Ντόρα : “Τούρκο υπουργό; Γιατί όχι;”


Παραλειπόμενα απο την παρουσία της κ Ντόρας Μπακογιάννη στην διάσκεψη “Bab-ı-Ali” , το οποίο μεταφράζεται απο τα τούρκικα ως Υψηλή Πύλη (..)

Την κυρία Μπακογιάννη συνόδευε στην Πόλη ο γνωστός και μη-εξαιρετέος πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραιτήθηκε της κομματικής του ιδιότητας, “εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σκληρές του θέσεις απέναντι στην μειονότητα”.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένας εκ των συμμετεχόντων εκμεταλλευόμενος την παρουσία του κ.Ιλχάν ρώτησε την πρώην ΥΠΕΞ : “Aν θα γίνετε η πρώτη πρωθυπουργός γυναίκα στη χώρα σας, θα κάνετε υπουργό έναν Τούρκο ;”

Για να λάβει την ακόλουθη απάντηση, χωρίς περιστροφές : “Αν εκλεγώ πρωθυπουργός δεν θα κοιτάξω το φύλο, την καταγωγή ή τη θρησκεία των υπουργών που θα διαλέξω. Μόνο την επιτυχία τους θα προσέχω. Αν τον βρίσκω επιτυχημένο φυσικά και γίνεται”..

Ειρήσθω εν παρόδω ο κ.Ιλχάν Αχμέτ, γνωστός για τις ακραία φιλοτουρκικές θέσεις του, προσχώρησε προσφάτως στον πολιτικό σχηματισμό της πρώην ΥΠΕΞ.

Aκολουθούν μερικές φωτογραφίες απο την επίσκεψη της κ.Μπακογιάννη στην Πόλη..Πολλά χαμόγελα, εγκάρδιες προσφωνήσεις και..τουρκικά γλυκίσματα. Κατα το γνωστό πλέον μοτίβο “να τρώμε γλυκά, να μιλάμε γλυκά”..


Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.