Αρχίζουν τα όργανα στην Ισπανία… Η Νέα Τάξη στραγγαλίζει την Ευρώπη…


Η Μoody’s απειλεί με υποβάθμιση και την Ισπανία – Ανησυχία ότι η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια από το ταμείο στήριξης

Μια μέρα μετά την τελευταία δημοπρασία ομολόγων από την Κυβέρνηση της χώρας κάποιοι λένε ότι μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία η χώρα θα είναι η τρίτη που θα χρειαστεί να μπει υπό την….. κηδεμονία του μηχανισμού στήριξης.

Είδηση που αλλάζει τα δεδομένα καθώς τα οικονομικά μεγέθη της Ισπανίας είναι πολλαπλάσια εκείνων Ελλάδα και Ιρλανδίας μαζί.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι η moody’s υπολογίζει (και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της σκέψης για υποβάθμιση) ότι η Ισπανία μέσα στο 2011 θα χρειαστεί να δανειστεί 170 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν όσα πήραν απ’ το ταμείο στήριξης Ελλάδα και Ιρλανδία για τρία χρόνια!

Παράλληλα, στην έκθεσή της η Moody’s επικαλείται “τις διογκούμενες ανησυχίες” για την ικανότητα της ισπανικής κυβέρνησης να πετύχει την απαιτούμενη βιώσιμη και διαρθρωτική βελτίωση των δημόσιων οικονομικών του κράτους, αν ληφθεί υπόψιν η αδυναμία της να ελέγξει τα οικονομικά των τοπικών κυβερνήσεων.

Ωστόσο η moody’s πιστεύει πως η Ισπανία έχει μεγαλύτερες πιστωτικές αντοχές σε σχέση με άλλα προβληματικά κράτη της Ευρωζώνης κι έτσι μάλλον θα διατηρήσει της αξιολόγησή της στο Aa

Η Ισπανίδα υπουργός των Οικονομικών πάντως δήλωσε πως η αξιοπιστία της χώρας δεν αμφισβητείται παρά την πιθανότητα υποβάθμισης (η δεύτερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο) από τη Moody’s

newsit

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.