στη σύλληψη των παρευρισκομένων προσκυνητών. Το δικαίωμα αυτό προβλέπεται στους νόμους «περί ασφάλειας» ή «επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια» και το Ευρωφακέλωμα.
  4. Το σχέδιο-νόμου υποθηκεύει το μέλλον των 900.000 Μουσουλμάνων σ’ αυτόν τον τόπο και αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον.
  5. Η αναίρεση του λόγου από τους Έλληνες πολίτες Μουσουλμάνους αποδυναμώνει κάθε δικαίωμα διεκδίκησης δικαιώματος. Το 2001 όσοι αλλοδαποί εκπρόσωποι υπογράψανε για το Τζαμί στην Αθήνα, σήμερα όλοι αυτοί με άλφα ή βήτα τρόπο εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα και παρόλο που ήταν καθόλα νόμιμοι. Επομένως, πως μπορεί να εκφράσουν την γνώμη τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων η κοινοτήτων, όταν υπάρχουν προηγούμενα και αυτοί που προωθούνται είναι τσιράκια του συστήματος και άγνωστοι για εμάς, αλλά ούτε θέλουμε να τους γνωρίσουμε. Διότι, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να έχουμε δημοκρατικά εκλεγμένους ανθρώπους μας, τους θεσμούς μας και είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, της Ε.Ε. και τα Διεθνή Δικαιώματα του ανθρώπου. Επομένως γιατί όλα αυτά;
  6. Όλο αυτό το σχέδιο-νόμου πέραν των άρθρων 1 και 2, τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται. Διότι σε περίπτωση εφαρμογής του θα μας φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας και μετά θα δώσει το δικαίωμα στην εφαρμογή του νόμου περί τρομοκρατίας. Είναι ένα σχέδιο-νόμου για την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Ισλάμ στην Ελλάδα.
  7. Είναι ένα σχέδιο-νόμου της πολιτικής «διαίρει και βασίλευε» και τίποτα άλλο. Ως Σύνδεσμος μέχρι σήμερα εφαρμόζουμε το «Innelmuminune Ihvetun» και μας βρίσκει αντίθετους. Γι’ αυτό οι Βυζαντινές ίντριγκες-μέθοδοι δεν πρέπει να περάσουν. Διότι στηριζόμενοι στο σχέδιο-νόμου αυτό θα ακολουθήσουν Προεδρικά Διατάγματα, Εγκύκλιοι και άγραφοι νόμοι που ισχύουν χρόνια σαν τα «Φερμάνια» ενός Σουλτάνου και αυτό το γνωρίζουμε.
  8. Σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Ελλάδας, οι Έλληνες πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο και το δικαίωμα σε ό,τι τους αφορά μέσα στην Ελληνική επικράτεια. Στην Αθήνα σήμερα ζούν Έλληνες πολίτες Μουσουλμάνοι από την Θράκη, γύρω στις 20.000 άτομα και 3000 παιδιά που πάνε σε διάφορα σχολεία. Το να αναιρεί το δικαίωμα αυτό από τους πολίτες της η Ελλάδα δεν σας κάνει εντύπωση; Δεν πρέπει να έχουν το διακίωμα λόγου στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου; Με ποιους και πότε έκανε διάλογο; Πέραν από αυτό υπάρχει η Συνθήκη της Λοζάνης που προβλέπει για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα (Άρθρο 45) και αντιστοιχεί από 37-44 άρθρα της ίδιας συνθήκης που προβλέπει τα δικαιώματα των Χριστιανών πολιτών στην Τουρκία. Αυτό το σχέδιο-νόμου αφού θέλει να μας αποκαταστήσει, όπως ισχυρίζονται και δεν θέλει να εμπλακεί η Τουρκία στα εσωτερικά μας, γιατί δεν εφαρμόζεται πλήρως οι νόμοι της χώρας μας και ό,τι ισχύει για τις άλλες θρησκείες. Γιατί αυτή η εξαίρεση για τους Μουσουλμάνους;
  9. Αυτό το σχέδιο-νόμου όσο και να ισχυρίζεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το Τζαμί και ένας νόμος για το Τζαμί είναι ψέμα. Δημιουργείται ένα «κοσμικό κέντρο ή πολιτιστικό κέντρο» από ρουφιάνους μέσα, ώστε να μπορούν να διεισδύουν στο εσωτερικό μας. Επίσης μετά το στρίμωγμα μας ως Σύνδεσμος σε διεθνές επίπεδο μ’ αυτόν τον τρόπο νομίζουν, ο’τι μας έχουν μπλοκάρει και η Ελλάδα κάνει τη διαφήμισή της και τίποτε άλλο.

