Η γλώσσα της Ντόρας στην Τουρκία


Η διπλωματική γλώσσα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι πια πολύ πιο ελεύθερη…

Τώρα που είναι πρόεδρος κόμματος κι όχι υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ντόρα τα λέει έτσι όπως τα πιστεύει. Χθες, στην ομιλία της σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βab-I-Ali στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Ενα κοινό όραμα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων» έδειξε πώς αντιλαμβάνεται την ιστορία αυτών των σχέσεων, δείγμα τού πώς οραματίζεται το μέλλον τους.

Για την Ντόρα «τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821. Το 1923, όμως, οι δύο σημαντικοί αρχηγοί των κρατών μας ξεκίνησαν μια νέα πορεία: ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας και συμμαχίας». Λέξεις όπως «άλωση της Κωνσταντινούπολης», «επανάσταση του ’21» και «Μικρασιατική καταστροφή» έχουν εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό της. Το ίδιο συμβαίνει και με την «τουρκική εισβολή στην Κύπρο». Συχνά, όπως είναι γνωστό,
στη διπλωματία δεν έχει τόση σημασία τι λες, αλλά πώς το λες…

e-typos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.