15 Δεκεμβρίου 2010 … το ποτάμι άρχισε να θεριεύει!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Σήμερα ήμουν και εγώ ένας από τους  χιλιάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή των 300 για να διαμαρτυρηθούν για την αντεργατική, αντικοινωνική και γενικά απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζουν οι τοκογλυφο-εισπράκτορες του Δ.Ν.Τ.

Πραγματικά θεωρώ ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων σε όγκο αλλά το κυριότερο σε παλμό.

Φυσικά οι μαγαζάτορες του δημοσιογραφικού κόσμου απέργησαν στερώντας από όλους τους Έλληνες την άμεση πληροφόρηση για τα γεγονότα αλλά και τις προβοκάτσιες που συντελούνται κάθε φορά που το σύστημα νιώθει την ανάσα του εξοργισμένου πλήθους έξω από το κοινοβούλιο!!!

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α  κ. Σόμπολος δεν τήρησε αυτό που είχε υποσχεθεί πριν καιρό δηλ. ότι σε μεγάλες απεργίες οι δημοσιογράφοι δεν θα απεργούν αλλά θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα τεκταινόμενα άμεσα κάνοντας την απεργία τους σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Έτσι λοιπόν για άλλη μία φορά μας απέδειξαν ότι είναι το δεκανίκι του συστήματος το οποίο οι περισσότεροι πατρονάρουν έμμεσα ή άμεσα μια και τα αφεντικά τους έχουν πολλά πάρε δώσε με την εκάστοτε εξουσία μέσω των μεγαλοεργολαβιών που αναλαμβάνουν κατά καιρούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Όπως προανέφερα η συμμετοχή και ο παλμός του κόσμου ήταν μεγάλος αλλά αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση ήταν η οργή που έβλεπες στα μάτια όλων. Μια οργή που μετέτρεψε σε κόκκινο πανί τον βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Χατζιδάκη ο οποίος λειτουργώντας φαντάζομαι επιπόλαια και απερίσκεπτα εμφανίστηκε και προσπάθησε να περάσει πεζός ανάμεσα στους οργισμένους διαδηλωτές.

Φυσικά δεν επικροτώ την βία αλλά ο προβληματισμός μου είναι πλέον πολύ σοβαρός για τον αν στο παρόν, αλλά και στο εγγύς μέλλον θα μπορούν οι βουλευτάδες του δικομματισμού να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να κινδυνεύει ακόμα και οι ίδια τους η σωματική ακεραιότητα.

Η οργή του κόσμου μέρα με την μέρα γιγαντώνεται και φάνηκε πλέον καθαρά ότι οι κρατούντες το έχουν αντιληφθεί και για αυτό σήμερα η αστυνομική παρουσία ήταν πολυπληθείς και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε με τις κατάλληλες προβοκάτσιες από τους γνωστούς άγνωστους κατάφεραν να χωρίσουν στην μέση την διαδήλωση και στο τέλος να την διαλύσουν παίζοντας το γνωστό παιχνίδι των προκλήσεων και των αντεγκλήσεων μεταξύ τους και το οποίο παραδοσιακά κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου!!!!

Φίλες/οι ας μην αεροβατούμε ούτε να περιμένουμε θαύματα οι κρατούντες έχουν αναλάβει εδώ και καιρό συγκεκριμένη αποστολή την οποία θα προσπαθήσουν (επιτυχώς μέχρι τώρα) να φέρουν εις πέρας.

Θεωρώ ότι κινδυνεύουμε να πέσουμε σε ένα κύκλο βίας ο οποίος θα φέρει πολλά δεινά σε όλους μας και για αυτό θα πρέπει η συμμετοχή μας σε τέτοια γεγονότα και πορείες να είναι καθολική ξεπερνώντας κάθε φορά την προηγούμενη μέχρι οι υπεύθυνοι (που θέλουν τώρα να μας σώσουν) να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν ρώτα στέλνοντας τους κλέφτες στην φυλακή αφού πάρουν πίσω τα κλοπιμαία.

Δεν μπορεί να ζητάνε από τους εργαζόμενους να δεχτούν την υποβάθμιση της ζωής τους αλλά και τον τορπιλισμό του μέλλοντος των παιδιών τους ενώ αυτά τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα έχοντας εξασφαλίσει με τα κλεψιμαίικα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους!!!

Ας αναλογιστούν οι βουλευτές που στηρίζουν όλα αυτά ότι αν συνεχίσουν είναι καταδικασμένοι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους κρυμμένοι μη μπορώντας να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις αλλά  το κυριότερο ότι θα είναι υπόλογοι ακόμα και στα ίδια τους τα παιδιά τα οποία σίγουρα κάποια στιγμή θα νιώσουν στιγματισμένα από τις τωρινές τους επιλογές!!!

ideopigi

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.