  Ως Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδας γνωρίζοντας αυτά και πολλά άλλα, για τα οποία είμαστε μάρτυρες εδώ και δεκαετίες, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα «σχέδιο-νόμου» που διαιρεί την Κοινότητα, που υποθάλπτει κινδύνους για το αύριό μας, που δε δίνει λύσεις στα προβλήματά μας, που μας εξοντώνει και αφομοιώνει, που απαγορεύει τη θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών μας, που καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, που φέρνει σε δεύτερη θέση τη μοίρα μας, λόγω που είναι ρατσιστικός και σοβινιστικός και πάνω απ’ όλα φάσκει και αντιφάσκει με το Σύνταγμα της Ελλάδας και την Ε.Ε. κ.ά.
  Γι’ αυτούς του λόγους καλούμε όλους τους Μουσουλμάνους που εμπλέκονται με την υπόθεσή μας και το μέλλον μας στην Ελλάδα να συμβάλλουν απ’ όποια θέση και αν βρίσκονται. Ως Σύνδεσμος Μουσουλμάνων Ελλάδας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες αυτές, ώστε να σταματήσουμε την αυριανή τραγωδία των 900.000 Μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

  Εκ μέρους του Δ.Σ. της «Φιλότητας»
  Ο Πρόεδρος Το μέλος
  Μεχμέτ Ιμάμ Ραμαντάν Σαλίογλου
  Οικονομολόγος-Ερευνητής Υπεύθυνος Θράκης
  Υποκατάστημα:Κρήτης 2,10438, Αθήνα.Τηλ./φαξ: 210-2526733, 6978934910
  fedmusfilotita@mail.gr ,http://www.muslimgreece.forumlari.net

