Αλβανικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τις γιάφκες;


Τους ανθρώπους που ενώνουν τις δύο μεγαλύτερες εν ενεργεία οργανώσεις, τη Σέχτα Επαναστατών και τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς αναζητεί η Αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να λύσει το γόρδιο δεσμό του σύγχρονου αντάρτικού πόλης. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο ενισχύεται η άποψη ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι αρχές χτύπησαν στην καρδιά της εγχώριας τρομοκρατίας, όχι όμως την καρδιά της Σέχτας Επαναστατών.

Τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κανένα χτύπημα ενώ όπως διαπιστώνεται μοιάζουν αλλά δεν ταιριάζουν με το βαρύ οπλισμό που είχε στείλει σε φωτογραφία μαζί με την προκήρυξη η Σέχτα Επαναστατών, ενώ δύο από τους έξι συλληφθέντες ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
«Οι συλληφθέντες, αποτελούν έναν εκτελεστικό βραχίονα μιας οργάνωσης που ακόμη δεν έχει πιστοποιηθεί η ταυτότητα της» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Εκτιμάται ωστόσο ότι και η Σέχτα Επαναστατών και οι Πυρήνες, έχουν κοινούς παρονομαστές».
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, τέσσερα είναι τα σημεία που επικεντρώνεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
• Εκτιμούν πως η νέα γενιά στην οποία ανήκουν τόσο τα μέλη της Σέχτας όσο και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς αλιεύθηκαν από τη δεξαμενή των Εξαρχείων από τους ίδιούς στρατολόγους. Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για δύο – τέσσερά άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, γνωστά στην πλατεία Εξαρχείων που κινούν σε θεωρητικό επίπεδο τα νήματα του σύγχρονου αντάρτικου πόλης.
• Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο δηλαδή στη Σέχτα όσο και τους πυρήνες υπάρχει η ίδια πηγή χρηματοδότησης. Δηλαδή, τα χρήματα για τον οπλισμό, τα έξοδα των σπιτιών κ.λ.π. τα διαχειρίζονται 2-3 άτομα τα οποία τροφοδοτούν τόσο τη Σέχτα όσο και τους Πυρήνες της Φωτιάς. Τα χρήματα προέρχονται από ληστείες τραπεζών που ενδεχομένως να έχουν κάνει από κοινού τα μέλη και των δύο οργανώσεων. Για το λόγο αυτό έχουν μπει στο στόχαστρο περισσότερες από οκτώ ληστείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.
• Η τελευταία προκήρυξη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που εστάλη στα μέσα Νοεμβρίου για την ανάληψη της αποστολής των εκρηκτικών πακέτων, μοιάζει σε πολλά σημεία με αυτές που έστειλέ η Σέχτα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μετά την αναβάθμιση των Πυρήνων, ενδεχομένως τις προκηρύξεις να τις γράφουν 2-3 άτομα οι οποίοι συντάσσουν και τα κείμενα της Σέχτας.
• Τα όπλα, τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ανήκουν στο οπλοστάσιο της Σέχτας. Τα πιο πολλά παρουσιάζουν διαφορές από τον οπλισμό της φωτογραφίας που έστειλε η Σέχτα και αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι τους προμηθευτές που πιθανότατα είναι οι ίδιοι και στις δύο οργανώσεις. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για 2-3 ποινικούς, οι οποίοι μέσω Αλβανίας αλλά και Κρήτης έχουν εφοδιάσει τις δύο οργανώσεις με βαρύ οπλισμό.

protothema

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.