Δεν θα γίνουμε αυτόχειρες, ούτε επαίτες, ούτε κλέφτες


Το παιχνίδι με τις σαρωτικές απολύσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα άρχισε να σκληραίνει άγρια. Πολύ αμφιβάλουμε αν έστω κι ένας κυβερνητικός έχει συνειδητοποιήσει που οδηγούνται τα πράγματα.
Η ίδια η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της δηλώνει ότι:”οι συμβάσεις που υπογράψαμε έχουν όρους τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε”! Από κοντά σιγοντάρουν και τα καλοπληρωμένα-βολεμένα παπαγαλάκια.

Μια χώρα-κράτος όμως δεν αποτελείται μόνο από γη, θάλασσα και… κυβερνητικούς παράγοντες μετά των υποτακτικών τους. Ως ζωντανός οργανισμός διαθέτει και τα ζωτικά του όργανα, το λαό του.

Τι θα γίνει αυτός ο λαός όταν κοντά ένα εκατομμύριο έχουν μείνει στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς αύριο. Είναι απορίας άξιο πως κανένας δεν σκέφτεται τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ποια η μέριμνα, ποια η πρόβλεψη, ποια τα προγράμματα ανάπτυξης; Συσκέψεις επί συσκέψεων.
Περικοπές κι απολύσεις, περικοπές κι απολύσεις τίποτα άλλο!
Εντάξει τους διώχνετε, σώζεται το κράτος (ας το δεχτούμε ως υπόθεση εργασίας)! Μετά;
Μπορείτε να φανταστείτε τόσους ανθρώπους βουτηγμένους στην ανέχεια,στην απόγνωση και με το θυμό στο ζενίθ;

Ενδεχομένως σαδιστές του κερατά να ελπίζετε σε μαζικές αυτοκτονίες, όμως αυτό το χατήρι δεν πρόκειται να σας το κάνουμε πλην μεμονωμένων περιπτώσεων, τις οποίες και θα έχετε κρίμα στο λαιμό σας.

Το να γίνουμε επαίτες ξεχάστε το, δεν το σηκώνει η περηφάνια μας και η αξιοπρέπεια της φυλής μας (άσε που “ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος”!).
Τι μένει λοιπόν; ή να γίνουμε κλέφτες και ληστές ή να ξεσηκωθούμε και να σας πάρουμε στο κυνήγι.

Κι επειδή κλέφτης και ληστής δεν γίνεσαι εύκολα αν δεν το ‘χει η κούτρα σου δεν μένει παρά να σας πάρουμε στο κυνηγητό κι όπου βγει.
Πριν εξωθήσετε τον κόσμο στα άκρα (ένας νέος εμφύλιος θα ήταν γενοκτονία) βάλτε κάτω τους αφεντάδες σας και δημιουργήστε τρόπους ανάπτυξης, ανοίξτε δουλειές, κάντε την αγορά να ξεπαγώσει, δώστε εργασιακή διέξοδο στους ανέργους και σεβαστείτε τα νιάτα αυτού του τόπου. Σταματήστε τώρα εν τη γενέσει του το κύμα φυγής της νεολαίας.

Και κάτι ακόμα προκλητικότατο: την ώρα που αποκεφαλίζετε εργαζόμενους διορίζετε συνταξιούχους (κλικ στην φωτό επάνω) στα υπουργικά σας γραφεία. Επίσης εξακολουθείτε να σπαταλάτε το δημόσιο χρήμα αλόγιστα (π.χ ο κύριος αντιπρόεδρος χρεώνει 4.000 ευρώ το μήνα για αποδελτίωση του τύπου και το υπουργείο εσωτερικών κοντά 27 εκατομμύρια για ταχυδρομικά τέλη!).
Που το πάτε μωρέ;
Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.