Η αναβολή για τα κλειστά επαγγέλματα μυρίζει εκλογές


Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε σε ότι αφορά τη σύγκρουσή της με τους επαγγελματίες των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων. Είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση με τους επαγγελματίες των ονομαζόμενων κλειστών επαγγελμάτων, θα προκαλούσε μεγάλες κινητοποιήσεις και θα  επέφερε στο ΠΑΣΟΚ τεράστιο και ανεπανόρθωτο πολιτικό κόστος.

Η κυβέρνηση λοιπόν προσποιήθηκε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί τώρα με το θέμα, αλλά μετά τις γιορτές, για να μην διαταραχθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών, όπως άφησε να εννοηθεί .

Όμως, δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση για να περάσει το θέμα αυτό, παρά τώρα μέσα στις γιορτές που πέφτει η αγωνιστικότητα των επαγγελματιών και που οι περισσότερες υπηρεσίες, οι σχετικές με τα επαγγέλματα αυτά (π.χ. δικαστήρια, πολεοδομίες κ.λ.π.) υπολειτουργούν.

Αυτό μας βάζει σε σκέψεις ότι η κυβέρνηση ίσως σκέπτεται και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2011 και θέλει να αφήσει το θέμα για την επόμενη κυβέρνηση, χωρίς να υποστεί η ίδια τώρα το μεγάλο πολιτικό κόστος, με δεδομένο μάλιστα ότι και η Νέα Δημοκρατία (αν αυτή είναι η επόμενη κυβέρνηση) έχει διακηρυγμένη αρχή της το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.