Wikileaks:Πως πουλάνε αεροπλάνα οι ΗΠΑ


Η αγωνία της αμερικανικής πρεβείας για την επιλογή της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης για νέο μαχητικό αεροσκάφος,αποτυπώνεται σ΄ ένα από τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το Wikileaks. Κάτι που εμείς στην Ελλάδα το γνωρίζουμε,όπως γνωρίζουμε και πόσο αποτελεσματικοί είναι οι αμερικανοί στον τομέα πωλήσεων,ειδικά οπλικών συστημάτων.


Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για την πεποίθηση που υπάρχει σε κύκλους εντός και εκτός της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης ότι το αμερικανικό F-18 θα είναι πιθανότατα δεύτερο ή τρίτο στην επιλογή ,παρά του γεονός ότι «είναι το καλύτερο αεροσκάφος με το καλύτερο πακέτο αντισταθμιστικών».

Η αμερικανική πρεσβεία προτείνει σειρά ενεργειών για να πειστούν οι Βραζιλιάνοι ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «τα πάντα» και κυρίως μεταφορά τεχνογνωσίας ,προκειμένου να πειστούν και να επιλέξουν το F-18.

Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για την υποστήριξη του ίδιου του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί για την προώθηση του επίσης υποψήφιου για αγορά γαλλικού Rafale και προτείνετε να στείλει επιστολή ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος αλλά και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,στις οποίες θα δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η Βραζιλία αποφασίζει όπου να΄ναι για νέο μαχητικό και θα δούμε αν οι συμβουλές της πρεσβείας έπιασαν τόπο. Η Βραζιλιάνικη Αεροπορία ,δείχνει να προτιμά το σουηδικό αεροσκάφος Gripen, το οποίο έχει πάει εξαιρετικά στις διαδικασίες αξιολόγησης. Ο απερχόμενος πρόεδρος Λούλα,δείχνει να προτιμά το γαλλικό Rafale .

onalert

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Wikileaks. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Wikileaks:Πως πουλάνε αεροπλάνα οι ΗΠΑ

 1. Ὁ/ἡ crazy γράφει:

  Πολλοί των τελευταίο καιρό γράφουν για το Πολεμικό Ναυτικό για κάποιον ανώνυμα . Καλύτερα δεν θα ήταν αφού στο στρατό γενικά μετράει η ευθύτητα να πηγαίναν κατευθείαν σε αυτόν και να του ζητούσαν το λόγο; Άρα κάτι τρέχει πίσω από όλα αυτά…….(Aς διαβάσουν το παρακάτω ορισμό)
  Με τον όρο προδοσία, εκ του ρήματος προδίδω, χαρακτηρίζεται γενικότερα η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων έναντι διαπιστευμένων μέσα σε μια σχέση κοινωνική, μεταξύ ατόμων, ή οργανώσεων, ή μεταξύ και αυτών τούτων, ατόμων και οργανώσεων, ή ακόμα και σε διεθνείς σχέσεις, μεταξύ κυβερνήσεων συμμάχων χωρών, π.χ. προδοσία φίλων, συνεταίρων, σωματείων, συμβαλλομένων εταιρειών, ή μελών ή υπαλλήλων μετ΄ αυτών κ.λπ..

  Κύρια αιτία μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι η ηθική κατωτερότητα που μπορεί να οφείλεται σε βαθύτερα αίτια ψυχολογικής σύγκρουσης και που μπορεί να προβάλλεται, κατά τον δράστη, είτε ως εκδίκηση, είτε για διάφορους άλλους ιδιοτελείς σκοπούς

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ crazy γράφει:

   Και αν πάλι προέρχεται από ανώνυμα άτομα εκτός του χώρου των ενόπλων δυνάμεων καλύτερα να μην παίζουν με την φωτιά!!! Αυτό σίγουρα τους το έχει μάθει η μαμά τους από μικρά παιδιά!!!!! Ο ψεύτικος άνθρωπος κάνει χρήση αναβολικών για να αποκτήση παρουσία και επιβλητικότητα σε ένα κοινωνικό σύνολο. Αυτό κάνουν και οι φίλοι μας οι Body builder με την χρήση κάθε μορφής συμπληρωμάτων!!!

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ crazy γράφει:

  Όπως και κάποιος, υποτίθεται τρομερά πατριώτης, ο οποίος αφού πρώτα έκλεψε ένα κάρο χρήματα και προσποιούταν πως δήθεν τάχα μου ήταν προμηθευτής αυτοκινήτων στην συνέχεια τα έπαιξε τα χρήματα με τον μπαμπά του στο χρηματιστήριο και μαζί και με την απατεώνησα <> τα έκαναν γαργαρά!!!!!
  Και όταν άρχισε από τις μαλακίες που έλεγε ο κόσμος να του ζητάει τα χρήματα πίσω , εκείνος σαν ήρωας είπε :” Νοιώθω σαν τον Σολωμού που όταν ανέβηκε να κατεβάσει την σημαία δέχθηκε πυροβολισμούς.”
  Φίλε θα σου πω κάτι :Δεν είσαι άξιος ούτε για μία τρίχα από τα αρχ…… του μακαρίτη, για αυτό κλείστο!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.