Αστυνομικοί ξυπόλυτοι στα τζαμιά!!!!!


ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εγκόλπιο συμπεριφοράς των αστυνομικών προς μουσουλμάνους ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετά το επεισόδιο με το Κοράνι και τα αλλεπάλληλα επεισόδια που ακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας!

Στον «οδηγό» ορθής συμπεριφοράς, ο οποίος θα αρχίσει να διανέμεται τις επόμενες ημέρες στους αστυνομικούς, θα υπάρχουν οδηγίες για την κράτηση μουσουλμάνων σε αστυνομικά τμήματα, για την είσοδο ενστόλων σε τζαμιά, για τον σεβασμό της νηστείας των αλλοδαπών και για άλλες ενέργειες που μπορεί- σε μια λανθασμένη κίνηση- να προκαλέσουν τη βίαιη αντίδρασή τους. Μάλιστα ανάμεσα στα άλλα θα ζητείται από τους αστυνομικούς να μπαίνουν… ξυπόλυτοι σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προστριβή. Την ίδια στιγμή πάντως ναυαγεί το σχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στον Ασπρόπυργο- στις επονομαζόμενες «ολυμπιακές φυλακές»- ύστερα από νεότερο έγγραφο που απέστειλε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο οποίο αναφέρεται ότι θα ανακύψουν κωλύματα με αποχαρακτηρισμούς γειτονικών δασικών εκτάσεων αλλά και γιατί υπάρχουν άλλες κτιριακές ελλείψεις. Ηδη εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις για να βρεθούν άλλοι χώροι παραμονής προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αλλοδαπών χωρίς άδεια παραμονής που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας. 

Την κατάρτιση του εγχειριδίου για την καλή συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι σε μουσουλμάνους ανέλαβε ο Κλάδος Ασφαλείας και Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπάρχει ο φόβος ότι αν υπάρξουν άλλα περιστατικά, όπως αυτό του σκίσιμου του Κορανίου, ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μας από μικρούς «πυρήνες» φανατικών. Σε πρώτη φάση υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν τη βοήθεια συναδέλφων τους από τη Βρετανία και τη Γαλλία που είχαν αντιμετωπίσει και αυτοί στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα ύστερα από ενέργειες αστυνομικών που θεωρήθηκαν προσβλητικές από τους μουσουλμάνους.

Α νάμεσα στα άλλα λοιπόν θα ζητείται από τους αστυνομικούς να προσέχουν στους σωματικούς ελέγχους σε μουσουλμάνους ώστε να μην αρπάζουν ή σκίζουν το Κοράνι, χαρτιά που αφορούν προσευχές τους αλλά και φυλακτά τους. Ακόμη στο εγκόλπιο θα υπάρχει ενημέρωση για την ανάγκη προσευχής των μουσουλμάνων τέσσερις-πέντε φορές την ημέρα και η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράσσεται. Παράλληλα θα ζητείται να μην αφαιρείται η μαντίλα που φορούν οι γυναίκες.

tovima

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.