Αναδιάρθρωση χρέους ζητά η ελληνική κυβέρνηση


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», «Επειτα από αλλεπάλληλες µυστικές διαβουλεύσεις, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο Λουκάς Παπαδήµος, ο Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και τραπεζίτες στους οποίους έχει εµπιστοσύνη η κυβέρνηση. Το οικονοµικό επιτελείο κατέληξε σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους µετά το 2013 χωρίς κούρεµα της αξίαςτων οµολόγων, το οποίο κοινοποίησε ανεπισήµως στις Βρυξέλλες, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και στο Βερολίνο και αντιµετωπίζεται κατ’ αρχήν θετικά από τις Βρυξέλλες.


Το σχέδιο απορρίπτει κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης οποιασδήποτε µορφής πριν από τη λήξη του προγράµµατος δανειοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ (2013), κάτι που πολλοί κοινοτικοί παράγοντες είχαν προτείνει, µε ταυτόχρονη µάλιστα κίνηση των τριών «επικίνδυνων χωρών» (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία).»
.

Από αυτά που βγαίνουν πλέον στο φώς της δημοσιότητας εμείς συμπεραίνουμε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις μετά το 2013 οπότε και τελειώνει υποτίθεται το μνημόνιο.  Κάτι το οποίο όλες οι ελεύθερες φωνές το είχαν επισημάνει.

Επομένως για ποιο λόγο μπήκαμε στο μνημόνιο και εξαθλιωνόμαστε; Ποιο το όφελος, της αναδιάρθρωσης μετά το 2013, όταν στο μεταξύ θα έχουν ξεσαβουρώσει από τα τοξικά ομόλογα οι τράπεζες; Αυτή η αναδιάρθρωση δεν θα μπορούσε να γίνει από την αρχή και μάλιστα με hair cut, χωρίς να επιβαρυνθούμε με νέα 110 δις, αλλά και άλλα ακόμα 60 δις, όπως άφησαν να εννοηθεί οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.