Η βιβλιοθήκη της Παρασκευής


Της Λινας Γιανναρου, Η Καθημερινή, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Το ’χε άραγε ποτέ σκεφτεί; Είχε τολμήσει ποτέ να φανταστεί ότι το όνομά της θα συνδεόταν τόσο στενά με τα βιβλία –τη μεγάλη της αγάπη– και τη Μήλο, το νησί που είχε ερωτευθεί παράφορα; Κανείς δεν το γνωρίζει – όπως κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί εάν το νήμα της ζωής της Παρασκευής Ζούλια δεν κοβόταν τόσο βίαια εκείνη την τραγική ημέρα της 5ης Μαΐου στο υποκατάστημα της Marfin της Σταδίου. Σήμερα, πάντως, πραγματοποιείται αυτό που θα μπορούσε να είναι το κρυφό, ανομολόγητο όνειρό της.

«Δύο ήταν οι μεγάλες αγάπες της Παρασκευής που ξεχωρίσαμε: η αγάπη της για το βιβλίο και εκείνη για το νησί, τη Μήλο. Θέλοντας να διατηρήσουμε στον χρόνο ένα κομμάτι του πνεύματός της, σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου και την τοπική κοινότητα να εμπλουτίσει τη νεόκτιστη βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο κτίριο του σχολείου», γράφουν στο μπλογκ που δημιούργησε για τον σκοπό αυτό μια ομάδα φίλων της Παρασκευής Ζούλια, «που μοιραστήκαμε μια ιδέα και με τη συμπαράσταση των γονιών, του αδερφού, των συγγενών και των φίλων της προσπαθούμε να την υλοποιήσουμε».

Στην προσπάθειά τους για τη δημιουργία της δανειστικής «Βιβλιοθήκης Παρασκευή Ζούλια» έχουν σταθεί αρωγοί οι τοπικές αρχές και βέβαια το σχολείο μέσω του διευθυντή κ. Θ. Καραμήτσου και των υπόλοιπων καθηγητών – όμως χρειάζεται και η δική μας βοήθεια. Οποιος επιθυμεί μπορεί να συμβάλει είτε αποστέλλοντας τα βιβλία της αρεσκείας του στη διεύθυνση της δανειστικής βιβλιοθήκης (Μήλος 84800) είτε καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό της Εμπορικής 87657680 (ΙΒΑΝ: GR66 0120 0340 0000 0008 7657 680).

Στο μπλογκ (librarypz. com) θα αναρτάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το ειδικό πεδίο «Απολογισμός» για την αποφυγή αγοράς ίδιων βιβλίων ή την ενδεικτική λίστα βιβλίων που έχουν ετοιμάσει οι φίλοι της Παρασκευής. «Οραμά μας είναι κάθε μαθητής, κάτοικος ή και επισκέπτης του νησιού να έχει πρόσβαση σε μια λογοτεχνικά πλούσια βιβλιοθήκη από την οποία θα μπορούν να δανείζονται ακόμη και οι επισκέπτες του νησιού κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε με έναν αρχικό όγκο βιβλίων, ελληνικών και ξένων, και έπειτα, κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου να συνεχίσουμε τη συνεισφορά αυτή ώστε η βιβλιοθήκη να αποκτήσει οντότητα και κοινό».

Τα ονόματα αυτών που θα συμβάλουν στο έργο θα αναρτώνται στο blog, εκτός και αν δηλωθεί ή εκδηλωθεί πρόθεση για ανωνυμία.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.