Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις / Απαντήσεις Υπουργών του βουλευτού κ. Ι. Κοραντή


Κοινοβουλευτική Ερώτηση 5734/1-11-2010 προς τον Υπουργό Εξωτερικών

Βανδαλισμοί στο ελληνικό Κοιμητήριο στην Παναγία της Ίμβρου

Απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών (19-11-2010)

Κοινοβουλευτική Ερώτηση 5130/19-10-2010 προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Α&ΗλΔ, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού&Τουρισμού

Οι μουσουλμάνοι της Ρόδου εκβιάζουν το άνοιγμα τζαμιού

Απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών (9-11-2010)

Απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σχόλιό μου:

Δίκην απλής καταγραφής γεγονότων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερα στο κείμενο της ερώτησής μου, σχετικά με την παραβίαση του τεμένους Σουλεϊμανίε από μουσουλμάνους στη Ρόδο. Αλλά ως εκεί. Το Υπουργείο , καίτοι με διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη υπευθυνότητα το όλον θέμα, αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει, εάν επιβλήθηκαν κυρώσεις στους δράστες. Λογικά συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα συμπεράνουν ότι στην χώρα αυτή μπορούν να διαπράξουν οποιαδήποτε παρανομία και να μείνουν ατιμώρητοι.

Άραγε αν χριστιανοί παραβίαζαν την πόρτα ενός ορθόδοξου Ναού, θα έμεναν ατιμώρητοι;;

Απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών,Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (10-11-2010)

Απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού (12-11-2010)

=

 

Κοινοβουλευτική Ερώτηση 5102/18-10-2010 προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών

Απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σχόλιό μου:

Η απάντηση του κ.Παπουτσή θέτει μια ολόκληρη σειρά θεμάτων που χρήζουν σχολιασμού, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθή τάξη πραγμάτων :

Η αναφορά στον συμβατικό χρόνο παράδοσης 30-9-2009 είναι ανακριβής. Το χρονοδιάγραμμα έργου προέβλεπε την παραγωγική λειτουργία του έργου για Σεπτέμβριο Οκτώβριο και Νοέμβριο 2009 και την λήξη πληρωμών τον Νοέμβριο του 2009.

Τέλη Οκτωβρίου  2009, με έγγραφό του προς την Κοινωνία της Πληροφορίας, όπως πληροφορούμαι από την τελευταία, ο διορισθείς από τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Α΄ Υποδιοικητής κ. Φ. Παπαγεωργίου υπογράμμιζε ότι η πλειοψηφία των φορέων, που η ίδια είχε υποδείξει στην ΕΥΠ, προέβαλλε προβλήματα, ενώ ανέλυε την ανάγκη προμηθείας συστημάτων για να καλυφθεί το κενό ασφάλειας στο διαδίκτυο. Αλλά πέραν αυτού, ο κ. Παπαγεωργίου ζητούσε την σύμφωνη γνώμη της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την παραλαβή του έργου σε μορφή intranet και παράλληλα την περαιτέρω χρηματοδότηση για την κάλυψη των ανωτέρω αναγκών. Προσθέτω ότι, σε επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος, ο κ. Παπαγεωργίου είχε δείξει ενθουσιασμό για την χρησιμότητά του.

Είναι συνεπώς απορίας άξιον και χρήζει έρευνας, τί μεσολάβησε, ώστε ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να ισχυρίζεται ότι το έργο δεν θα βελτίωνε σε τίποτα την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΥΠ. Εκτός βεβαίως και εάν η τελευταία παράγραφος της απάντησής του ελάχιστα κρύβει την δυσαρέσκειά του –όπως τουλάχιστον την διατύπωσε ο συντάκτης της – για το γεγονός  ότι η ΕΥΠ ανέλαβε το έργο και όχι η Ελληνική Αστυνομία. Είναι και αυτό ένα δείγμα του πώς μωροφιλοδοξίες μπορούν να αποβούν επιζήμιες για την Εθνική Ασφάλεια.

Ως προς τον ισχυρισμό ότι η ΕΥΠ ανέλαβε Έργο απολύτως εκτός της αποστολής της, συνιστώ στον κ. Υπουργό και σε όσους συνέταξαν την απάντηση που υπέγραψε, να ξαναδιαβάσουν προσεκτικά το νόμο 3649/08 περί ΕΥΠ. Ως προς τα επιμέρους τεχνικά σημεία, τα οποία κακώς κατά την γνώμη μου δίδει στην δημοσιότητα, περιορίζομαι να σημειώσω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν επεκτείνομαι από πλευράς μου για προφανείς λόγους. Σημειώνω όμως, ότι  αντίθετα με τους ισχυρισμούς του κ. Υπουργού  και εκπαίδευση αρμοδίων διαχειριστών έγινε π.χ. και εισαγωγή υποβάθρων.

Συνεπώς δεν θα έβλαπτε περισσότερη σοβαρότητα, όταν γίνεται αναφορά σε ευαίσθητα θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός στην σχοινοτενή απάντησή του επιμελώς αποφεύγει να ανταποκριθεί στο 4ο ερώτημα της Κοινοβουλευτικής Ερώτησής μου: «Αληθεύει ότι έχει δρομολογηθεί παρεμφερές έργο, πρωτοστατούντων κάποιων στελεχών της ΕΥΠ, προς ίδιον όφελος και με αδιαφανείς διαδικασίες»;

Γνωρίζει άραγε ο κ. Υπουργός αυτό που λέγεται ευρύτατα στην Υπηρεσία «αφήσαμε τη Ferrari και πήραμε Fiat» ;;;;

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.