  Σημείωμα: Σκοπός της Ελλάδας δεν είναι να αποκατασταθούμε από Χώρους Λατρείας σ’ αυτό το τόπο. Σκοπό έχει να μας φέρει σε εσωστρέφεια. Διότι, το κοινωνικό διάλογο που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι ψέματα κα δεν έχει γίνει επί της ουσίας και με ποιους το κανανε;
  Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων η κα Μ. Γιανακου όταν δήλωνε στη Βουλή ότι έχει ραντεβού με τον Πρόεδρο της Πακιστανικης Κοινότητας ήταν μέγα ψέμα. Διότι, ο Πρόεδρος Τζαβητ Αρσλαν ήταν στην Φυλακή στο Κορυδαλλό και υπό απέλαση από την Ελλάδα. Που ακόμα είναι σε καθεστώς ομηρίας.
  Επίσης, το άλλο πρόβλημα είναι ό’τι, μ’αυτους και γι’αυτους που προωθείτε ο Χώρος Λατρείας (Το Τζαμί) είναι Shiia και στην Χώρα μας οι πλειοψηφεια των Μουσουλμάνων είναι Σουννη .Οι Σιιτες αποτελούν ούτε το 2% επί το συνόλου και είναι σκορπισμένη σε όλοι την Ελληνική Επικράτεια.
  Όμως, η προβολή του ψευτοπροεδρο Σαγιετ Αρσλαν δήθεν ότι εκπροσωπεί το ανύπαρκτο Πολιτιστικό Σύλλογο των Πακιστανών στην Ελλάδα είναι ένα έδαφος που προετοιμάζετε για φασαρίες να έχουμε αύριο. Τέτοιοι τύποι είναι υπαρκτοί σ’αυτό το τόπο. Γι’ αυτό εάν φέρουν έναν Σιιτη Ιμάμη και εμείς τι θα κάνουμε; Πολλοί απλό είναι… και θα μας ονομάσουν πως; Η Ελληνική Πολιτεία όταν ζητήσαμε εμείς άδεια για πορεία απέρριψε το αίτημα μας όμως, στον κ. Σαγιετ να παρουσιάσει ως βαρβάρους τους πιστούς του Μουχαμμεθ του Ισλάμ το επιτρέπει κάθε φορά και το προβάλλουν τα ΜΜΕ της χώρας μας.
  Επίσης, σήμερα υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι που έχουν Μουσουλμανικό όνομα αλλά είναι Χριστιανοί-Ορθόδοξοι (π.χ. ο κ. Δρ. Μπιλαλ Κερημ αντιπρόεδρος των φαρμακοποιών Ελλάδας που είναι και Παλαιστίνιος) και πολλοί άλλοι πλένε στους δικούς τους το Μουσουλμανικό όνομα αλλά, από τους συντοπίτες μας τους Χριστιανούς φωναζοντε με Χριστιανικά ονόματα. Μελετήστε τις ανακοινώσεις του ΕΚΦ που έγινε στην Αθήνα το 2006. Σε μια επιτροπή επτά ατόμων εάν οι δυο που θα είναι από εμάς και είναι από αυτούς που περιγράφουμε τότες είναι καλύτερα όπως είμαστε και δεν θέλουμε αυτό το νόμο διότι, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να γίνουμε εγκληματίες η στην αφανή γενοκτονία.
  Η Ελλάδα θέλει να μας εκπροσωπήσει και από δίπλα θα βάλει από αυτούς τους μουναφικ η αυτοί που δεν έχουν καμιά σχέση με εμάς. Γι’ αυτό αυτά που υποθηκαν στα πανελ, στις ημερίδες και στις συζητήσεις που γίνονται έχουν βάση και όταν έρθει η ώρα πρέπει να ανταποκριθούμε. Αυτό όμως θα τους οδηγήσει στην δικαίωση τους. Διότι, το παιχνίδι οι ίδιοι το έχουν στήσει από σήμερα χωρίς να υπάρχει ακόμα το τέμενος.
  Επίσης, δεν είμαστε το γυφταριο σ’ αυτό το τόπο αλλά, ούτε περαστική και έχουμε την δικιά μας Ιστορία, την δικιά μας κουλτούρα, τον δικό μας πιστεύω και δεν δεχτήκαμε τα βαθτησια τους ποτέ και ούτε πρόκειται κάτι τέτοιο να γίνει με εμάς. Γι’ αυτό πριν είναι αργά καλούμε όλοι να συμβάλλουν προς την αξιοπρεπή κατεύθυνση την διευθέτηση του ζητήματος.
  Φυσικά, ως Έλληνες Πολίτες Μουσουλμάνοι και οι εισερχόμενοι-μουσαφιραιοι που θέλουν καθαρά ένα Τζαμί και όχι «Κοσμικό Κέντρο» σ’αυτό το τόπο, ουδέποτε θα δεχτούμε κάτι τέτοιο. Ακόμα, εάν χρειασθεί πρέπει να το εξωθλησουμε με το αίμα μας. Αυτό θέλετε; Ούτε σ’ αυτή την περίπτωση μας ενδιαφέρει εάν θα δώσουμε δικαιολογίες… Διότι, είμαστε αυτοί που ζητάμε τα αυτονόητα, τις απόψεις μας τις έχουμε καταθέσει προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και καιρός είναι να το καταλάβουν οι διοικούντες αυτού του τόπου. Ούτε δεχόμαστε ότι οι άνθρωποι που κάνουν αγώνα ότι είναι τρομοκράτες. Τρομοκράτες είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλλουν την ηγεμονία τους, καταπατώντας τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας και καθοδηγούν τον κόσμο προς την εξαθλίωση και στις ακρότητες.
  Επίσης, με την έκθεση μας αυτοί καλούμε τα ενδιαφαιρωμενα μέρη να πάρουν θέση στο θέμα αυτό και να δώσουν λύση στο πρόβλημα μας. Η θρησκευτική Ελευθερία μας δεν πρέπει να χειρουργείτε από το καθένα και ούτε υπάρχει θέση για κάτι τέτοιο.
  Το σχέδιο-νόμο που ψηφίστηκε δήθεν για το Τζαμί καθιστά αδύνατων την εκπαίδευση-επιμόρφωση των παιδειών μας σε θρησκευτικό περιοχωμενο και οι χώροι σήμερα που λειτουργούν σύμφωνα και με βάση τις οδηγίες που έχει συνυπογράψει η Ελλάδα, αποτελούν χώροι κινδύνου και αναπασα στιγμή μπορεί να συληθούμε ως τρομοκράτες. Με λίγα λόγια τα παιδιά μας επειδή τους μαθαίνουμε την πίστη μας σε ένα χώρο δικό μας εντάσσονται αυτόματα στην τρομοκρατία. Κούνια που τους κούναγε αυτούς τους σταυροφόρους! Τέτοια παραδείγματα στην Ευρώπη υπάρχουν και σε λίγο καιρό θα τα ζήσουμε και εδώ. Αυτό θέλετε;
  MEXMET IMAM
  Πρόεδρος της “Φιλότητας”

