ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ!


ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Χολωμένος ο Χρυσοχοΐδης που έμεινε μόνο με τις… τιμές

Θα πυκνώσουν οι παρεμβάσεις βουλευτών, ανάλογες με το κοινό άρθρο των Φλωρίδη, Αλευρά και Καρτάλη

ΤΗΝ οργή των περισσότερων υπουργών έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού,
κατ’ απαίτησιν του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να εγκατασταθούν επίτροποι σε κάθε υπουργείο για να ελέγχουν την πορεία των δαπανών.
Οι περισσότεροι μιλούν για «καπέλωμα» από τον υπουργό Οικονομικών και ότι μετά την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά μετατρέπονται σε… κλητήρες των επιτρόπων. Ταυτόχρονα ορισμένοι διατυπώνουν ενστάσεις και για το γεγονός ότι η θέση επιτρόπου δεν είναι θεσμοθετημένη και δεν προβλέπεται από κανένα οργανόγραμμα. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι την τοποθέτηση των επιτρόπων ζήτησαν οι εκπρόσωποι της «τρόικας» προκειμένου να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια περιστολής των δαπανών.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται διατεθειμένος να ικανοποιήσει το αίτημα που προβάλλεται από βουλευτές και στελέχη για τη συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής που θα συνέβαλλε στην πιο αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Αντίθετα, θα συνεχίσει να στηρίζεται και να κυβερνάει με την Ομάδα Σχεδιασμού, όπου Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου είναι τα «πρώτα βιολιά» και οι υπόλοιποι περιορίζονται σε δευτερεύοντες ρόλους. Θέλοντας να αποφύγει την γκρίνια του Θ. Πάγκαλου, ο πρωθυπουργός τού ανέθεσε την εποπτεία του τομέα της Ανάπτυξης, προκαλώντας έτσι τη δυσφορία του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο τελευταίος εμφανίζεται χολωμένος διότι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες τελικά βρέθηκε να έχει μόνο την εποπτεία των… λαϊκών αγορών και των τιμών…

Το κλίμα στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά κακό, οι κυβερνητικοί βουλευτές εμφανίζονται ανήσυχοι και απογοητευμένοι. Απογοητευμένοι με την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και ανήσυχοι για την πορεία της οικονομίας που επιδεινώνει την κατάσταση της κοινωνίας. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους σημειώνουν ότι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με οργισμένες αντιδράσεις πολιτών για τις περικοπές και τους φόρους, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν να αντιπαραθέσουν μια θετική απόφαση της κυβέρνησης. «Το 2004 η κυβέρνηση Σημίτη είχε κάνει έργο, είχαμε επιχειρήματα, λέγαμε για το ευρώ», τονίζουν. «Ακόμη και το ’89, όταν ο κόσμος μάς φώναζε κλέφτες, εμείς τους λέγαμε για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, το ΕΣΥ, για το κλείσιμο της ψαλίδας», προσθέτουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι από κοινού πρωτοβουλίες βουλευτών που θα ζητούν από τον κ. Παπανδρέου να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Αντίστοιχες με αυτήν των τριών βουλευτών, Φλωρίδη, Αλευρά και Καρτάλη, που συνυπέγραψαν άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα («Ελευθεροτυπία»). Θα ενταθούν δε πολύ περισσότερο μετά την 5η Απριλίου, όταν και λήγει η ισχύς της λίστας, οπότε οι βουλευτές θα μπορούν να εκφράζουν πιο ελεύθερα τις απόψεις τους. Έχουν άλλωστε και ένα πειστικό επιχείρημα: Ότι στόχος τους είναι να διορθωθούν τα τυχόν λάθη και οι αστοχίες για να είναι πιο αποτελεσματική στο έργο της η κυβέρνηση.

ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ

ΠΑΡΩΝ στις περισσότερες κυβερνητικές συσκέψεις που έχουν αντικείμενο την οικονομία είναι ο Λουκάς Παπαδήμος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά κανόνα ακούει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς χωρίς να μιλάει. Γεγονός που δείχνει ότι δεν θέλει να εμπλακεί στα ενδότερα της κυβέρνησης και ότι ο δικός του ρόλος είναι εκτός Ελλάδας, καθώς ο πρωθυπουργός τού έχει αναθέσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και τις κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.