Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες!


Την πρόθεση τούρκων επιχειρηματιών για αγορά ή μακροχρόνια ενοικίαση 18 νησιών ή βραχονησίδων…

Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες! με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση προβάλλει σήμερα μέρος του τουρκικού τύπου.

Με τίτλους «Είμαστε υποψήφιοι αγοραστές» και «Προσελκύουν τους Τούρκους 18 ελληνικά νησιά» οι εφημερίδες Yeni Safak και Haberturk Ekonomi-Οικονομικό ένθετο της Haberturk, αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανταπεξέλθει στην σοβαρή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα επέλεξε την πώληση ή μακροχρόνια ενοικίαση 18 νησιών ώστε να βρει χρήματα να απoπληρώσει τα χρέη της.

Μάλιστα προβάλλονται δηλώσεις επιφανών Τούρκων επιχειρηματιών όπως του Baris Aydin, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Bariskent Gayrimenkul, που υποστηρίζει ότι μια ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών ενδιαφέρεται για την αγορά των 18 νησιών διότι υπάρχει σοβαρή προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Αναφέρεται το όνομα της βραχονησίδας «Ναυσικά», αλλά και των νήσων της Μύκονου και της Ρόδου – προφανώς για τα τελευταία εννοεί αγορά εκτάσεων σε Μύκονο και Ρόδο.

Παλιότερα και με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της Guardian περί πώλησης ελληνικών νησιών προς κάλυψη χρεών από την Ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής είχε δηλώσει τα εξής: “Είναι εκτός πραγματικότητας και προσβλητική η άποψη που διατυπώνεται ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου “Ναυσικά” είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό”.

EΠΙΚΑΙΡΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.