Ακομμάτιστος Συνδικαλισμός:Η μόνη λύση….


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Με αφορμή τα «ευτράπελα» στη συνεδρίαση της Γ.Σ.Ε.Ε. διαφαίνεται ότι κάτι δε πάει καλά…Και δε πάει κάτι καλά όχι γιατί είναι «δύσκολες» οι μέρες που….. περνάμε και οι μέρες που έρχονται αλλά επειδή κάτι είναι στραβό εκ φύσεως…
Θα επικαλεστώ μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που μιλώντας το ‘81 στην Αθήνα μίλησε για το συνδικαλισμό ως βάθρο της Δημοκρατίας με πρόθεμα μια μαγική λέξη….ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ….Αυτή είναι η ουσία….
Το συνδικαλιστικό κίνημα με τη διάβρωση που υπέστη από την κομματική παρείσφρηση κατάφερε με το πέρασμα των χρόνων να αποδυναμώνει τους εργαζόμενους και να ενδυναμώνει τα κόμματα…Κατάφερε να αποτελεί ασφαλή διέλευση για επιτήδειους «εργατοπατέρες» από το παρασκήνιο στο πολιτικό προσκήνιο ….
Χάθηκε η φυσική του πυξίδα που είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου αλλά και του εργοδότη(που εκφράζεται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό)μέσω δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών να καταλήξουν ως κοινωνικοί εταίροι σε λύσεις δίκαιες και συμβιβαστικές….Αντί αυτού έχουμε τη κομματική υπόδειξη, που μερικές φορές είναι και Κυβερνητική για τη συζήτηση….
Όταν λοιπόν το βάθρο αυτό της Δημοκρατίας κλονιστεί πάσχει η ίδια η Δημοκρατία…Και όταν η Δημοκρατία πάσχει τίποτε δε μπορεί να προχωρήσει….
Όλο αυτό οδηγεί και σε μια αντίφαση που έχουμε τονίσει πολλάκις.. Δεν μπορεί να αντιδρά η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Μνημονίο όπως αντιδρούσε όταν ήταν να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις(με μια 24ωρη απεργία) απλά και μόνο για να υπερασπίζουν το λόγο ύπαρξης τους…Σαφώς και δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε το πώς θα αντιδράσουν….Αλλά μπορούμε να προτείνουμε το εξής ξεκινώντας από τη Γ.Σ.Ε.Ε.: Την άμεση παραίτηση του κομματικοποιημένου της Προεδρείου και τη προκύρηξη εκλογών….Να επιλεγεί ένα «καθαρό» Προεδρείο, εννοώντας ακομμάτιστο και τότε είμαστε σίγουροι ότι μέσω της ψήφου θα βρεθεί ο Δημοκρατικότερος και ορθότερος τρόπος αντίδρασης….
Τότε και μόνο τότε θα είναι κυρίαρχος ο Λαός στις αποφάσεις που τον αφορούν και θα διαφανεί αν οι συναινέσεις που επιθυμεί ο Πρωθυπουργός έχουν πραγματικό αντίκρισμα…Αλλιώς η πολυπόθητη συναίνεση είναι απλά μια συμφωνία ημετέρων και δεν έχει καμία αξία …..

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.