H «συμμαχία των προθύμων» βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης


Είναι εμφανής το τελευταίο διάστημα η αλλαγή στάσης, η αλλαγή ρότας των εξαπτέρυγων. Η κομπανία PASOK and friends, η «συμμαχία των προθύμων» βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Την αρχή έκανε ο Καρατζαφέρης, ο οποίος βλέποντας το κίνδυνο να μείνει χωρίς ρόλο, στην προοπτική δηλαδή το δεξί δεκανίκι της κυβέρνησης να το παίζει πλέον η Ντόρα, άλλαξε φρασεολογία και επιχειρήματα.

Και η Δημοκρατική Αριστερά αρνήθηκε να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, αφαιρώντας από την Κυβέρνηση πολύτιμες κοινοβουλευτικές εφεδρείες.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι η αλλαγή στάσης της Ντόρας Μπακογιάννη απέναντι στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πολλαπλασιάζει την κριτική και τις επιθέσεις της στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι η κα Μπακογιάννη, αντιλαμβανόμενη ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική, επιχειρεί να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο από την εντεινόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών, γεγονός που εκτιμά ότι θα βοηθήσει τη Δημοκρατική Συμμαχία να ξεφύγει από τα κάτωθι του ψυχολογικού ορίου του 3% ποσοστά, τα οποία της δίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις ο οποίες ακολούθησαν την ίδρυση του κόμματος.

Η πολιτικός που όχι μόνο ψήφισε το Μνημόνιο, αλλά και στήριξε με όλους τους τρόπους και σε όλα τα μέτωπα την Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, τώρα καταφεύγει στην κριτική προς αυτήν μπας και μπει στην ερχόμενη Βουλή.

Μιας και η κα Μπακογιάννη έχει κάνει διαλέξεις περί λαϊκισμού, μήπως αναγνωρίζει στη στάση της ψήγματα καιροσκοπισμού και πολιτικάντικης συμπεριφοράς και νοοτροπίας;

Τις προάλλες, για παράδειγμα, εμφανίστηκε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, άσκησε κριτική στην πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ συμπλήρωσε πως δεν σκοπεύει να ζητήσει η ίδια από τον Γιώργο Παπανδρέου συνάντηση, αν και θα ανταποκριθεί, εφόσον μια τέτοια πρωτοβουλία τη δρομολογήσει ο Πρωθυπουργός.

Αφήνει δηλαδή και την πόρτα ανοικτή, σε περίπτωση που τη θυμηθεί ο ΓΑΠΘα σας καλέσει, μην άγχεσθαι. Κάτσε λίγο να μαζέψει τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα που φυλλοροεί και θα ασχοληθεί εκ νέου με τις φίλιες δυνάμεις.

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέπτυξε την εξής συλλογιστική: «Είναι καλύτερο να πάμεαπό κάτω προς τα πάνω, παρά ανάποδα, όπως συνέβη πολλές φορές στοπαρελθόν με άλλα κόμματα» ήταν η αποστροφή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο από κάτω, να πάτε πιο κάτω και ύστερα ακόμη παρακάτωκαθώς αν δεν καταγράφει μια πολιτική κίνησηδυναμική στην αρχή, χαιρετίσματα στην εξουσία, αλλά δεν θαεπεκταθώ καθώς έρχονται και γιορτινές ημέρες και δεν είναι στιςπροθέσεις μου να σας στενοχωρήσω.

Μικρός Οδυσσέας

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.