«Πληρώστε και… βλέπουμε»: Πορεία στα τυφλά


Λιακάδα στη χώρα, πολικές θερμοκρασίες στην οικονομία

Η χριστουγεννιάτικη λιακάδα δεν στάθηκε φέτος ικανή να λιώσει τον παγετό που έχει πλέον ολοκληρωτικά καλύψει την Ελλάδα και τις προοπτικές της.

Η χρονιά κλείνει με πολικές θερμοκρασίες σε μισθούς και εισοδήματα, ενώ στην γωνία περιμένει το 2011 με νέα πρόσθετα μέτρα και μια συζητούμενη εδώ και καιρό επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, που επίσης αποτελεί μια πορεία στα τυφλά μέσα στον απόλυτο παγετό.

Η λογική που επικρατεί είναι «πληρώστε και… βλέπουμε», χωρίς να εντοπίζονται τα πραγματικά αίτια της κρίσης (βλ. έρευνα), ενώ ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει αν τα νέα μέτρα, που ήδη προαναγγέλθηκαν δίκην χριστουγεννιάτικων καλάντων, οδηγούν κάπου. 

Η τελευταία εβδομάδα της χειρότερης μετά τον εμφύλιο χρονιάς, βρίσκει τη χώρα βυθισμένη στην ύφεση και μέσα σε ένα γενικό αλαλούμ μετατάξεων, που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν ταχύρρυθμων φροντιστηρίων για επιμόρφωση επί του νέου αντικειμένου.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια πορεία στα τυφλά, από την οποία το μοναδικό όφελος (αν επιτέλους εφαρμοστεί ελέω μνημονίου, καθώς είχε θεσμοθετηθεί από το 2005, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε) θα είναι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία θα καλύψουν τις ελλείψεις τους σε διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό μέσω μετατάξεων, κυρίως από τον ΟΣΕ, αλλά παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις εφημερίες των γιατρών και τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, που βεβαίως δεν μπορούν να καλύψουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους.

Παράλληλα, η νέα χρονιά θα μας βρει με νέες αυξήσεις στα προϊόντα, λόγω των μαζικών μετατάξεων σε υψηλότερους δείκτες ΦΠΑ, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε κάθε ραντεβού με την εφορία, αυξήσεις στα τεκμήρια και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, πρωτοστατούσης της ΔΕΗ.

Συμπέρασμα: Τα Χριστούγεννα ματαιώθηκαν, υπό ματαίωση τελεί και η Πρωτοχρονιά, ενώ το 2011 διαγράφεται ζοφερό και χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για την έξοδο από το τούνελ της απόγνωσης.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.