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   1. Δεν είναι Ινσταμπουλ…..είναι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

   2. Οι Σταυροφόροι ήταν οι Δυτικοί Καθολικοί. Όχι οι Έλληνες Ορθόδοξοι. Για αυτό και άλωσαν στην Β Σταυροφορία την Κωνσταντινούπολη.Ήταν και δικοί μας εχθροί….

   3. Αν θες να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα να πας πρώτα στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και μετά να μιλά ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

   4. Αν εσύ νομίζεις ότι αφήνοντας την χώρα σου να την πηδάει ο κάθε αμερικάνος μπορείς να κάνεις την Ελλάδα καλύτερη ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ!!

   5. Εδώ δεν ήρθες επειδή σε καλέσαμε. Οι περισσότεροι από εσάς δεν ήρθαν εδω επειδή σας καλέσαμε. ¨Ηρθατε επειδή ΔΕΝ ΜΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ! ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΚΑΡΙΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!

   6. ¨Οταν ΕΣΕΙΣ θα μάθετε να σέβεστε ΠΡΩΤΑ τους αλλόθρησκους στις χώρες σας ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!!!

   7.Όταν θα μάθετε να ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!!

   8. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!!

   Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΟΜΕΡΗ!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!! ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑ ΕΞΩ…..

   Αυτό θέλετε;;;

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Άσχημα είναι στην Γυάρο;;;;

   Γκόμενες θα έχει η θα μάθουμε στον Πραξιτέλη και την υπόλοιπη αλφαβήτα;;

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

    Εμείς θα ψαρεύουμε κι ο Τέλης θα σκύβει να τα καθαρίζει.
    Θα του μάθουμε και Τούρκικα.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Εσύ να βλέπεις το mail σου πιο συχνά και να αφήσεις τα τούρκικα……

    ¨Ασχετο…..

    Μου λείπει ο pelito…..ο Πραξιτέλης φταίει που τον έδιωξε…… εγώ είχα δίκιο έτσι κι αλλιώς..

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

    Παιδιά δεν είναι τίποτα το cencored που έχει η wordpress. Είναι λόγω της ημέρας και της παγκόσμιας απεργίας. Και δεν είμαστε απεργοσπάστες. Εγώ κατέβασα 3 ταινίες πειρατικές και σκέφτομαι να ψηφίσω το κόμμα των Ελλήνων Πειρατών στις επόμενες εκλογές!

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Τον μουτζαχεντίν μην τον αφήσεις να ξαναγράψει εδώ γιατί τον σιχάθηκα σήμερα….

    Ακου να μας απειλεί κιόλας η κ*λοτρυπίδα…..λες και οι Ορθόδοξοι που ποδοπατπύνται τα δικαιώματα τους στις μουσουλμανικές χώρες γίνονται τρομοκράτες και πετάνε βόμβες στους υπόλοιπους…..

    Να κρατάς εδώ αυτό που έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες…..αφήνανε να μιλήσουν μόνο όσοι θέλανε το καλό της πατρίδας…..του υπόλοιπους τους έτρωγε η Κρυπτεία…..

    Δημοκρατία δεν είναι να λέει ο καθένας μαλακίες….Δημοκρατία είναι να στηρίζεται με τον λόγο και τις πράξεις η διατήρηση του κοινού καλού….

    Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

  Μια φορα πηγα να κανω και γω format στο pc μου ρε κουφαλες και πεσατε να με φατε. 😛

  Λοιπον απαντησεις :
  Αρισταρχε σημερα και καλα ειναι μερα απεργιας στο www αλλα να φανταστεις αυτο μονο :
  Ολοι οι “διαδυκτιακοι πειρατες” κανουν σαμποταζ στην απεργια τους 😛
  Αυτο αλλωστε σημαινει να εισαι αντιδραστικος!!!
  Kαι γω κατεβασα ανετα οπως και ο φιλολογος.

