1821 – 2021. 200 χρόνια ραγιαδισμού


Σε λίγες ημέρες θα μπούμε στην τελευταία δεκαετία των δύο αιώνων από τη στιγμή που ο Έλληνας ραγιάς πήρε το όπλο του και αποφάσισε να διώξει τον Τούρκο κατακτητή. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες εξελίξεις, αφενός οι Τούρκοι, έχουν δυναμώσει και επανέρχονται απαιτητικοί στο Αιγαίο και στη Θράκη, αφετέρου ο Έλληνας προβλέπεται να προσπαθεί το 2021 (διακόσια χρόνια μετά), για ακόμα μια φορά, να απελευθερωθεί από μια νέα κατοχή και τυραννία. Αυτή του μνημονίου. Ως ραγιάς ξεσηκώθηκε το 1821, αλλά ραγιάςπαρέμεινε και ραγιάς θα παραμείνει μέχρι το 2021 και βλέπουμε.

Αυτούς τους δύο αιώνες, δεν μπόρεσε ποτέ το ελληνικό έθνος να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί. Κινήθηκε συνεχώς από πόλεμο σε πόλεμο, από κρίση σε κρίση, τόσο πολιτική όσο και οικονομική.

Όμως, σ’ αυτούς τους δύο αιώνες, η χώρα μας, ενώ πέρασε μέσα από πολέμους, ξένες κατοχές, κρίσεις οικονομικές και πολιτικές, που όλα αυτά αφάνισαν ζωές , περιουσίες και επέφεραν εθνικές καταστροφές, εντούτοις ένα πράγμα παραμένει, επί 190 χρόνια, σταθερό και αναλλοίωτο και διαφυλάσσεται από το κατεστημένο ως κόρη οφθαλμού. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πολίτευμα της Προεδρευόμενης (ενίοτε Βασιλευόμενης) Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, με όλα τα δημιουργήματά του. Δηλαδή, κρατικοδίατους χρυσοκάνθαρους, ολιγαρχία, πολιτικά τζάκια, κληρονομική διαδοχή στην πολιτική, πελατειακό κράτος, κοινωνικοί και πολιτικοί αποκλεισμοί  κ.λ.π.

Μήπως τελικά αυτή είναι η  αιτία της κακοδαιμονία μας;

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε λίγο, εμείς οι νεότεροι, αυτό το θέμα;

Πηγή

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.