Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση;


Λίγο πριν ανακοινωθούν τα μέτρα – σοκ για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα να μας το θυμηθείτε: Τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι λίγα. Η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιον εργασιακό Μεσαίωνα. Δεν αντέχει την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή την απίστευτη μείωση των μισθών των εργαζομένων, την ίδια ώρα που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Η τραγική φιγούρα της Λούκας Κατσέλη έξω από τη Βουλή είναι ενδεικτική του τι αποφάσισε η κυβέρνηση. Με δικαιολογίες και νέα ψέμματα δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια ανάλγητη κυβέρνηση.

Όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού για τον κόσμο, όταν δηλαδή θα καλέσει ο επιχειρηματίας κάθε εργαζόμενο για να του κόψει το μισθό κατά 200-300-400 ευρώ και την ίδια στιγμή ο εργαζόμενος δεν θα έχει να μεγαλώσει τα παιδιά του, να πληρώσει τα σχολεία του, να πληρώσει τα δάνειά του, τότε θα δει ο κ. Παπανδρέου και την άλλη πλευρά της κοινωνίας.

Ας ρίξει μια ματιά τι γίνεται στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή όπου τα αγγλάκια τα κάνουν γυαλιά καρφιά μόνο και μόνο για τις αυξήσεις στα δίδακτρα.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα όταν θα μετατραπεί σε… Ζιμπάμπουε.

Θυμηθείτε αυτά που σας γράφαμε πριν μερικές εβδομάδες. Θα παίζει ο κόσμος βελάκια με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον Λοβέρδο, την Κατσέλη, τον Πάγκαλο, Μόνο που δε θα έχει απλά τις φωτογραφίες τους. Θα ζητά και τα κεφάλια τους.

Αλλά το θέμα δεν είναι να πέσει αυτή η άθλια κυβέρνηση. Αλλωστε, μόλις σήμερα έγινε το πρώτο βήμα με την ΠΑΣΚΕ του ΟΣΕ να αποχωρεί από το κόμμα καταγγέλλοντάς το. Το θέμα είναι να διαλυθεί αυτή η απίστευτη νοοτροπία των πολιτικών που κάνουν συμφωνίες με τους επιχειρηματίες για να προσφέρουν έναν εργασιακό Μεσαίωνα.

Έτσι, η πτώση της κυβέρνησης είναι μάλλον το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Θα γίνει σύντομα. Το ζήτημα είναι πώς θα γίνει: Με ηρεμία ή με νέα Δεκεμβριανά.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.