Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 1.991 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ TIΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ HSBC

Με διαβατήριο της… Γουινέα Μπισάου!

Ενώ η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν πάρει τις καταστάσεις με τα ονόματα, η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα καμία ενέργεια!

Στην περιβόητη «Λίστα Fasciani» βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός, που αρκεί για να καλυφθούν τα ελλείμματα και να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος των 350 δισ. ευρώ. Στη «Λίστα Falciani» βρίσκονται όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 1.991(!), ονόματα ελλήνων πολιτών, μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC, με ποσά που φθάνουν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (!), σύμφωνα με απόλυτα καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν πρόσβαση στη γαλλική Εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη «λίστα» υπάρχουν γάλλοι, γερμανοί και ιταλοί καταθέτες και ήδη οι χώρες τους έχουν στα χέρια τους τις καταστάσεις με τα ονόματα των πολιτών τους.

Μέχρι στιγμής, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τέτοια ανάλογη κίνηση για την αναζήτηση των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC δεν έχει γίνει, άγνωστο για ποιον λόγο, από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλ’ ούτε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Όμως και τώρα μπορεί είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, να ζητήσει τις καταστάσεις από την HSBC, με τις διαδικασίες που προβλέπει η διεθνής νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή, είτε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες να απευθυνθεί στην Εισαγγελία της Νις, επικαλούμενος ότι μεταξύ των ονομάτων είναι και εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα της Ζήμενς, που κατηγορούνται για διαφθορά.

Η «λίστα» πήρε το όνομα «Falciani» από το όνομα του υπαλλήλου που εργαζόταν στην HSBC και κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς και να πάρει τη λίστα, που κατά τον ίδιο έχει 80.000 λογαριασμούς!

Η HSBC το αμφισβητεί εν μέρει, δηλώνοντας στη Γενεύη ότι ανέρχονται σε 24.000 οι λογαριασμοί της «λίστας».

Ο 38χρονος Herve Falciani, από το Μονακό, εργαζόταν από το 2000 στο τμήμα Πληροφορικής στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων. Από το 2006, που πήρε προαγωγή και μεταφέρθηκε στα κεντρικά της HSBC στη Γενεύη, ως το 2008 έκλεβε δεδομένα από λογαριασμούς πελατών της τράπεζας, αν και είναι ακόμα ασαφές πώς το κατάφερε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο στόχος του ήταν να αποκαλύψει τη φοροδιαφυγή, αλλά, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, έβγαλε στη γύρα προς πώληση τη λίστα, ζητώντας μεγάλα ποσά. Ήδη την «αγόρασαν» η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Όπως έχει ανακοινωθεί, 9.000 λογαριασμοί ανήκουν σε γάλλους καταθέτες, 7.000 σε Ιταλούς και οι υπόλοιποι 8.000 ανήκουν σε Γερμανούς, Λουξεμβούργιους και Έλληνες. Όπως υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, οι «ελληνικοί» λογαριασμοί ανέρχονται σε 1.991!

Στη Γαλλία και στην Ιταλία έχουν αρχίσει έρευνες και ήδη οι Γάλλοι έχουν φθάσει σε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής. Και στην Ιταλία ελέγχονται πολλές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Κύκλοι που έχουν γεύση του μεγέθους των καταθέσεων των 1.991 υποστηρίζουν ότι έτσι και εντοπιστούν, με τα έσοδα που θα προκύψουν, από τον φόρο νομιμοποίησης και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, θα καλύπτονταν τα δάνεια που έχει ανάγκη η χώρα, και δεν θα χρειάζεται να καταφύγει σε αυξήσεις φόρων, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και σε κόψιμο επιδομάτων.

Με βάση τον Ν. 3842/23-4-2010, προβλέπεται ότι όποιοι φέρουν χρήματα που έχουν έξω πληρώνουν 5% φόρο και δεν ελέγχονται για το πώς και από πού τα απέκτησαν. Αν τα αφήσουν έξω και τα δηλώσουν, νομιμοποιούνται με την καταβολή φόρου 8%.

Το μεγάλο όμως έσοδο για τη χώρα θα προέλθει από τη στιγμή που βεβαιωθεί η εκτίμηση, που στηρίζεται από κάποια στοιχεία, ότι πολλά δισ. των ελλήνων καταθετών στην HSBC είναι προϊόν από μίζες εξοπλισμών και άλλες προμήθειες (Ζήμενς κ.λπ.).

Λεφτά υπάρχουν! Απομένει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να τα αναζητήσουν… Όλα τα λεφτά που χρειάζεται η χώρα βρίσκονται στη «Λίστα Falciani».

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, πολλοί από τους έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC έχουν διαβατήριο της Γουινέα Μπισάου, χώρας στη Δυτική Αφρική (άλλη πάλι ιστορία τύπου Αντίγκουα).

