“Κλείδωσε” το νέο κόμμα στην κεντροαριστερά. Οικονόμου – Δημαράς οι βασικοί πυλώνες.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του μνημονίου συσπειρώνονται προσπαθώντας να αποδυναμώσουν την αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης (κόμμα Μπακογιάννη), ο νέος πόλος που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις αντίστασης είναι έτοιμος.

Τα βρήκαν σε όλα ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιάννης Δημαράς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τελευταίος δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής, αφού τώρα η δυναμική του νέου σχήματος φαίνεται να εξασφαλίζει εύκολα την είσοδο του στην βουλή.

Αντίθετα με αυτά που γράφονται, η Σοφία Σακοράφα δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί, ενώ υπάρχουν και έντονες ζυμώσεις με στελέχη του ΣΥΝ αλλά και του σχήματος Κουβέλη που απογοητεύθηκαν από την ήπια στάση του τελευταίου έναντι της κυβέρνησης.

Η απαίτηση του Βασίλη Οικονόμου για ανάκληση παραίτησης από τον Δημαρά έγινε δεκτή. “Δε μπορείς να παραιτηθείς εξ’ αιτίας ενός συγκινησιακού ξεσπάσματος το βράδυ των εκλογών. Η παραίτηση σου θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του μνημονίου αφού θα της χαρίσει ακόμα μια πολύτιμη έδρα σε συνδυασμό με τις διαρροές βουλευτών προς το κόμμα της Μπακογιάννη. Προέχει το συμφέρον της χώρας και πρέπει να είμαστε το ανάχωμα στην διεύρυνση του ξεπουλήματος”.

Ο Βασίλης Οικονόμου θεωρεί ότι θα επιχειρηθεί ακόμα μεγαλύτερη διολίσθηση στην μέγκενη του μηχανισμού στήριξης γι’ αυτό και γίνονται οι σχετικές κινήσεις από την πλευρά Μπακογιάννη για να δημιουργηθεί μία ψευδεπίγραφη συναίνεση.

Υπάρχει λύση εκτός μνημονίου. Υπάρχει ακόμα χρόνος για απεμπλοκή. Από την πρώτη στιγμή παρέθεσα τις ενστάσεις μου και καταψήφισα το μνημόνιο. Δυστυχώς δικαιώθηκα αφού η ύφεση και η επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα μας οδηγούν σε έναν βαθύτερο κύκλο εξάρτησης. Οφείλουμε να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η συναίνεση πρέπει να στοχεύει στην απεξάρτηση και όχι στην βαθύτερη διολίσθηση που θα υποθηκεύσει την χώρα για δεκαετίες”

Αυτά τα λόγια του Βασίλη Οικονόμου δείχνουν και το στίγμα του νέου φορέα.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.