Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και όλοι (εντός και εκτός συνόρων) σφυρίζουν αδιάφορα


Εφιαλτικός Δεκέμβρης πάλι στην Αθήνα

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Καμιά σχέση με όσα ειδυλλιακά ακούγονται στις επίσημες συναντήσεις και συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, στις συνόδους της ΕΕ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αν κανείς προσπαθούσε, πέρα από τις προπαγανδιστικές ωραιοποιήσεις με τα ανάλογα εύσημα για την ακολουθούμενη πολιτική, να σκιαγραφήσει την  εικόνα της σημερινής Ελλάδας, τα κομμάτια του παζλ θα δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό σκηνικό:

Μια κοινωνία σε βρασμό, γονατισμένη από τα σκληρά μέτρα – συνέπεια της διαφθοράς, της ανικανότητας και της διασπάθισης εθνικού και κοινοτικού χρήματος.

Μια χώρα που κάθεται πάνω σε ένα απέραντο οπλοστάσιο με γιάφκες από την ανατολή ως τη δύση και από τον βορρά ως το νότο.

Μια Αθήνα σε διαρκή κλοιό διαδηλώσεων, επεισοδίων, συγκρούσεων, χημικών και καταστροφών.

Μια οικονομία κατεστραμμένη, που μέσα στο γενικό κλίμα ασφυξίας που δημιουργείται, δεν προβλέπεται να ανακάμψει. 

Και μια πολιτική τάξη που σφυρίζει αδιάφορα, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν αποφασίζει να τιμωρήσει κανέναν από τους υπευθύνους, δεν προχωρά καν στην αποστρατεία της

Σε χειρότερη στιγμή δεν μπορούσε να βρεθεί η Ελλάδα. Και χειρότερη εικόνα προς το εξωτερικό δεν μπορούσε να εκπέμψει.

Τα χθεσινά επεισόδια, με αφορμή σειρά διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου,  που δεν απετράπησαν από την παράδοξη απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο, προκάλεσαν για άλλη μια φορά το απόλυτο χάος.

Η Ελλάδα ζει έναν ακόμη εφιαλτικό Δεκέμβριο, την ώρα που συζητείται η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και οι τόκοι τρέχουν.

Οι λεπτομέρειες που διοχετεύονται από το μέτωπο της τρομοκρατίας δημιουργούν την εικόνα μιας χώρας που κινείται μεταξύ τρόμου και παρακράτους.

Οι συζητήσεις γύρω από τις «τεχνικές λεπτομέρειες» της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους – δηλαδή το ύψος των τόκων – δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το μεγαλύτερο οικονομικό τρομοκρατικό χτύπημα κατά της χώρας.

Οι λόγοι παρηγοριάς από Μπαρόζο, Στρος Καν, Όλι Ρεν και Τρισέ κατατείνουν προς την κατεύθυνση της απόλυτης υποδούλωσης της χώρας στους δανειστές της.

Οι χθεσινές δηλώσεις Μπαρόζο ήταν το επιστέγασμα: Κάλεσε και αυτός τους Έλληνες να κάνουν κουράγιο και να υπομείνουν.

Αυτό που κανείς δεν θέλει να λάβει υπόψη είναι πως χωρίς να τιμωρηθεί κανείς, τα περιθώρια της αντοχής (και της ανοχής) εξαντλούνται.

Όταν ο κ. Μπαρόζο λέει και ξαναλέει ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα επιβάλλει αυτά τα σκληρά μέτρα, κάνει ότι ξεχνάει πως για την κατάσταση που περιγράφει υπάρχουν υπεύθυνοι. Οι περισσότεροι, συνομιλητές του εδώ και χρόνια…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.