Ο λαός δεν θα κατεβεί αυθόρμητα στους δρόμους παρά μόνο όταν φτάσει “ο κόμπος το χτένι”


Οι νεαροί εγγλέζοι διαμαρτύθηκαν “έμπρακτα” για την ευφυή ιδέα της κυβέρνησής τους να εκτοξεύσει το ύψος των διδάκτρων τους. Οι Ιρλανδοί έδειξαν τον θυμό τους και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και νεώτερα επεισόδια της ιρλανδικής οργής. Οι Πορτογάλοι (οι επόμενοι;) απήργησαν σήμερα και η απεργία τους ήταν “η πιο μεγάλη απεργία που έγινε ποτέ”, σύμφωνα με δήλωση του Τζοάο Προένσα, που είναι γενικός γραμματέας σε μία από τις κυριώτερες συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Εμείς;
Για να πούμε την αλήθεια μόνο το ΚΚΕ κάνει συγκεντρώσεις και πορείες εναντίον του Μνημονίου, του ΔΝΤ και Σία. Η ΓΣΕΕ οργάνωσε τις συγκεντρώσεις της 5ης Μαίου, κι αυτό ήταν όλο. Και εδώ και μήνες έχει εξαγγείλει την επόμενη κινητοποίηση για την 15η Δεκεμβρίου.
Αναρωτιόμαστε συχνά τι συμβαίνει και ο λαός δεν εξεγείρεται εναντίον του Μνημονίου. Μα σχεδόν κανείς από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θέλει τον λαό στους δρόμους να διαδηλώνει. Το ΠαΣοΚ φυσικά όχι. Η ΝΔ το ίδιο. Η ΓΣΕΕ …ποια ΓΣΕΕ;
Ο λαός δεν θα κατεβεί αυθόρμητα στους δρόμους παρά μόνο όταν φτάσει “ο κόμπος το χτένι”. Δεν θα κατεβεί από μόνος του. Κανείς δεν τον καλεί να το κάνει. Και κανείς δεν τον οργανώνει, ώστε να δείξει την αντίθεσή του έμπρακτα με διαδηλώσεις στον δρόμο.
Μια πορεία και μια διαδήλωση χρειάζεται οργάνωση. Χρειάζεται οργανωτικούς πυρήνες αφοσιωμένους στην οργανωτική επιτυχία. Χωρίς μια στοιχειώδη οργάνωση, όχι για πορεία δεν μπορείς να κατεβάσεις κόσμο, αλλά ούτε για καφέ.
Κι εδώ δεν φαίνεται κανείς να θέλει μια τέτοια εκδήλωση της λαϊκής αντίθεσης στα μέτρα και το Μνημόνιο. Οχι να την οργανώσει κιόλας.
Θραξ Αναρμόδιος
ΥΓ. Η Ευρώπη ετοιμάζεται πάντως να δείξει την αντίθεσή της στην λιτότητα, στις 15 Δεκεμβρίου. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.