«Και τώρα τι κάνουμε;»


Διαβάζοντας  ένα βιβλίο εποχής συνειδητοποίησα πόσο έχουμε ξεφύγει από την φύση μας εμείς οι γυναίκες και πόσο υποχείρια των πραγμάτων έχουμε γίνει.  Βρισκόμαστε  πλέον σε αδιέξοδο.  Σε παλαιούς καιρούς  διαφέντευαν τους δούλους, ενώ  τώρα τις γυναίκες.

Θα προσπαθήσω να αναλύσω τις σκέψεις μου.

Παλαιότερα η γυναίκα δεν είχε δικαίωμα στα κοινά, παρά μόνον σε ότι αφορούσε το σπίτι της και τις  οικόσιτες εργασίες. Της επέτρεπαν να είναι μητέρα, σύζυγος, ερωμένη.  Όμως με  την βιομηχανική επανάσταση χρειάστηκαν εργατικά χέρια, αλλά και να αποδυναμώσουν την βάση  της οικογένειας  που είναι η γυναίκα. Γιατί αυτό, είναι απλό. Ελέγχεται καλύτερα αυτός που δεν έχει αρχές, ιδανικά, πρότυπα. Στοιχεία που δίνονται από  η οικογένεια.

Όπως λένε οι ιδικοί  οργανικά η γυναίκα είναι κατασκευασμένη να είναι ανθεκτική σε κακουχίες και δύσκολες συνθήκες. Άλλωστε  γι’ αυτό μπορεί και τεκνοποιεί.  Ένας άνθρωπος με δύναμη και αντοχές  δεν χρειάζεται να είναι μέσα στα πράγματα, γι’ αυτό και μέχρι πρότινος  την είχαν «προστατευμένη»  στο σπίτι της στη σκιά του πατέρα, του συζύγου.

Προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δεν πρέπει να ζει στην σκιά κανενός. Επίσης πιστεύω ότι η μάχη των δύο φύλων για την επικράτηση πρέπει να σταματήσει  και να κοιτάξουμε να πορευτούμε πλάι-πλάι για το καλό μας. Ο ρόλος του ανδρός είναι συγκεκριμένος και διαφορετικός  από τον ρόλο της γυναικός. Πιστεύω κάθε άνθρωπος έχει τον προορισμό του στη ζωή και το φύλο του είναι βοηθός σε αυτόν. Ας κοιτάξουμε την κοινωνία μας  και ας αναρωτηθούμε, αν  είναι όλα καλά και που οδηγούμεθα.

Για να επανέλθω στις σκέψεις μου, άφησαν τη γυναίκα δήθεν δίνοντας της «ελευθερία» και την ώθησαν να «κατακτήσει» δικαιώματα, βλέπε δικαίωμα ψήφου, κατάκτηση εργασιακών θέσεων μέχρι πρότινος ανδρικών και ένα κυκεώνα με απελευθερώσεις ώστε να μην μπορεί να αρνηθεί  στο όνομα του φεμινιστικού κινήματος.

Είναι φυσικό όταν έχεις φυλακισμένο ένα πλάσμα για πάρα πολύ καιρό και το αφήσεις ξαφνικά ελεύθερο θα τρέξει να κατακτήσει τον κόσμο. Ο άνθρωπος από φύση είναι ελεύθερος. Δεν ξέρω πως μας  έχουν σκλαβώσει στα θέλω και στα πρέπει.

Αν πραγματικά ήθελαν να δώσουν προνόμια στη γυναίκα θα την εφοδίαζαν με τα όπλα της γνώσης και  της μόρφωσης ώστε να  μπορεί  να επιλέξει τον τρόπο που θα ζήσει.

Έτσι λοιπόν η  γυναίκα βρέθηκε χωρίς εφόδια σε κόσμους αφιλόξενους να παλεύει για την καταξίωση και την επιβίωσή της ,διότι μετά την επανάστασή της βρέθηκε μόνη. Και όσο κυλούσε ο καιρός τόσο εκείνη έχανε την ταυτότητά της μέσα σε πορείες και κατευθύνσεις που δεν την αφορούσαν. Από όλα αυτά βγήκε το μόνο καλό, η μόρφωση. Επιτέλους άρχισε να αποκτά γνώση και κατάρτιση, δηλαδή εφόδια για να προστατέψει τον εαυτό της .

Όμως οι σχέσεις με τον άνδρα έφτασαν να είναι  σε εμπόλεμη κατάσταση και έτσι  άρχισε και η μάστιγα των καιρών μας,  η μοναξιά.   Έχουμε  φτάσει  σε αδιέξοδο, σε σημείο που δεν πρέπει να προχωρήσουμε άλλο. Δεν μας αξίζει να πορευόμαστε μόνες  χωρίς ανθρώπους να αγαπάμε και να μας αγαπούν.

Δεν είναι ο προορισμός μας αυτός. Έχουμε πλαστεί ως  άνθρωποι πρώτα να μεταλαμπαδεύουμε γνώση και την εφαρμογή της  ενώ  ως γυναίκες αφού συλλέξουμε εμπειρίες και γνώση να  αφεθούμε στη φύση μας που είναι η μητρότητα.

Σημαντικό θεωρώ επίσης στη φύση μας το κάλλος, τη θηλυκότητα, με λίγα λόγια τη γυναικεία φύση. Μια φύση που την απαρνηθήκαμε στο βωμό της καταξίωσης . Έχουμε αφεθεί να μας ντύνουν και να μας καλλωπίζουν πλάσματα που δεν αγαπούν τις γυναίκες ή τις ζηλεύουν. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην προσωπικότητά μας και στο γούστο μας, θα τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα από αυτό το τσίρκο που θεωρείται  σήμερα μόδα.

Έτσι κι αλλιώς δεν ζούμε καλά. Γιατί δεν σπάμε τα δεσμά αυτά και να αναζητήσουμε άλλες κατευθύνσεις που θα μας παρέχουν ποιότητα , ομορφιά, αγάπη, δημιουργικότητα.

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε.

Με τιμή Φιλία Βαγιάκα

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.