Φυλασσόμενοι «δημοσία δαπάνη»


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟ έγκλημα περίσσεψε κι αυτοί επιμένουν. Τότε και σήμερα. Εκείνοι και οι τωρινοί. Οι «νεοφιλελεύθεροι» και οι «σοσιαλιστές. Και, βέβαια, έχουμε μπροστά μας την παλιά λίστα φυλασσόμενων και αγνοούμε τη σημερινή. Με αστυνομικούς που μας λείπουν απ’ τις γειτονιές και περισσεύουν για τη φύλαξη «προσωπικοτήτων». Με τη βουτιά μας στα βαθιά της κοινωνικής ανισότητας, με στοιχεία κοινωνικού ρατσισμού. Δεν κάνουμε έρευνα είτε ρεπορτάζ, γι αυτό και τα (μερικά) ονόματα είναι ενδεικτικά, αλλά και… καταδεικτικά της αντίληψης και της νοοτροπίας μας.  Κυβερνώντων που εμπνέονται και κυβερνωμένων που ανέχονται.

ΣΤΑΘΗΚΑΝ απέναντι στην ελληνική κοινωνία ξαφνιασμένη απ’ τα χτυπήματα και ανήμπορη να αντιδράσει, τη «σκανάρισαν» με μάτι ερευνητικό, σκέφθηκαν, συσκέφθηκαν και (συν)αποφάσισαν. Πώς δείχνουμε την… ευαρέσκειά μας σε ανθρώπους που τους «χρειαζόμαστε»; Επιλέγουμε «περιούσιους» κλάδους, σινάφια, «λειτουργούς» και επαγγέλματα, τους τσεκάρουμε και τους φυλάμε. Με προσωπικούς φρουρούς (μη μας πάθουν τίποτα), με χωροφύλακες – σκιά τους (μη μας λείψουν και είναι… αναντικατάστατοι), τους ρίχνουμε τριπλοσκοπιές στον ύπνο και στον ξύπνιο τους (μη φανεί πως δεν έχουμε χωροφύλακες για επώνυμους και τους έχουμε για ανώνυμους… ). Και ο λογαριασμός; Στο ταμείο – κι ας άδειασε. Και η ντροπή; Ποια… ντροπή; Και η ανοχή μας; Ποιος το’ πε πως και με δημοκρατία δεν μπορούν να σε δουλεύουν;

ΕΧΟΥΜΕ, λοιπόν και λέμε κι αν δεν είχαμε (την πρόκληση), δεν θα λέγαμε: Παναγιωταρέα (2 αστυνομικούς), Πρετεντέρης (2), Παναγιωτόπουλος (4),  Αναστασιάδης Θ. (2), Λιάγκας (1), Στάη (1), Συρίγος (1), ΤΡΑΓΚΑΣ (4), Λαμπράκης (3), Καραπαναγιώτης (1), Γκαργκάνας (2), Αράπογλου Γ. (2), Σάλλας (1), Αγγελόπουλος (2), Αγγελοπούλου Γιάννα (5), Βαρδινογιάννηδες (6+2+1=9),  Κόκαλης (2), Κοντομηνάς (1), Κυριακού (1), Κοπελούζος (1), Μπόπολας (2), Κόκκινος (1), Λυκουρέζος (1), Ντέμης Νικολαΐδης (1), Πατέρας (2), Περατικός (2), Φασούλας (2), Βαλυράκης (3), Γεννηματά (1), Γκελεστάθης (2), Δροσογιάννης (1), χήρα Ζολώτα (1), ΛΙΑΝΗ (3), Μαλέσιος (1), ΝΤΟΡΑ (8), Νασιάκος (5), Παλαιοκρασάς (2) κ. ά.

ΠΑΛΙΟ το δείγμα, παλιά και η Ν.Δ. Με το ΠΑΣΟΚ, σήμερα; Δεν ξέρουμε-δεν μας το λένε. Γιατί; Γιατί η ενημέρωση είναι υπόθεση δημοσιογράφων και η παραπάνω λίστα διαλαμβάνει τέτοιους και, βέβαια, γιατί οι σημερινοί της Κυβέρνησης δεν γουστάρουν να πάρουν… κεφάλια. Αν λιγόστεψαν τους παραπάνω φυλασσόμενους «δημοσία δαπάνη» και τα «πεταμένα λεφτά», όφειλαν να μας το πουν.

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.