Τι είναι αυτό που το λένε χρόνο!


Πάντα μου άρεσε και θαύμαζα τον Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τώρα όμως τον εκτιμώ  περισσότερο διότι αποδεικνύει ότι είναι  ένας συμφιλιωμένος άνθρωπος με τον χρόνο,άρα και την φυσική φθορά που  προκαλεί.
Μα τον βλέπεις, δεν αντιδρά σπασμωδικά επειδή μεγάλωσε και έχει φθαρεί αυτή η υπέροχη ομορφιά του.
Δεν διστάζει να ερμηνεύσει τον ρόλο του παππού όπου και εκεί  είναι αξιαγάπητος,όσο αξιαγάπητος ήταν και στην ταινία ” τα καλύτερά μας χρόνια”. Ήταν πανέμορφος και ερμήνευε θεωρώ τον ρόλο του υπέροχα.
Θα μπορούσε να πέσει θύμα της ομορφιάς του και να χαθεί στον απατηλό κόσμο του ” φαίνεσθαι”, αλλά δεν το έκανε. Δεν πανικοβλήθηκε από την φθορά του χρόνου και δεν επέλεξε την αισθητική χειρουργική.
Θαυμάζω την αυτογνωσία του και την φιλοσοφημένη στάση του στη ζωή. Μου αρέσει ότι δεν αλλοίωσε τις ρυτίδες του και την πλαδαρότητα του δέρματός του παρά άφησε τα σημάδια του χρόνου να τον αγκαλιάσουν και να ζει με αυτά συμφιλιωμένος.
Είναι σπουδαίο να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και να τον αγαπάς. Από αυτό το σημείο αρχίζει και η αυτογνωσία.
Είναι σημαντικό να αποδέχεσαι  το πέρας του χρόνου σαν κάτι φυσικό και αμετάκλητο.Διότι τότε η ζωή  θα κυλά χωρίς επιπλέον προβλήματα και άγχη. Τόσα ζητήματα καθημερινά μας τριβελίζουν το μυαλό, ας μην το αναλώνουμε και στα ζητήματα  της ρυτίδας και της χαλάρωσης. Μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει το πέρασμα του χρόνου από πάνω μας.Ναι είναι όμως φυσικό και δεν πρέπει να μας τρομάζει. Αντίθετα θα πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή ωραία γιατί η ζωή είναι σύντομη.
Όταν ο άνθρωπος σέβεται και αγαπά τον εαυτό του το εκπέμπει. Φαίνεται, ακτινοβολεί ηρεμία και μια ομορφιά εσωτερική που την θεωρώ καλύτερη από όποια άλλη.
Δεν πρέπει να νοιώθουμε ανασφάλεια και μειονεκτικά επειδή μπορεί να μην διαθέτουμε την εμφάνιση που προβάλουν ως πρότυπο  όλοι αυτοί που θέλουν τον άνθρωπο ανέκφραστο και πανομοιότυπο με τον διπλανό του. Το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επηρεάζουν τον κόσμο ώστε να τους βλέπεις με το ίδιο κούρεμα,χτένισμα, τα ίδια χρώματα στα ρούχα- μια και το επιβάλει η μόδα- και όλα αυτά που πλέον δεν κολακεύουν την προσωπικότητά του  ανθρώπου.
Τις προάλλες ο Κώστας Ζουράρις πρότεινε σε κάποιες δημοσιογράφους   να τις καθοδηγήσει στο πως να ντυθούν ώστε  να ξαναβρούν την θηλυκότητά τους.
Φτάνει πια η καθοδήγηση μπορούμε και μόνοι μας να ομορφείνουμε τον εαυτό μας και να προβάλουμε τις πτυχές της προσωπικότητάς μας.
Αρκούν όλα αυτά τα παραμορφωμένα πρόσωπα από τις αισθητικές επεμβάσεις,που θεωρούν ότι είναι και όμορφα, ενώ μας προκαλούν αποστροφή και οίκτο. Σε τέτοιο παράλογο μας θέλουν να ζούμε. Έχουν διαστρεβλώσει το τι είναι όμορφο και προσπαθούν να μας κάνουν  άβουλους και πειθήνιους σε ότι μας επιβάλουν ” για το καλό μας’. Το βλέπουμε πόσο μας έχουν βοηθήσει με νευρικές ανορεξίες, με βουλιμίες με παθολογίες που ποτέ δεν είχε να βιώσει ο άνθρωπος.
Και να μας έκαναν ευτυχισμένους όλα τα παραπάνω, αντίθετα δυστυχία και μοναξιά μας έχουν φέρει.
Ας τα αποτηνάξουμε από πάνω μας και ας καταλάβουμε ότι κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός που έχει την αυθεντική ομορφιά του, και δεν πρέπει να την αλλοιώνει καμιά επιταγή μόδας.

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.