Εκρηκτικό μίγμα η Σύνοδος Kορυφής και ο …Β. Παπαχρήστος…


Μουδιασμένοι παρακολουθούν  τις εξελίξεις κορυφαίοι υπουργοί και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, καθώς  η αιφνιδιαστική διαφοροποίηση  του «παπανδρεϊκού» βουλευτή Βαγγέλη  Παπαχρήστου στις ρυθμίσεις για  τα εργασιακά, αλλά και τα στενά περιθώρια  για θετικά νέα από τη σύνοδο κορυφής  στις Βρυξέλλες έχουν βαρύνει  το κλίμα στην κυβέρνηση.

Οι επιτελείς του  Μεγάρου Μαξίμου ανησυχούν μήπως  συμπέσουν δύο αρνητικές εξελίξεις, που πιθανόν να δημιουργήσουν  ένα εκρηκτικό μίγμα, ικανό να εκτροχιάσει όλο το σχεδιασμό  για το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Να συμπέσει από τη μία οι δραματικές ανατροπές στο εργασιακό, που  έχουν κάνει έξαλλους πολλούς  βουλευτές – παρότι ψήφισαν το σχετικό πολυνομοσχέδιο – με το κακό μαντάτο από τις Βρυξέλλες  ότι οι Γερμανοί επιμένουν στη  συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης. 

Σε μία τέτοια περίπτωση  η εκτίμηση είναι ότι ένα μέρος  τουλάχιστον των διεθνών αγορών θα προεξοφλήσουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ελεγχόμενη πτώχευση, πράγμα, που σημάνει ότι οι θυσίες, που  έχουν ζητηθεί από τους Έλληνες  πολίτες και οι σκληρές διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλονται, μπορεί να μην πιάσουν τόπο τελικά.
Ο φόβος της κυβέρνησης είναι ότι αυτές οι εξελίξεις  θα προκαλέσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην κοινωνία.

Υπό αυτό το πρίσμα παρακολουθούν  από την κυβέρνηση τις εξελίξεις  των επόμενων ημερών, ενώ υψηλόβαθμοι  παράγοντες εισηγούνται διορθωτικές  κινήσεις αμέσως μετά τις Γιορτές, κυρίως στην κατεύθυνση κατευνασμού των  βουλευτών.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.