Ιβάνοφ: Απαιτούμε η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χρησιμοποιήσει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση προς εμάς


Ο Ιβάνοφ απαιτεί….

Άκουσον, άκουσον απαιτεί…

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνοφ δήλωσε ότι θεωρεί πιθανή “μια συμβιβαστική λύση” στη λεγόμενη «διαμάχη για το όνομα» που η χώρα του έχει με την Ελλάδα.

Ο Ιβάνοφ, ωστόσο, δήλωσε ότι κάθε συμβιβασμός δεν μπορεί να επηρεάσει : «Την ταυτότητα, την γλώσσα, και το Σύνταγμα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”».Λόγω της διαφωνίας ονόματος, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής προβάλει βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και απέκλεισε την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την ΠΓΔΜ. Λόγω των ελληνικών θέσεων έγιναν δεκτοί στα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).”

“Δεν είναι αποδεκτό να συζητήσει μια λύση που αγγίζει την ταυτότητα της Μακεδονίας , σλαβομακεδονική γλώσσα και το Σύνταγμα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Όσο είμαι πρόεδρος της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό” δήλωσε ο πρόεδρος Ιβάνοφ, στην ετήσια ομιλία του στο κοινοβούλιο, όπως παρατίθεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος  από την πλευρά των αρχών της χώρας του, για την επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα με «ευρωπαϊκό» τρόπο.“Είμαστε έτοιμοι να γεφυρώσουμε τις διαφορές με ευρωπαϊκό τρόπο. Είμαστε πολίτες μιας ευρωπαϊκής χώρας και απαιτούμε η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χρησιμοποιήσει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση προς εμάς», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Ιβάνοφ: Απαιτούμε η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χρησιμοποιήσει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση προς εμάς

  1. Ὁ/ἡ GREKO γράφει:

    ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΣΩΤΗΡΗΣ γράφει:

    ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΖΟΥΡΑΡΗΣ ΙΜΑΜΗ.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.