Και τώρα, ήρθε η ώρα της αποδοκιμασίας


Ορίστηκε η ημερομηνία, καθορίστηκαν τα ραντεβού και όλα είναι έτοιμα για την παράσταση και τους ρόλους. Πρόκειται για ένα έργο, όπου, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τα προηγούμενα, θα πρωταγωνιστήσει μια πολιτική στην οποία δεν πιστεύει κανείς από τους πρωταγωνιστές.
Ακόμα και ο «παραγωγός» της, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, γνωρίζει ότι πρόκειται περί αποτυχίας, την οποία όμως προσπαθεί να τη χρεώσει στους άλλους, και δη στους «θεατές».
Επιεικώς θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει φάρσα, μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση θα αδικούσε αυτό το είδος του θεάτρου. Γιατί, αυτό που θα συμβεί την Τρίτη δεν είναι καν φάρσα.
Δεν είναι ούτε κωμωδία αλλά ούτε και δράμα, γιατί και αυτά χρειάζονται μια έστω υποτυπώδη δημιουργική αντίληψη, η οποία δεν προκύπτει από πουθενά. Είναι μια άθλια παράσταση ενός θιάσου που κακοποιεί την πολιτική, προσβάλλει τους «θεατές» και όσο γρηγορότερα κατέβει από τη «σκηνή», τόσο καλύτερα θα είναι και για τους ίδιους αλλά και για μας που εκ των πραγμάτων παίζουμε το ρόλο των θεατών.
Πήραν μόνοι τις αποφάσεις τους, σχεδίασαν ερήμην όλων των ενδιαφερομένων το μέλλον μας, συμφώνησαν για λογαριασμό μας, και καλούν τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων να συναινέσουν στην αποτυχία.
Σ’ αυτή την παράσταση για ένα ρόλο, που θέλει τους υπόλοιπους σε ρόλο κομπάρσου, έδωσαν τον τίτλο: «Συναίνεση».
Ε, λοιπόν, αφού αποφάσισαν να πάνε και να ακούσουν τα τετελεσμένα, και αφού δεν μπορούν να τους πουν να κατέβουν από τη «σκηνή», ίσως ήρθε η ώρα του κοινού να τους πει να κατέβουν.
Να πάρουν τον θίασό τους, και να πάνε στο καλό.
Από μια σφυρίχτρα χρειαζόμαστε για να πέσει η αυλαία…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.