Ο ΓΑΠ αποκάλεσε τον μακαρίτη Σιώπα “πραγματικό Έλληνα”. Παπανδρέλληνας δηλαδή


Είναι η νέα λογική περί “Ελληνισμού”. Η λογική του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τους Έλληνες που έχει γνωρίσει και έχουν σημαδέψει την ζωή του. Υπό αυτή την οπτική γωνία, ο Σιώπα ήταν ένας πανάξιος Παπανδρέλληνας, που έκανε ότι μπορούσε για να φέρει αποτελέσματα στα μεγάλα αφεντικά του.

 

Στην φωτογραφία που βλέπετε, απεικονίζονται δύο άνδρες που δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Ο κύριος Σιώπα και ο μοναδικός Κινέζος τραπεζίτης που αγόρασε τοξικά ομόλογα από τις εταιρείες που πρεσβευε ο κύριος Σιώπα.

Όπως άλλωστε και η Ελλάδα δανείστηκε από τις ίδιες εταιρείες. Πριν διαβάσετε λοιπόν το άρθρο που ακολουθεί και γράφτηκε στις 3/9/2010, δείτε πως οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι προσπαθούσαν να προωθήσουν την πραμάτεια τους στην Κίνα με σκοπό να αντικαταστήσουν το ομολογιακό χρέος με τοξικές φούσκες.

(Ο μόνος που ενέδωσε είναι ο εικονιζόμενος τραπεζίτης)

…….washington encouraged china’s sovereign investment fund and overseas investors to link-up with U.S. financial houses engaged in speculative activity,hoping to strengthen outflows to the U.S. and creating a “speculator culture” in china, to weaken the power of productive capital in the state planning apparatus….
by J.Petras
Μεγαλοφυες!, και τα κεφαλαια τους περνουνε πισω χωρις να χασουνε τις επενδυσεις τους και υπονομευουνε τα (τελευταια;) θεμελια του κινεζικου κρατους(αν “πιασει”το κολπο) και βεβαια δικαιολογει αναλογη αντιδραση.

Διαβάστε τώρα το άρθρο και κρίνετε εάν μας αξίζει να είμαστε Παπανδρέλληνες ή μήπως πρέπει να …κιτρινίσουμε ακολουθώντας την Κινέζικη συνταγή για όσους “ευεργετούν” την πατρίδα:

Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για τη νοοτροπία και τη μεθοδολογία της υπερδύναμης η οποία μπορεί να μεσουρανεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, χωρίς όμως να έχει μεταβάλλει την φύση της διακυβέρνησης στα Δυτικά πρότυπα.

Η αυστηρή πειθαρχία που αντικατέστησε την Μαοϊκή υπακοή έφερε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης συνδυασμένους όμως με τον ολοκληρωτικό κομματικό έλεγχο πίσω από το προσωπείο της “Ελεύθερης αγοράς”. Ο αναμορφωτής της Κίνας, Ντενγκ Ξιαοπίνγκ έβαλε την πινελιά που έλειπε για να γίνει η Κίνα πραγματική υπερδύναμη. Το ηθικό – ιδεολογικό υπόβαθρο του πολίτη σε σχέση με την προσωπική κοσμοθεωρία που ταυτιζόταν με τη νέα στόχευση της ηγεσίας.

Πίσω λοιπόν από τις όποιες λυκοφιλίες, η ρήξη Κίνας – ΗΠΑ είναι δεδομένη. Όπως είχαμε αποκαλύψει στο παρελθόν, τα φυντάνια των democrats έφτιαξαν την ωρολογιακή βόμβα των τοξικών ομολόγων με σκοπό να σκάσει σε Κινέζικα χέρια. 24 μήνες πριν την κατάρρευση της Lehman brothers, υπήρξε μία συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή του ομολογιακού χρέους των ΗΠΑ που βρίσκεται στα χέρια των Κινέζων, με τα τοξικά ομόλογα, προσφέροντας μάλιστα απίστευτες αποδόσεις.

Οι Κινέζοι βεβαίως δεν “αγόρασαν” με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν όλες οι περσόνες του “παγκόσμιου δημοκρατικού μπλοκ”, όπως ο γραφικός (;) κύριος Σιώπα, νυν σύμβουλος της Ελληνικής κυβέρνησης.

Συμμετείχαν επίσης η Goldman Sachs, στυλοβάτης των κυβερνητικών επιλογών Παπακωνσταντίνου από την εποχή των μυστικών δανείων Σημίτη, που επανεμφανίστηκε δυναμικά με την αποτροπή εισόδου των Κινεζικών κεφαλαίων προς όφελος του Μνημονίου. Της υποδούλωσης της Ελλάδας δηλαδή στο Αμερικανογερμανικό κεφάλαιο με τους γνωστούς λεόντειους όρους.

Οι ίδιες “προσωπικότητες” δηλαδή που παρήλαυναν στην Κίνα ψάχνοντας να βρουν επίορκους λειτουργούς για να τους φορτώσουν τα “τοξικά”, ήταν αυτές που παρέλασαν με την έλευση του ΓΑΠ στην εξουσία για να βρουν “χαλαρούς” Έλληνες ώστε να προωθήσουν την πραμάτεια τους. Εδώ τα κατάφεραν.

Στην Κίνα βρήκαν ελάχιστους όπως ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας Ζου Ξιαοχουάν, που ζημίωσε την χώρα του με απώλειες ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων οι οποίες προέκυψαν από την λανθασμένη επένδυση μέρους των αποθεμάτων στις αμερικανικές στεγαστικές τράπεζες Φάνι Μέι και Φρέντι Μακ που κατέρρευσαν το 2008.

Αυτός ο κύριος λοιπόν είναι στη φωτογραφία μαζί με τον περιβόητο Schioppa, νυν σύμβουλο της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όπως γράφει το πολύ καλό ρεπορτάζ του STAR.gr ο Κινέζος αξιωματούχος φέρεται “εξαφανισμένος” σε διαρροές από Κινεζικες πηγές που όμως αποσύρονται σταδιακά απο το διαδίκτυο. Διαβάστε το ρεπορτάζ για λεπτομέρειες.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι η παραδειγματική τιμωρία του αξιωματούχου. Όπως σε φυσικό επίπεδο ήταν δεδομένη η παραδειγματική τιμωρία όσων συνεργάστηκαν με τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες για να δημιουργήσουν την εξέγερση των Οϊγούρων. Στην δεύτερη περίπτωση βέβαια λίγα είναι γνωστά στην Δυτική κοινή γνώμη, αλλά οι υποκινητές πήραν ένα ασύμετρο μήνυμα για την Κινέζικη αποφασιστικότητα.

Σε τέτοιο βαθμό που αυτή τη στιγμή τρέμουν την Κινέζικη “εξωστρέφεια” σε πρακτικές επέμβασης που θα είναι εξ’ ίσου ολοκληρωτική. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιες Ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις θα ψάχνουν για “συμβούλους“.

JHP σε μετάφραση ΑΠ

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Οργή και ανησυχία για την Ελλάδα

Για δεύτερη φορά, η Κίνα επεμβαίνει για την Ελληνική οικονομία. ‘Υποπτη η στάση του Υπουργείου Οικονομικών.

Και κυρίως αυτό: Η απόδειξη της κατάρρευσης με τις ενέργειες Παπακωνσταντίνου και την εμπλοκή της Goldman Sachs

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.