Η Wilikeaks θα βγάλει στη “σέντρα” την κρυφή διπλωματία Αθήνας – Άγκυρας και Ουάσιγκτον


“Καταιγίδα” αποκαλύψεων για Αθήνα-Άγκυρα-Ουάσιγκτον…

..Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα της Wilikeaks είναι πολλά που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ΝΑΤΟ, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, τις σχέσεις με την Αλβανία. Αφορούν στην περίοδο 2006-2009 στην οποία περιλαμβάνονται γεγονότα όπως οι υποκλοπές ακόμη και στο τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού,το θέμα των Σκοπίων και το βέτο που είχε θέσει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι την επιχειρούμενη προσέγγιση Αθήνας-Μόσχας και πολλά άλλα…

Οι φήμες για το περιεχόμενο των 3.000.000 (!!!) σελίδων απόρρητων εγγράφων που αποδεσμεύει η ιστοσελίδα Wikileaks, για θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα,τη Τουρκία ,την Αλ Κάϊντα και το PKK,έδιναν κι έπαιρναν σε Αθήνα και Άγκυρα που φαίνεται ότι πρωταγωνιστούν μαζί φυσικά με την Ουάσιγκτον σ΄ αυτό το νέο κύκλο αποκαλύψεων.

Ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα της Wilikeaks είναι πολλά που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ΝΑΤΟ, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, τις σχέσεις με την Αλβανία.

Αφορούν στην περίοδο 2006-2009 στην οποία περιλαμβάνονται γεγονότα όπως οι υποκλοπές ακόμη και στο τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού,το θέμα των Σκοπίων και το βέτο που είχε θέσει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι την επιχειρούμενη προσέγγιση Αθήνας-Μόσχας και πολλά άλλα.Στα έγγραφα αυτά φημολογείται ότι περιέχονται και …ψυχογραφήματα διαφόρων ηγετών κρατών!Πολλά από τα έγγραφα είναι αναφορές πρεσβειών των ΗΠΑ από όλο το κόσμο προς το Στέητ Ντιπάρτμεντ και οι απαντήσεις προς αυτό.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από χθες . Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως έχει δοθεί εντολή σε όλους τους πρέσβεις των ΗΠΑ να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις των κρατών όπου υπηρετούν. Αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημέρωσε τον κ. Παναγόπουλο, άμεσο συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα. Από την Ουάσιγκτον οι πάντες ,στο Λευκό Οίκο,στο Πεντάγωνο και στο υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζουν φυσικά το νέο κύμα αποκαλύψεων,υποστηρίζοντας ότι αυτές θέτουν σε κίνδυνο ζωές.

Τα απόρρητα έγγραφα θα δημοσιευτούν εκτός από τη Wikileaks, στους New York Times, τη Guardian και το Der Spiegel αν και η αμερικανική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για να εμποδίσει τη δημοσίευσή τους.

Στην γειτονική Τουρκία οι ανταποκρίσεις από την Ουάσιγκτον ήταν σοκ: απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε στη διάθεσή της η ιστοσελίδα Wikileaks, εμπλέκουν τη γειτονική με την Αλ Κάϊντα! Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Τουρκία παρείχε βοήθεια σε πυρήνες της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ! Η καχυποψία που εδώ και πάρα πολύ καιρό χαρακτηρίζει τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, “δικαιολογείται” απ΄ αυτές τις αποκαλύψεις αν φυσικά επιβεβαιωθούν.

Μπορεί ο πρόεδρος Ομπάμα να έχει φαινομενικά πολύ καλές σχέσεις με την τουρκική ηγεσία λόγω της ανάγκης να αναπτυχθεί μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας στη Τουρκία,ωστόσο δεν έχουν ξεχαστεί,ούτε και έχουν σταματήσει οι φωνές αμερικανών γερουσιαστών στην Ουάσιγκτον , οι οποίοι ζητάνε να μην πουλάνε οι ΗΠΑ όπλα στη Τουρκία για να μην διαρρεύσουν προς άγνωστη κατεύθυνση κρίσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία αυτών των όπλων. Μεταξύ αυτών οι γερουσιαστές είχαν συμπεριλάβει και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35!

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ακόμη ότι οι ΗΠΑ υποστήριζαν και βοηθούσαν το PKK.Με απλά λόγια Ουάσιγκτον υποστήριζε τον “εφιάλτη” της Άγκυρας και εκείνη βοηθούσε τον κυριότερο εχθρό των ΗΠΑ!

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.