Συνεχίζουν την απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο της Νομαρχίας Ιωαννίνων οι 35 μετανάστες των θερμοκηπίων Καλπακίου.


Ούτε η πείνα, ούτε το κρύο, ούτε η βροχή δεν πτοούν τους 35 μετανάστες που από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιούν απεργία πείνας έξω από το μέγαρο της Νομαρχίας Ιωαννίνων.

Οι μετανάστες, Σενεγαλέζοι και Πακιστανοί, με όσα ρούχα έχουν στην διάθεσή τους, αλλά και όσα φρόντισαν να τους εξασφαλίσουν τοπικές οργανώσεις και ιδιώτες βρίσκονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, διεκδικώντας να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα μηνών σε θερμοκήπια στο Καλπάκι.

Η κινητοποίησή τους ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όμως σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να τους καταβληθούν περίπου 65.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μεροκάματα μηνών. Ήδη τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς ο οργανισμός τους δεν άντεξε την δύσκολη δοκιμασία της απεργίας πείνας κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Όμως, όπως τονίζουν όσοι συναντώνται καθημερινά μαζί τους, επιθυμία τους είναι να επιστρέψουν και πάλι έξω από τη Νομαρχία για να διεκδικήσουν όλοι μαζί τα δεδουλευμένα τους.
Στις πρόχειρες σκηνές που έχουν τοποθετηθεί έξω από το μέγαρο αλλά και με φωτιές που ανάβουν προσπαθούν να ζεσταθούν. Πράγμα δύσκολο όταν ο υδράργυρος πέφτει ακόμη και κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης αλλά και περαστικοί προσπαθούν να τους στηρίξουν όσο μπορούν, προσφέροντάς τους λίγο νερό, ζεστό τσάι και χυμούς.
Τις σκέψεις των μεταναστών για όσα πέρασαν αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν μετέφερε και ο Αμπντούλ σε δηλώσεις του στο ITV. Όπως τόνισε, η προσπάθειά τους δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο αγώνας τους θα σταματήσει μόνο όταν θα πληρωθούν για την εργασία που κατέβαλλαν στα θερμοκήπια στο Καλπάκι.
Όσοι περνούν μπροστά από τη Νομαρχία ζητούν την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να βρεθεί τουλάχιστον κατάλυμα για τους 35 μετανάστες.

Τον προβληματισμό του μετέφερε και ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως τόνισε από την πλευρά της Νομαρχίας έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί ένας χώρος διαμονής των μεταναστών, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό στα πλαίσια των διεκδικήσεών τους. Από εκεί και πέρα όμως δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες και μόνο οι αρμόδιες δομές μπορούν να κάνουν κάτι. Όμως σε αυτή την δύσκολη εποχή δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ

epirus-ellas

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.