Ο Γιώργος φοβάται μην …αυτονομηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Προσέξτε τι σημειώνει μεταξύ άλλων το χθεσινό ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΝΕΩΝ που υπογράφει ο επίσης φιλοκυβερνητικός Γιώργος Παπαχρήστος:

Σε πολιτικό ναρκοπέδιο εισέρχεται από τον νέο χρόνο η κυβέρνηση και µια προσεκτική παρατήρηση των όσων την περιµένουν κάνει το 2010 να µοιάζει µε υγιεινό περίπατο.

Οι  δύσκολες µέρες που περιµένουν την κυβέρνηση µπορεί να οδηγήσουν οπουδήποτε – ακόµη και σε πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο…

Η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει φαινόµενα… αυτονόµησης από την ακολουθούµενη κυβερνητική πολιτική. Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε στα «ΝΕΑ» ότι πέραν της γενικής εκτίµησης ότι το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων δεν µπορούσε να γίνει τώρα λόγω της αναταραχής που επικρατεί στην κοινωνία µετά τα τελευταία κυβερνητικά µέτρα, µια σηµαντική παράµετρος στην απόφαση περί µετάθεσης του θέµατος στα τέλη του επόµενου µήνα έχει να κάνει µε τη στάση πουτηρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστηµα. Σύµφωνα µε το κυβερνητικό στέλεχος «αν ανακοινώναµε ότι εγκρίναµε το νοµοσχέδιο για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων την Τρίτη, την Τετάρτη είναι σίγουρο ότι δεν θα µπορούσαµε να ψηφίσουµε προϋπολογισµό. Ο προϋπολογισµός θα καταψηφιζόταν». Και έσπευσε να εξηγήσει ότι τα µισά µέλητης Κοινοβουλευτικής Οµάδας είναι δικηγόροι που πλήττονται από τις αλλαγές και ένας σηµαντικός αριθµός πολιτικοί µηχανικοί.

Οι έµµεσες επικρίσεις στον υπουργό Οικονοµικών είναι ίσως µια πτυχή της όλης υπόθεσης,είναι όµως ενδεικτική του κακού κλίµατος πουεπικρατείκαι στοεσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς υπάρχουν υπουργοί και µάλιστα σε νευραλγικά υπουργεία οι οποίοι όχι µόνο δεν συνεργάζονται απευθείας, αλλάδεν ανταλλάσσουνούτε «καληµέρα»!

Από διάφορες πλευρές στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκφράζονται ζωηρές αµφιβολίες για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να είναι συνεπής µε το χρονοδιάγραµµα που έχει θέσειη τρόικα και από την πιστή τήρηση του οποίου εξαρτάται απολύτως τόσο η εκταµίευση της 4ης δόσης του δανείου τονΜάρτιο όσο και η επιµήκυνση της αποπληρωµής τουδανείου των 110 δισ. ευρώ.

.Αυτά συν οι αλλαγές στο πολιτικό σύστηµα, καθώς και ο νέος εκλογικός νόµος για τον οποίο ο κ. Παπανδρέου έχει δεσµευτεί ότι η κυβέρνηση θα φέρει σύντοµα στη Βουλή, συνθέτουν ένα εκρηκτικό µείγµα το οποίο µπορεί δυνητικά να αποτελέσει θρυαλλίδα στα θεµέλια της κυβέρνησης.

Ψάχνουν τον … Μαρίνο Αντύπα

«Κάτι γίνεται» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι οι κριτικές φωνές που πληθαίνουν τελευταία στην Κ.Ο. δεν ενεργοποιούνται από µόνες τους, αλλά από κάπου υποδαυλίζεται όλο αυτό.

Αν και λογικά ορισµένοι θα έστρεφαν το βλέµµα σε µια πιθανή αναβίωση του «Ρεύµατος» που υπό τον Ευ. Βενιζέλο αµφισβήτησε την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου το 2007, υπάρχει η δηµόσια στάση του υπουργού Εθν. Αµυνας η οποία συνάδει µε τη στάση του πιστότερου ίσως υπουργού του Γ. Παπανδρέου παρά του ιστορικού του αντιπάλου! Από την άλλη, είναι µια σειρά βουλευτές που στους διαδρόµους της Βουλής ασκούν σκληρή κριτική και ορισµένοι δεν διστάζουν να το κάνουν και από το βήµα. Η Τ. Αντωνίου, ο Ε. Νασιώκας, ο Κ. Kαρτάλης, ο ∆. Λιντζέρης, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος, ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Γ. Φλωρίδης είναι ορισµένοι από τους βουλευτές αυτής της κατηγορίας και όλοι ανήκαν στο«Ρεύµα» ενώ ορισµένοι ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του Ευ. Βενιζέλου.

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τα έχουν ελαφρώς χαµένα. Υποδεικνύουν µεν τον Γ. Φλωρίδη ως συντονιστή αυτής της οµάδας αλλά ψάχνονται να δουν ποιον εκπροσωπεί.Τόσο όµως ο Ε. Βενιζέλος όσο και ο τότε «υπαρχηγός» του Α. Λοβέρδος είναι εξαιρετικά νοµοταγείς. Για ποιον λοιπόν γίνεται η φασαρία και γιατί; Εξήγηση δεν υπάρχει επί του παρόντος. Τι υπάρχει; Μόνο εκτιµήσεις.Και µεταξύ αυτών, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι σήµερα ιδιαίτερα ευάλωτη παρά τις 157 έδρες που διαθέτει.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.