Μας δουλεύουν σοσιαλιστικά


Στην Ελλάδα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν. Εκτός των άλλων πρόκειται να μεταβεί και στην βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατατίθενται για την «Ώρα του πρωθυπουργού».

Σαν καλός σοσιαλιστής που είναι είπε ότι πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι και όχι οι φτωχοί. Στην συνέχεια μίλησε με τον πρόεδρο του, τον Γιωργάκη της σοσιαλιστικής διεθνούς, και αποφάσισαν να πετσοκόψουν και άλλο μισθούς και συντάξεις.

Ο στόχος είναι τελικά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να παίρνουν τον 13ο και 14ο μισθό και να χάσουν τους υπόλοιπους 12.

Κάποια στιγμή σε τούτη την χώρα θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτή μπορεί να έρθει μόνο μέσω του σοσιαλισμού.

Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι και να παράγουν και να πληρώνονται. Ούτε οι εργοδότες και να δίνουν δουλειά και να πληρώνουν. Το σωστό και δίκαιο είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και οι εργοδότες να πληρώνονται.

Μετά, δεν καταλαβαίνω τι κακό υπάρχει στην ελαστική εργασία. Είναι ένα μέτρο υπέρ των εργαζόμενων που θα τους δοθεί έτσι η ευκαιρία, χωρίς τα δεσμά ενός σφιχτού ωραρίου, να απολαύσουν έναν καφέ, να πάνε μια εκδρομή, να τεμπελιάσουν με την ησυχία τους.

Για τους άνεργους δεν το συζητάω. Οι πλέον προνομιούχοι. Έχουν τόσο χρόνο ελεύθερο που τους ζηλεύει και ο μεγαλύτερος εισοδηματίας.

Ο Ραγκούσης είπε ότι το δημόσιο θα πληρώνει 200.000 λιγότερους υπαλλήλους. Στο τέλος να μου το θυμηθείτε. Οι μόνοι δημόσιοι που θα μείνουν θα είναι οι πολιτικοί και οι συγγενείς και φίλοι που εργάζονται στην βουλή.

Είδηση. Ο Πάγκαλος σήμερα δεν προκάλεσε με δηλώσεις του.

Τα κόμματα της αριστεράς δεν θα είναι στην βουλή κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Στρος Καν.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν την άρνηση τους στο ΔΝΤ. Και το ΔΝΤ μετά από αυτήν την ηρωική πράξη αντίδρασης θα πάρει τα μπογαλάκια του και θα φύγει.

Αφού ο πρωθυπουργός μας προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις γιατί δεν πήγαν για να κάνουν προβοκατόρικες ερωτήσεις να γελάσουμε και λίγο;

Η αστυνομία έριξε όπως συνηθίζει τόνους χημικών στις χθεσινές πορείες. Αυτό δεν το κάνει με κακό σκοπό. Σου λέει, οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν μάθει να αναπνέουν δηλητήρια. Αν δεν τους ρίχνουμε συχνά θα αρρωστήσουν.

Βλέπεις οι Αθηναίοι είναι σαν το βακτήριο που έχει ενσωματώσει στο DNA το αρσενικό. Οι Αθηναίοι έχουν ενσωματώσει στο DNA τα χημικά.

Πριν λίγο καιρό αν ακούγονταν η λέξη «πτώχευση» στην τηλεόραση τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τα έπαιρναν στο κρανίο καθώς «δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση». Εδώ και κάποιες μέρες όμως όχι μόνο δεν αντιδρούν στο άκουσμα της λέξης αλλά με τον τρόπο τους το επιβεβαιώνουν.

Γερμανοί οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι αυτή η ώρα θα ερχόταν κατά το καλοκαίρι ή άντε το Σεπτέμβριο. Σαν νωρίς δεν άρχισε η προπαγάνδα για να μας έρθει πιο ομαλά το ανώμαλο νέο;

Εκτός και αν έρχονται εκλογές στους αμέσως επόμενους μήνες και το δίλλημα του Γιωργάκη θα είναι «Ή πτωχεύουμε με εμένα πρωθυπουργό ή πτωχεύουμε με οικουμενική».

Όλο και περισσότεροι νεόπτωχοι πηγαίνουν στα διάφορα συσσίτια. Οι φήμες ότι στα συσσίτια πηγαίνει και επίτιμος έχοντας μαζί του ένα κουτάλι για να τρώει τις φασολάδες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Να θυμίσω ότι ο επίτιμος με τις τρεις συντάξεις επί κατοχής έτρωγε φαγητό από τρία συσσίτια όταν όλοι οι υπόλοιποι δικαιούνταν μόνο ένα.

Πάντως δεν θα αργήσει η ώρα που θα τον δούμε πάλι στην ουρά. Έχει βλέπεις και πολλά έξοδα. Πρέπει να στηρίξει την κόρη και αυτή είναι σπάταλη.

Καλημέρα της λες κινητό σου χαρίζει. Πόσο να αντέξει οικονομικά και ο πατέρας;

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.