Η τέταρτη δόση μπορεί να φέρει εκλογές!!!


ΜΕΤΑ κόπων και βασάνων η χώρα μας εξασφάλισε την τρίτη δόση του δανείου, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία για το αν θα καταφέρει να πάρει και την τέταρτη, τέλος Φεβρουαρίου. Κι αυτό διότι οι «δέκα εντολές», την εκτέλεση των οποίων η «τρόικα» έχει θέσει ως απαράβατο όρο, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να καταφέρει να τις τηρήσει η κυβέρνηση.

Ο χρόνος είναι απειροελάχιστος και μέχρι σήμερα οι υπουργοί δεν διακρίθηκαν για την αποτελεσματικότητά τους. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση; Οι εκπρόσωποι της «τρόικας» το είπαν καθαρά λίγο πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα. 

Η τέταρτη δόση δεν θα δοθεί και η Ελλάδα θα βρεθεί προ των πυλών της χρεοκοπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα 4.000.000 άνθρωποι θα βρεθούν στον… αέρα, καθώς δεν θα υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία για να πληρωθούν. Από αυτούς 3.000.000 είναι συνταξιούχοι και 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε μια τέτοια εξέλιξη, το πιθανότερο είναι ότι θα «πέσει» η κυβέρνηση, μην αντέχοντας το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, και η χώρα θα οδηγηθεί άρον άρον σε εθνικές εκλογές. Όπου το πιθανότερο είναι να μην προκύψει αυτοδυναμία και θα είναι… ευκαιρία για να υλοποιηθούν τα σχέδια που καταστρώνονται εδώ και καιρό στο παρασκήνιο, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, συμμαχίας ή κυβέρνησης προσωπικοτήτων, η οποία θα αναλάβει να προωθήσει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για τους πολίτες.

paron

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.