Θράκη: Δύο χωριά προσέλαβαν security λόγω λαθρομεταναστών


Διογκώνεται συνεχώς το φαινόμενο της κατατρομοκράτησης των ελλήνων πολιτών λόγω της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν οι λαθρομετανάστες αλλά και οι Βούλγαροι οικονομικοί μετανάστες, που έχουν μετακινηθεί στα νότια του νομού Ξάνθης.
Πακιστανοί, Αλβανοί και Βούλγαροι αγροτικοί εργάτες έχουν εγκατασταθεί και ζούνε τα τελευταία χρόνια (νόμιμα ή παράνομα) σε παραλιακά χωριά και έχουν δημιουργήσει δυνατούς «πυρήνες» εργατικού δυναμικού φθάνοντας στο σημείο να καθορίζουν οι ίδιοι τις αμοιβές τους (λόγω έλλειψης εργατών).
Οι τοπικές κοινωνίες δέχτηκαν την έλευση αυτών των ανθρώπων, αλλά δεν γνώριζαν πως στην ουσία η είσοδός τους σήμαινε την εισαγωγή ενός νέου τρόπου ζωής τους. Έτσι λοιπόν, δεν άργησε να εμφανισθεί το «φαινόμενο» των κλοπών τόσο στα χωράφια (από όπου ξαφνικά εξαφανιζόταν μέρος της παραγωγής), όσο και στα σπίτια των κατοίκων των χωριών. Σε πολλές περιπτώσεις οι κλοπές σε σπίτια γινόντουσαν ενώ οι κάτοικοι βρισκόντουσαν μέσα σε αυτά, αλλά με την μέθοδο της απασχόλησης (ομαδική εργασία, άρα διαπιστώνουμε οργανωμένες ομάδες – συμμορίες) άδειαζαν τα σπίτια των θυμάτων τους… Τα θύματα αυτά, μάλιστα, τις περισσότερες φορές ήταν χήρες γυναίκες προχωρημένης ηλικίας που έμεναν μόνες και πιθανότατα είχαν στοχευθεί ως… θύματα.
Οι κάτοικοι δύο χωριών, της Ποταμιάς και της Νέας Κεσσάνης, διαπιστώνοντας πως το θράσος των κλεφτών άρχισε να ξεπερνάει τα όρια, αποφάσισαν να προσλάβουν εταιρεία προστασίας (security) προκειμένου να περιπολεί στα χωριά και να ελέγχει την «κίνηση» των αλλοδαπών που κυκλοφορούν σε μικρές ομάδες. Στην λύση αυτή κατέφυγαν, όπως μας ανέφερε ένας κάτοικος, για να μην προχωρήσουν σε άλλες λύσεις, που δεν συμπεριλαμβάνονται στα νόμιμα πλαίσια…
Σε περίπτωση που κάποιοι απορούν γιατί δεν παρεμβαίνει η Αστυνομία, ας ζητήσουν την απάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο προφανώς δεν προστατεύει τους Έλληνες πολίτες, αλλά -αντίθετα- τους θυματοποιεί στην ό,ποια εγκληματική πράξη αποφασίσουν να κάνουν εις βάρος τους οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που εισέρχονται στην χώρα μας και απολαμβάνουν τον «ανθρωπισμό» των κυβερνώντων…

Κωνσταντίνος

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.