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 1.991 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ TIΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

 1. Ὁ/ἡ netherite γράφει:

  Θα τολμησουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ,να ζητησουν τη ΛΙΣΤΑ υπουργοι και δικαστες, οταν η μποχα της διαφθορας υπαρχει διαχυτη στο ελληνικο κοινοβουλιο , στους χορηγους τους και στα τσιρακια τους;Καταλαβαινουμε ομως απ΄ολα αυτα οτι τελικα πρεπει να παλεψουμε ακριβως για ολα τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που εχουν εκλειψει, με πρωτα την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ,
  τα οποια τα μελη του κοινοβουλιου εχουν καταργησει θεσμοθετωντας την ατιμωρησια ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και διευκολυνοντας τις βρωμικες συναλλαγες τους .Αναμενουμε για αλλη μια φορα την υποκρισια αυτων που (αυτο)αποκαλουνται ‘εντιμοι’ πολιτικοι, οταν κοπτονται εκ του ασφαλους για την καταπολεμηση της διαφθορας…
  Υ.Γ.Ωραιος κι αυτος ο νομος της τωρινης κυβερνησης,ο Ν.3842/23-4-2010…την περαιωση μου θυμισε…

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ γράφει:

  ( ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ )

  ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧ…… (Σελ. 55)
  Η δυο μεγάλοι βάλανε στα α-φρύδια τους μελάνι
  κάναν την που….τους στυλό και γράψανε φιρμάνι.
  Ευθύνη εμείς δεν φέρνουμε αν πόλεμος θα γίνει,
  άλλοι μας βγάζουν αρχηγούς και φέρνουν την ευθύνη.
  Εμείς παίρνουμε εντολές από τους ηλίθιους,
  αυτούς που μας ψηφίζουνε κ’ από νουνούς και θείους.
  Μας δίνουν το δικαίωμα κ΄ όλα τα σχετικά μας,
  του νόμους να τους φτιάνουμε στα α-φρύδια τα δικά μας.
  Κ΄ έτσι αφού διαλύσουμε τους πάντες και τα πάντα,
  την ασυλία έχουμε στο τέλος για αβάντα.
  Κ’ αφού τα οικονομήσουμε εμείς και η κλίκα όλοι,
  ξαναψηφίζουν οι κουτοί σε άδειο πορτοφόλι.
  Εμείς λεφτά δεν δίνουμε για τους εξοπλισμούς,
  ή μάλλον τα τσεπώνουμε απ’ τους διαγωνισμούς.
  Καλοί και να το θέλουμε δεν γίνετε να γίνει,
  θίγονται τα συμφέροντα το τραστ δεν μας αφήνει.
  Ή αν κανέναν από εμάς τον πιάσει αμόκ ή τρέλα,
  κάνουμε κ’ έναν πόλεμο και όποιον πάρει η πένα.
  Μονάχα αν ξυπνήσουνε αυτοί που μας ψηφίζουν,
  τότε μπορεί και μοναχοί το μέλλον να ορίζουν.

  (Σελ.018)
  Κοίτα να δεις ποίοι τρώνε δις, σαν πατριώτες «ολιγαρκείς».
  Αρκεί να τρώνε μέρει απ’ τα τρις, και την Ελλάδα δεν την γαμείς.
  Και φαλιμέντο φίλε να δεις, που θα την ρίξουν οι ευπατρείς.
  Εσύ κορόιδο να δυσπιστείς, θα φαν΄ και σένα να θυμηθείς.

  ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ ΣΟΥ, είναι των ηλιθίων σου. (Σελ.043)
  ΕΛΛΑΣ το μεγαλείον σου, είναι το εργαλείων σου,
  στον κόσμο των γελοίων σου, και των χαζών των θείων σου.
  ΕΛΛΑΣ των ηλιθίων σου, των απατεωνίων σου, κομπίνες των αγίων σου,
  αρπάζοντες των βίων σου, κ’ αδειάζων των ταμείων σου.
  Και τρις ευρώ τα μείων σου, από των λαμογίων σου,
  κατάσχεση θα κάνουνε ολόκληρων των βίων σου.
  Ψηφίστε των δημίων σας για ν’ έχετε στον βίων σας, όλων των λαμογίων σας.
  ΕΛΛΑΣ το μεγαλείον σου, μέσον, των αιμοβόρων αγγείων σου.

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ zinis@otenet.gr

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Μαρής Γεώργιος γράφει:

  Καλό παιδάκι αυτός ο Herve Falciani… Τέτοιους φίλους, νά’ χεις τι τους θέλεις τους εχθρούς, που λέει. Φαντάζομαι, η τράπεζα HSBC, να έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη απ’ τις υπηρεσίες του. Από εμάς πώς ξέφυγε τέτοιο λουλούδι; Δεν μπορούσε ένας τέτοιος να μπει σε κάποια κρατική θέση και να μας τα βγάλει όλα στην φόρα;

  Κατ’ αρχήν, δεν σημαίνει, ότι και οι 1191 Έλληνες καταθέτες είναι εκ προοιμίου ένοχοι. Φυσικά, όπως κάθε ευνομούμενο κράτος, έτσι και το δικό μας, θα πρέπει, να φροντίσει, να παρθεί η λίστα αυτή. Το ερώτημα είναι, το τι θα την κάνει. Αν την πάρει, για να την καμαρώνει και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου με το καλό, μας πει, ότι όλοι οι εγγεγραμμένοι σ’ αυτήν, είναι αθώες περιστερές, τότε γιατί να βιαστούμε, αφού υπάρχει η αιωνιότητα. Εάν πάλι, ανάμεσα σε τόσους αθώους, βρεθεί ο τελευταίος τροχός της αμάξης, που έστειλε στο εξωτερικό, ας πούμε, χίλια ευρώ, χρησιμοποιώντας κάποια σατανική μέθοδο, για να μας ξεγελάσει… ε τότε, αυτός να τιμωρηθεί, αυστηρά, όπως του πρέπει κι από την άλλη μέρα το πρωί, να μπορούμε πλέον, να ξανακοιμηθούμε όλοι μας ήσυχοι τον ύπνο των Μακάρων…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.