Οι φοιτητές στη Βρετανία: Πάρτε τα λεφτά από τους τραπεζίτες


“Πάρτε τα λεφτά από τους τραπεζίτες” γράφει το πλακάτ στα χέρια του Βρετανού φοιτητή που συμμετείχε χθες με χιλιάδες άλλους σε μία ακόμη διαδήλωση κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η οποία μεταξύ άλλων τριπλασιάζει τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων. Σήμερα, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Βρετανία: Φοιτητές κατά του τριπλασιασμού των διδάκτρων

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν και χθες σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, την παραμονή της παρουσίασης στο Κοινοβούλιο νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων τον τριπλασιασμό των πανεπιστημίων διδάκτρων.

Οι διαδηλωτές φοιτητές οργάνωσαν ψεύτικες πανεπιστημιακές τάξεις μπροστά στα Πανεπιστήμια και σε σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο και στη Σκωτία, όπου χιλιάδες φοιτητές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και διαδήλωσαν στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη.

Το κυβερνητικό σχέδιο αφορά μόνο την Αγγλία, αλλά οι φοιτητές των αυτόνομων βρετανικών περιοχών διαδήλωσαν σε ένδειξη συμπαράστασης και για την άσκηση περισσότερων πιέσεων στην κυβέρνηση του Λονδίνου.

Η χθεσινή ημέρα κινητοποιήσεων ήταν η τέταρτη μέσα στον τελευταίο μήνα και πραγματοποιήθηκε την παραμονή της σημερινής συνόδου της Βουλής των Κοινοτήτων όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό σχέδιο. Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα. Η εκπαιδευτική μεταρρίθμιση που προωθεί η κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων από το πλαφόν των 3.290 λιρών (περίπου 4 χιλιάδες ευρώ) ετησίως σε 9.000 λίρες (περίπου 11 χιλιάδες ευρώ).

Τρίκκας Μιχάλης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.