Μετά την Θράκη,η κ. Μπακογιάννη πάει στην Τουρκία


“Ένα κοινό όραμα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων”, θα παρουσιάσει αύριο στην Κωνσταντινούπολη η πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ελληνίδα πολιτικός θα είναι η κεντρική και τιμώμενη ομιλήτρια στη φετινή συνάντηση του Ινστιτούτου Μπάμπι-Αλί και θα μιλήσει για θέματα που αφορούν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Το Μπάμπι-Αλί, που σημαίνει “Υψηλή Πύλη”, έχει καθιερωθεί να θεωρείται το κέντρο της δημοσιογραφίας. Το Ινστιτούτο Μπάμπι-Αλί συμβάλλει στη διαμόρφωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αλλάζει η γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας και αποκτά μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή.

Αύριο η κ. Μπακογιάννη θα επισκεφθεί στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα συναντηθεί με στελέχη της ελληνικής μειονότητας και με το δήμαρχο της περιοχής Σισλή κ. Μουσταφά Σαριγκιούλ.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν της από το διευθυντή του Ανακτόρου Τοπκαπί κ. Ιλμπέρ Ορταϊγλί, στο περίπτερο Μετζιντιγιέ, στο Τοπκαπί. Η ομιλία της κ. Μπακογιάννη θα γίνει αργότερα το βράδυ.

Η φετινή συνάντηση του Ινστιτούτου θα είναι η 100ή συνάντηση που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή προς την πρώην υπουργό ότι είναι προσκεκλημένη ως τιμώμενο πρόσωπο.

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.