Άτακτη υποχώρηση ΠΑΣΟΚ για τα πολυτεκνικά επιδόματα


Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση ως προ της απόφασή της να περικόψει τα επιδόματα σε 200.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Υγεία κ. Α. Λοβέρδος, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, με τις οποίες προβλεπόταν η θέσπιση του εισοδηματικού ορίου των 40.000 ευρώ για τη χορήγηση επιδομάτων και λοιπών παροχών προς τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, απαλείφονται!

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, η απόφαση να απαλειφθούν οι διατάξεις για το εισοδηματικό όριο των 40.000 ευρώ, ελήφθη σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , καθώς διαπιστώθηκε ότι η εξοικονόμηση που θα προέκυπτε για τον Κρατικό Προϋπολογισμό δεν ήταν μεγάλη, ενώ παράλληλα προκαλούνταν αδικίες, με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Το «χαστούκι» της κυβέρνησης απέναντι στους πολύτεκνους και οι κλειστές πόρτες που συναντούν στο αρμόδιο υπουργείο, προκάλεσαν την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό, την οικογένεια, τους πολύτεκνους.

Στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Ν. Δ. με το προεδρείο της Ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας στη Ρηγίλλης, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως πρόκειται για εθνικό θέμα και η Ν .Δ. βρίσκεται στο πλευρό τους. «Η Ν. Δ. είναι δίπλα σας. Θα στηρίξουμε το θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας γιατί είναι εθνικής σημασίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν. Δ. στους εκπροσώπους των πολυτέκνων, οι οποίοι περιέγραψαν με δραματικούς τόνους την κατάσταση στην οποία τους οδηγεί η κυβέρνηση, στη συνάντηση που είχαν μαζί του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.