Ανεξέλεγκτες διαστάσεις…


Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης δεν γνωρίζουν τις καλύτερες ημέρες τους, το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει.

Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά υπάρχουν τόσο χαμηλές κυκλοφορίες στα έντυπα και τόσο λίγες διαφημίσεις στα ηλεκτρονικά μέσα. Παρεπόμενο, να έχουν μειωθεί τα έσοδα δραστικά, με ό,τι αυτό σημαίνει: απολύσεις, περικοπές μισθών, νέου -μεσαιωνικού- τύπου συμβάσεις. Το κλείσιμο της «Απογευματινής» λίγες ημέρες πριν και η επερχόμενη του καθημερινού «Βήματος» δεν αποτελούν, δυστυχώς, παρά την αρχή μιας ιδιαίτερα δυσάρεστης πορείας στον χώρο. 
Η αλήθεια είναι πως η κρίση στα μέσα ενημέρωσης προϋπήρχε της οικονομικής κρίσης. Απλώς όλοι εμείς οι εμπλεκόμενοι με αυτά είχαμε συμπεριφορά στρουθοκάμηλου. Βάζαμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, επαναπαυόμενοι στη μικρή και προσωρινή ευδαιμονία μας, ελπίζοντας ότι η κρίση θα εξακολουθούσε ν’ αφορά κάποιους άλλους. Αφορούσε όλους εμάς ωστόσο.
Εμείς που έως τώρα καταγράφαμε τις απώλειες θέσεων, τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και γενικά τις αρνητικές συνέπειες σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, τώρα αναγκαζόμαστε να καταγράψουμε και όσα συμβαίνουν στον χώρο μας.
Μέχρι τώρα, δεν βλέπαμε ή δεν θέλαμε να δούμε μια σειρά από παραμέτρους που μας αφορούσαν. Οτι τα «νέα μέσα» υποκαθιστούν τα παραδοσιακά. Οτι η μερική αναξιοπιστία μας λειτουργούσε ισοπεδωτικά για όλους. Οτι περίεργοι τύποι, με πολλά χρήματα, έβγαζαν ή αγόραζαν έντυπα ή χρηματοδοτούσαν ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς καμία πιθανότητα επιβίωσης, αλλά το έκαναν για αλλότριους με την ενημέρωση λόγους.
Τώρα, που η φωτιά έφτασε στην αυλή μας, είναι μάλλον δύσκολο να τη σβήσουμε. «Εχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», που λέει και ένα δημοσιογραφικό κλισέ που χρησιμοποιείται τα καλοκαίρια…
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.