  Γιαννη οχι δε θελω να μαθω τα υπολοιπα της αλφαβητα ρε….ειπαμε…καλα ειμαι…
  Και καλα τωρα…εγω γιατι φταιω που την εκανε ο pelito? Εισαι κακος Γιαννηηηηηη!!!! 😛

  Φιλολογε οχι και πειρατικο κομμα ρε συ….Ισως ειναι και ενα ακομα μερος του μεγαλου σχεδιου προς την παγκοσμιοποιηση….δε το θελουμε αυτο…ειναι κακο…Το λεω απο τη στιγμη που εχει και πειρατικα κομματα και σε αλλες χωρες…και το δικο μας ειναι ενα “παραρτημα”/”λεσχη” αν θες.
  Η πειρατεια δεν ειναι κομμα.Δεν ειναι πολιτευμα.Ειναι ιδεα.

  Σχετικα με τον ιμαμη απο πανω τωρα….
  Τι θελει και κλαιγεται???
  Μηπως να του θυμησει κανεις ποιος και τι ηταν ο Μωαμεθ??
  Τους τροπους με τους οποιους του “κατεβαιναν” οι “προφητειες”???
  Το οτι εκανε Ρατζια(=ληστρικη επιδρομη) σε καραβανια δικων του,δηλαδη ομοεθνων του αλλα οχι ομοθρησκων του???
  Το οχι ειχε απαγορεψει τη Ρατζια σε μηνες απαγορευμενους για πολεμο αλλα το Γεναρη του 624 στην αρχη του μηνα Ρατζαμπ που ηταν απαγορευμενος για πολεμο επιτεθηκε σε μικρο καραβανι και μετα οταν του ζητηθηκαν εξηγησεις απο την Μεδινα (πολη) και το δικαιολογησε σαν λαθεμενη ερμηνεια των εντολων του?????
  ΑΛΛΑ μετα του “κατεβηκε” η εξης εντολη απο τον Αλλαχ :
  “Σου διαμαρτυρονται γιατι εγινε αιματοχυσια σε μηνα απαγορευμενο??Πες ναι πως ετσι εγινε αλλα πες μετα οχι γιατι ειναι πολεμος που διαπραττεται στον δρομο του Αλλαχ….”
  Το τι ιδεα ειχε για τις γυναικες???(το βλεπουμε και σημερα ακομα).
  Το οτι καταπατησε σε Ρατζια πολλες φορες αγραφο νομο των Αραβων σχετικα με την υδροληψια του εχθρου???
  Το τι δικαιωματα ειχε ενας πιστος απεναντι σε εναν απιστο????

  Δηλαδη για εναν ανθρωπο που φασκει και αντιφασκει….. Στα ιδια τα “λεγομενα” του Αλλαχ….
  Για εναν αγραμματο κυριολεκτικα????
  Και μαζι και επιλιπτικο.
  Για εναν αγραμματο που δολοφονησε 2 ποιητες της εποχης με τα ιδια του τα χερια γιατι εξεφρασαν την δυσαρεσκεια τους για τη νεα θρησκεια????
  Που ειχε για γυναικα του κοριτσακι 7 ΧΡΟΝΩΝ (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ) και συνουσιαστηκε μαζι του οταν εγινε 9??!?!?!?!?!?!!?!?

  Αυτα και αλλα ποσα εχει η ανθρωποτητα της τοτε κυριως εποχης να καταλογησει στον ψευδοπροφητη σας (γιατι ψευδοπροφητης ειναι μιας και περιεπλεξε αρχαγγελο Γαβριηλ και θεο των χριστιανων/εβραιων και εκανε τον Αλλαχ) και στην θρησκεια σας που δεν εχει προσφερει τιποτα παρα αιμα στην ανθρωποτητα (οπως φυσικα και η δυτικη -καθολικη- χριστιανικη εκκλησια,βλεπε σταυροφοριες) και εξισλαμισμο για πυρος και σιδηρου.

  Να εχεις λοιπον απαιτησεις απο την πατριδα σου και οχι απο την δικια μου που ουδεποτε σας αρνηθηκε φιλοξενια ασχετα που η πλειονοτητα ειναι λαθρα στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες της Ευρωπης.
  Το αν σας βλεπει ο Ελληνας ως κακοποια στοιχεια αναρωτηθηκες μηπως ειναι φταιξιμο και δικο σας???

  Αντε γιατι με συγχησες.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.